Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 28. huhtikuuta 2008

Sukkia lepohetkinä

Nyt tässä muutamia kuvia muuttotouhujen tauoilla kutomistani sukista. Sniikkereitä, jotka ei kaivanne sen kummempaa esittelyä, on valmistunut kolmet. Kahdet ruskeansävyiset Novitan 7 veljeksestä ja nuo riemukkaan väriset on tehty vanhasta Rondon 7 veljeksestä. Sitä lankaa oli useita eri värisiä keriä siinä 3 lankakilossa, jonka entinen työkaverini oli kaappiensa kätköistä kaivanut päivänvaloon ja kiikutti minulle. Nämä sniikkerit ovat hänen tyttärelleen ja toiveena oli "oikein kirjavat". Toivottavasti ovat edes lähelle toivetta. Molemmat langat on tikutettu 3.5 mm:n Addeilla 10 s/puikko.




Rondo 7veikka tuntui käsissä paljon karheammalta kuin nykyinen Novitan 7veikka. Pidemmän kudontatuokion jälkeen jo halusi laskea työn käsistään, kun karheus melkein rikkoi ihon.




Sniikkereiden jälkeen puikoille pääsivät melkein samanlaiset töppöset. Näitäkin olen esitellyt jo aiemminkin täällä ja joku ehkä muistaa, että tämä malli on lähtöisin äidiltäni. Näissä ei oikeastaan ole muuta eroa sniikkereihin kuin erilainen neulepinta. Ja töppösetkin syntyivät Rondon 7veikasta 3.5 mm:n puikoilla, mutta nyt 12 s/puikko.
Tässä töppöset ja sniikkerit hierovat tuttavuutta.




Lopuksi parit sukat samaisesta Rondo-langasta. Ylempänä Sinikan ruuturaitasukat, jotka olivat mallin kokeilusukat. Ihan mukava ja helppo malli, periaatteessa vain raidalliset sukat, mutta mallikuvio saa aikaan polveilevan raidan. Toiseksi tein lankalahjan vastineeksi pyydetyt tavissukat Miikka-pojalle kokoa 35. Varren suussa muutama raita vihreällä ja muuten tasaista harmaata, eikö se jos mikä ole tavissukka.


Muuttotouhut etenevät pikkuhiljaa, joka päivä tyhjenee ainakin pari laatikkoa. Tavaroiden sijoittamista hankaloittaa se, että tämä nykyinen talo on pienempi kuin edellinen ja lisäksi säilytystilojakin on vähemmän. Ja kun molemmat olemme sellaisia hamstereita, ettei mitään raskisi panna pois, kun sitä saattaa tarvita. Ja jos jotain panet pois, niin heti kohta sille jo olisi tarvetta. No katsotaan päivä kerrallaan!


2 kommenttia:

  1. Oletpa neulonut paljonnnn:-)
    Kauniita sukkia ja sniikkereitä.
    Hamstereilla on ongelmansa tavaroiden sijoittelussa:-)

    VastaaPoista
  2. Paljon olet saanut aikaan. Anna puikkojen kilistä vain!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.