Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Olkainhousuja pupuille

Pientä puuhastelua on kutomiseni ollut viime päivinä. Huivin teko on mielessä muhinut, mallikin on jo selvillä, mutta aloitus on vielä hukassa. Mutta jotain sentään on valmistunut ja lisää tekeillä. Nappien hankintareissulla (katso 19.5) Kaksoset kertoivat, että heidän rakkaat pupunsa tarvitsisivat housut, oikein olkainhousut. Värikin oli selvillä, toiselle vihreävalkoraidalliset ja toiselle yksiväriset vihreät. Ja isotätihän on oikein sovelias toiveiden toteuttaja, siispä toinen pupu matkusti kassissani neulomoon, että housuista tulee sopivankokoiset.



Ja tässä voin esitellä valmiit housut. Ne on tikutettu korin pohjalta löytyneistä puuvillalangan jämistä. Väri kuvassa näyttää todelliseen väriin verrattuna haalistuneelta. Ja kun housut olivat valmiit, alkoi pupu kuiskia haluavansa myös liivin sekä itselleen että kaverilleen.





Neiti B:n pupu sai raidallisten housujensa seuraksi turkoosin liivin



ja neiti A:n pupu sai värikkäämmän liivin vihreästä ja oranssista langasta yksiväristen housujensa pariksi. Kuten kuvista näkyy, puput ovat jo hiukan iäkkäitä ja kulahtaneita mutta ah niin rakkaita. Vaikka näyttää, että toinen silmä voisi puuttua, on hänellä sentään molemmat silmät tallella.


Oltiin miehen kanssa parin päivä matkalla Rovaniemellä. Paluumatkalla jäätiin yöpymään Kemiin ja kun asuntovaunu oli mukana, majoituimme Mansikkanokan karavaanarialueelle, vaikka se ei vielä virallisesti auki ollutkaan. Mutta aivan meren rannassa majailimme ja hyvin yö sujui. Aamupalalla istuessa seurasimme läheisellä lenkkipolulla kulkevia aamunvirkkuja lenkkeilijöitä.



Tässä näkymää vaunustamme merelle päin. Tuon kapean niemen takaa avautuu avarat ulapat.




Lopuksi kuva matkakäsityöstäni. Näitä sukkia tikuttelin autossa istuessani ja muina joutoaikoina. Nämä on tehty 7veikoista periaatteena saada kulutettua jämä- ja lahjoituslankoja pois. Voisi sanoa, että minulla on oma jämälankaprojekti menossa, olen nim. tutkaillut varastojani sillä silmällä, että jotain muutakin sieltä ehkä saadaan hävitettyä. Ainakin siinä toivossa elän.

11 kommenttia:

  1. Nyt passaa lapsosten leikkiä pupuillansa komeitten vaatteiden kera:)
    Kauniit näkymät asuntovaunustanne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas vierailusta blogissani! Kylläpä on kivan näköiset puput,kun heillä on somat vaatteet. Ei tarvi pupujen palella:)
    Ihana tosiaan on näkymä vaunustannekin.
    Olet aivan oikeassa,mökillä kyllä sielu lepää! Tuon kalansaaliin jälkeen isäntää ei pidättele viikonloppuna mökiltä pois mikään:)

    VastaaPoista
  3. rätsinän kaavat aion sarjoittaa eri kokoihin ja kirjoittaa ohjeen,ota yhteys angorina@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistani.Olen käynyt sivuillasi silloin tällöin,mutta en saanut kommenttejani läpi.Ei vain toiminut,vaan kaikki jämähti paikalleen. Muuallakin kuin Sinun sivuillasi.Suututti niin,että pidin taukoa blogivisiiteissä.Nyt yritän,jos onnistuisi.- Puput ovat todella fiinejä uusissa asusteissaan.Ja pupujen pikkuemännät ovat varmasti iloisia,kun toiveet toteutuivat.- Kaunis on tuo merimaisema Kemistä.Miltä Rovaniemellä näytti?Oliko vielä lunta maassa?

    VastaaPoista
  5. Kiitos vierailusta! Kylläpä pupujen nyt kelpaa! Nuo housut kyllä tuovat pupuun ihan uutta persoonallisuutta.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille vierailusta ja kommenteista, niitä on kiva saada.

    Famu:Rovaniemellä oli kevät alkutekijöissään, puut eivät vihertäneet, mutta ystävämme pihalla kukki sini- ja valkovuokot aurinkoisella seinustalla. Lunta ei oikeastaan ollut, vain muutamassa varjopaikassa vähän kasojen pohjia.

    VastaaPoista
  7. Oi että on suloisia pupuja ja housut kerrassan ihastuttavat :0)!

    VastaaPoista
  8. Suloista jälkeä, kieltämättä. Ja hienot sukat. Ja hienoja näkymiä teillä on ollut.

    VastaaPoista
  9. Suloista jälkeä, kieltämättä. Ja hienot sukat. Ja hienoja näkymiä teillä on ollut.

    VastaaPoista
  10. MysteryKnitter: Kiitos taas kommenteistasi! :) Tulee minulla itselläkin katsottua, mitä olen pari vuotta sitten kirjoitellut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.