Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. lokakuuta 2008

Sadonkorjuu jatkuu sateesta huolimatta

Viikonloppu vierähti taas mökillä, perjantaina mentiin ja eilen alkuillasta tultiin kotiin. Sateista ja harmaata oli melkein koko ajan. Sunnuntaita vasten yöllä oli kirkas tähtitaivas, jota kävimme oikein pihalla ihailemassa, mutta sunnuntaiaamuna satoi taas vettä. Mies oli kurkkukipeänä ja nuhaisena jo mökille lähdettäessä ja lauantaina hänelle sitten nousi kuumekin, joten sunnuntaina ei hänestä ollut metsälle lähtijäksi vaan päivä kului makoillessa kotiin lähtöön saakka. Vieläkin on kuumetta ja kova nuha ja köhä. Saapa nähdä, miten tämän muoriskan käy, iskeekö tauti minuunkin. Kop, kop! koputan päätä! ;D

Sukkiahan sai siis tikutella kaikessa rauhassa, kun kuunteli sateen ropinaa peltikatolta. Ei houkutellut auringonpaiste ulkoilemaan, ei. Mökillä valmistuikin kahdet käpälänlämmittimet ja kolmannet saivat alkunsa. Ensinnä valmistuivat menomatkalla aloitetut raitasukat. Sitten lankakassissani pyörineet kaksi sinisävyistä pientä lankakerää ilmoittivat haluavansa töppösiksi. Sainkin käytettyä nämä langanloput niin tarkoin, että vain noin puolen metrin pätkä jäi käyttämättä, mihin olen oikein tyytyväinen. Ja sitten saatoin hyvillä mielin aloittaa sukat minulle aivan uudella mallilla. Viime viikolla Lankakomeron blogissa törmäsin Basketcase Socks'iin ja nehän kutsuivat minua heti. Kiitos Lankakomerolle vihjeestä! Printtasin siis ohjeen saman tien. Ja ne valmistuivat tänään.


Malli perinteiset sukat resori 2o, 2n paitsi sukan pohja sileää, perinteinen vahvistettu kanta ja kärjessä sädekavennus.
Koko 38-39.
Lanka 7veljestä tummanruskeaa,vihreät raidat, menekki n. 100 g.
Puikot 3.5 mm

Malli töppöset äitini tekemien mukaan kärjestä aloittaen (muistuttaa paljon Helmiksen sniikkereitä).
Koko 36-38.
Lanka 7veljestä, kärkiosa raitalankaa ja kantaosa farkunsinistä. Menekki n. 50 g.
Puikot 3.5 mm.




Malli Basketcase Socks sen verran muunneltuna, että tein taas vahvistetun kantapään ja kärkeen sädekavennuksen, koska ne ovat minulle mieleiset ja niiden tekeminen sujuu ongelmitta, vaikka seuraakin esim. vaalivalvojaisia samalla.

Koko 43-44.

Lanka 7veljestä vaalean ruskeana, menekki n. 150g.

Puikot 3.5 mm.

Nämä kaikki ovat tilaussukkia ja täyttävät omalta osaltaan Heinälatoa. Vielä on hiukan sadonkorjuuaikaa jäljellä, joten jotain ehtinee valmistua vielä. Lähdenkin tästä katsomaan, olisiko korissani sukiksi haluavia lankoja.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

  1. Ahkerana olet taas ollut,,,kauniita sukkia :)
    Toivottavasti ei köhä iske sinuun, sitä on niin paljon liikkeellä ja usein tahtoo tarttua perheen sisässä.

    VastaaPoista
  2. Mukavannäköisiä sukkia taas! Minullakin on suunnitelmissa tehdä peräti yhdet lahjasukat, ennen joulua...sukkien neulominen olisi mukavaa, mutta entisiäkin on vielä kuluttamatta!

    VastaaPoista
  3. Sinähän nopea olit noiden Basketcase-sukkien kanssa! Pitäiskin joskus kokeilla tuollaista "oikein-nurin" vahvistettua kantapäätä, olen aina vaan tehnyt vahvistetun sileällä neuleella.

    VastaaPoista
  4. Sinulla on aina niin kauniita sukkia. Meillä on myös sairastettu, itse olen nauttinut troppeja ennaltaehkäisevässä mielessä, ja toistaiseksi olen vielä välttynyt taudilta.

    VastaaPoista
  5. Sie se oot ahkera sukkien neuloja. Nättejä jalan lämmittimiä olet taas tehtaillut :)

    VastaaPoista
  6. Tupuna: Niin toivon todella, että säästyisin tuolta köhältä.

    Eila: Ja niitä on niin mukava tehdä! ;)

    Lankakomero: Nopeastihan tuota 7veikkaa tikuttelee. ;)

    Nna: Sitä kai on taas liikkeellä enemmältikin tuota flunssaa. Toivon, etten sairastu, vaikka olen ilman troppeja ollut. ;)

    Tess: Mukavassa työssä on helppo olla ahkerana! :)

    VastaaPoista
  7. Uskomaton tahti täällä Lankapirtissä!!! Tänne on muutenkin kiva aina tulla, tunnelmoimaan milloin missäkin :) Toivottavasti tosiaan säästyt flunssalta, nimim. kaksi kk köhinyt...

    VastaaPoista
  8. Hienoaj sukkia taas..kyllä sulla on nopea kutomistahti.

    VastaaPoista
  9. Jaana: Kiva kun poikkeat täällä, toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

    Kurkku tuntuu vähän karhealta, joten sapa nähdä köhinkö minäkin kohta. :(

    TiinaR ja Seijasisko: Kiitos! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.