Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 17. marraskuuta 2008

Messumatkalta on palattu

Tampereen messut on käyty ja kotiuduttukin on tuossa iltapäivällä. Aamujunaan Marleenan kanssa noustiin tänään Tampereelta, minä jäin Ouluun ja Marleena jatkoi saman tien junanvaihdon jälkeen Rovaniemelle. Perjantaipäivä kului messuilla, heti klo 11 oltiin lippujonossa ja illalla puoli kuuden jälkeen poikani haki meidät pois. Paljon siellä oli taaskin mielenkiintoista nähtävää ja tutkittavaa. Minä kai voin pian sanoa olevani konkari Tampereen messuilla, taisi olla viides käyntikertani nyt. Marleena oli ensi kertaa, mutta vakaasti suunniteltiin lähtöä myös ensi syksyn messuille. Messut ovat kyllä paisuneet niin suuriksi, että nähtävää on jo liikaa yhdelle päivälle. Kannattaisi varmaan ostaa kahden päivän ranneke ja käydä kahtena päivänä. Me tutkailimme vain kahta hallillista käsityöjuttuja, kivipuolelle emme edes kurkistaneet.

Ostoksia ei tehty kovin paljoa, paremminkin keskityttiin katseluun ja eri materiaalien, työtapojen ym. tutkimiseen. Mutta eihän sieltä toki tyhjin käsin pois lähdetty. Käsityötarpeiden lisäksi ostimme molemmat mm. terässaippuan (poistamaan hajua käsistä) ja vähän koruja ja joulukortteja.

Tässä minun ostoksiani. Takana lehtikotelo, jonka sain kylkiäisiksi lehtitilaukseen samoin kuin oikealla olevan Primavera-lankakerän. Lehtikotelo pääsee Lankapirtissä uuteen käyttöön, aion nim. sijoittaa sen lempituolini viereen, että saan laskea siihen neuleeni, silloin kun maltan jättää sen käsistäni. Nytkin kotelon käsiaukosta kurkistelee keskeneräiseksi jäänyt matkakäsityöni.


Regia-sukkalankaa (4 kerää) piti ostaa, kun oli mukavassa tarjouksessa. Viron villaa vyyhti, josta saan joskus tikutella huivin (Revontuli-malli on mielessä).


Ainoa asia, jonka olin päättänyt ostaa, oli tämä pakkaus Wetterhofilta: kaksinkertainen kääntölapanen. Pakkaus sisältää sekä ohjeen että langat yhteen pariin lapasia. Lanka on Sofiaa, jossa on 30% silkkiä ja 70% villaa. Idean tähän ostokseen sain Pirjo-Riitalta, joka esitteli blogissaan hiljattain tällaiset, kiitos hänelle siitä. Voisit muuten olla vaikka provikkaa vailla Wetterhofilta! ;D


Silmukkamerkkejä olin myös ajatellut katselevani messuilla. Ja heti ensimmäisessä paikassa tehtiin kaupat, kun sattui kohdalle Peikonpojan myyntipiste, jonka merkkejä minulla on ennestäänkin ja olen todennut ne hyviksi. Eivät takerru lankaan niin kuin jotkut muut. Marleena ei ollut kuullutkaan silmukkamerkeistä, mutta osti merkit minun hehkutukseni johdosta ja sai sitten illalla oppitunnin niiden käytöstä. Heijastinnauhaa ostin myös pari pientä nöttöstä.
Lauantaina ja sunnuntaina sitten vietettiin aikaa poikani ja miniäni luona ja kieltämättä kyllä shoppailtiinkin molempina päivinä. Sunnuntaina käytiin taidekirpparilla Finlaysonilla, josta mukaani lähti vanha Aarikan kynttilänjalka viitosella. Nyt en ottanut siitä kuvaa, mutta ehkä kuvaan ja esittelen sen täällä lähiaikoina.
Ahkerasti tikuttelimme niin junassa kuin pojan luonakin istuessa, joten jotain sain valmiiksikin muuten, mutta lankojen päättelyt ja höyryrys on tekemättä. Ja sitten kuvaukset ja pääsen tuomaan ne näytille tänne.

10 kommenttia:

  1. Messu-vierailu-reissulta minäkin kotiuduin eilen illalla. Kiva lukea toistenkin blogeista messumatkalta,kun jokainen on ostanut ja keskittynyt vähän erilaisiin lankoihin/asioihin.

    VastaaPoista
  2. Hyviä ostoksia! ;o)
    Tuo taidekirppari kuulostaa hyvältä, sinne pitäisi päästä käymään.

    VastaaPoista
  3. Olipa Sinulla kivoja ostoksia. Noita samaisia lapas"aineksia" hiplailin, mutta vielä jäi. Jätin tyynesti kojuja käymättä, joita arvelin tapaavani(=törmääväni) muuten. Sukkalankaa ostin, ihan kuin ei olisi ennestään. Minignulle ostin Unicefin kaunissilmäisen nuken tuijotettavaksi.

    VastaaPoista
  4. Hyvinhän sinäkin olet löytänyt ostettavaa:)
    Harmi ettei tavattu siellä, minä olin sunnuntaina.

    VastaaPoista
  5. Nyt Kaisukin kävi blogissasi, olet todellinen käsityöihme!

    VastaaPoista
  6. Intsu: Niin on mielenkiintoista seurata blogeista, mitä kukin on messuilta hankkinut. Toisaalta minua saattaa harmittaakin, jos näen jonkun blogissa jotain minua kiinnostavaa nähtävää, joka on jäänyt itseltä huomaamatta messuilla. Mutta semmostahan se on elämä, kaikkea ei saa eikä hoksaa. ;D

    Pirjo-Riitta: Taidekirpparilla oli tosiaan paljon kiinnostavaa maalauksista ja grafiikasta koruihin ja taidelasiin.

    Iso gnu: Nyt minulla on puikoilla kokeilulapaset ostamani paketin ohjeella, tosin eri langasta. Mielenkiintoista. ;) Voin sieluni silmin nähdä minignun tuijottavan sitä nukkea! :)

    Tupuna: Joo minustakin harmi, että oltiin eri päivinä eikä voitu siksi tavata. Toivotaan, että ensi vuonna Treen messuilla, jos ei joskus ennemmin.

    Kaisu: Kiva, kun piipahdit ja kommentoit! ;) Panen sposttia sinulle.

    VastaaPoista
  7. Sinulla on ollut mukava ja pitkä matka messuille ja sukuloimaan.
    Messuilla on niin paljon väkeä, että hyvä kun ei itse eksy. Nähdään toisella kertaa...

    VastaaPoista
  8. Kiva reissu teilläkin on ollut. Torstaina kai sitten tavataan?

    VastaaPoista
  9. Kiitos vielä matka-ja messuseurasta.Laitoin vähän kuvia omaan blogiin.

    Ja meillähän oli niin mukavaa...
    :D <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.