Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Miekkaileva muumi ynnä muuta

Lauantaipäiväni kului nopeasti. Ensin nukuin pitkään ja sitten puolen päivän jälkeen lähdin tyttären kanssa kaupungille syömään hänen ensi viikolla olevan nimipäivänsä kunniaksi. Käytiin intialaisessa ravintolassa kebab-aterialla, joka oli erittäin maukas. Kumpikaan emme olleet aiemmin syöneet oikeaa kebabia.

Ruokailun jälkeen teimme pienen shoppailukierroksen kaupungilla. Kirpakka 6-7 asteen pakkanen vain tuntui aika kylmältä. Vaatii ilmeiseti muutaman palelun ennen kuin taas oppii pukemaan riittävästi päälleen pakkassäällä. Seuraavaksi menimme sitten veljentyttäreni luo viemään lapsille kutomiani lapasia ja säärystimiä. Siellä oli äiti tyttärineen leiponut piparkakkuja.

Tässä miekkailua harrastavan Marian (9v) itse kehittelemä ja hänen harrastukseensa liittyvä muumipipari. Aika hieno, vai mitä sanot!

Tässä kuvassa pääosaa esittävät tyttöjen säärystimet, ne reilusti lötkömmät, joiden valmistumisesta jo olen kertonutkin. Olivat kuulemma juuri sellaiset, kuin tytöt olivat toivoneetkin.



Ja kun oli poseerauksen alkuun päästy, piti vielä esitellä lapasiakin. Nyt mukana mannekiinina myös vierailulla ollut tyttöjen Sini-ystävä. Reunoilla Marian punaiset kääntölapaset, keskellä vihreän sävyinen Annan kääntölapanen, jolta vielä puuttuu pari, ja isoveli Tompan harmaankirjava lapanen. Punaiset ja harmaankirjavat ovat siis jo aiemmin valmistuneita ja täälläkin esiteltyjä.

16 kommenttia:

  1. Ihana piparimuotti ja niin selkeästi miekkaileva Muumi. Täytyykin leipoa pipareita jonain päivänä.
    Ensimmäiset kylmät pakkaspäivät saa kaipaamaan mennyttä (sateista) kesää, onneksi on näitä lämpimiä neuleita.

    VastaaPoista
  2. Meillä tuo piparinpaisto kuuluu itsenäisyyspäivään. Lapset leipoo ja minä paistan.

    Säärystimet onkin just sellaiset kuin pitää! Ja komeita lapasia. Olet jo ekan kääntölapasenkin tekaissut!!

    VastaaPoista
  3. Mahtava pipari! Meilläkin leivottiin ensimmäinen kierros pipareita viime viikonloppuna (kaupan pakastetaikinasta). Ja harva se päivä lapset kyselevät, että milloin tehdään lisää.

    Komea sarja lapasia, mahtavat nuo kääntölapaset olla lämpimät.

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava muumipipari!

    Meillä piparimuoteilla on tähän asti muotoiltu lähinnä kasvispihvejä, mutta ehkä tänä vuonna saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja leivottua. Viime yrityksellä puolet taikinasta syötiin ennen kuin se ehti uuniin. :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun olit käynyt. Kauniita kintaita ja mukavia juttuja, kun en ole aikoihin käynyt täällä. Kysyit siitä tikkuaskista, vapaasti vaan minun puolestani saa ispiroitua. Ainahan ne on eri tekijällä erinäköiset. Ole hyvä vaan.

    VastaaPoista
  6. Hyvä, että tulivat sitten tarpeeksi lötköt säärystimet:)
    Komeita lapasia monta paria:)

    VastaaPoista
  7. TeSa: Minäkin taidan pikapuoliin tehdä pipareita. Tyttäreni (aikuinen) oli nähnyt unta, jossa oli ollut kovin pettynyt, kun äiti ei ollut tehnyt pipareita. ;d Pitää siis tehdä! ;D No tekisin minä muutenkin. Muista joululeivonnaisista en oikeastaan pidäkään kuin pipareista.

    Pirjo-Riitta: Minäkin tein piparit usein itsenäisyyspäivänä, kun olin vielä työssä. Joo eka kääntölapanen odottaa pariaan, on sekin jo yli peukalon, joten piakkoin saanen senkin valmiiksi.

    Anpali: Minäkin tykkään tuosta piparista! :) Se onkin mukavaa nykyään, kun on piparitaikinaakin myynnissä, niin tulee varmaan lasten kanssa useammin leivottua, kun ei tarvii taikinaa sekoitella ensin. Kääntölapasia olen kokeillut sen verran käsissäni, että uskon niiden olevan lämpimät ja siksi niitä väkerränkin. :)

    Elina: Minustakin tuo pipari on hieno! :) Eihän se hukkaan mennyt se taikina, joka syötiin. Hyväähän se onkin, piparitaikina. Ja muotitkin ovat siis käytössä! ;D


    Pirena: Kiva, kun myös sinä kävit täällä! Ja erityisen kiva, jos viihdyit! :) Kiitos luvasta, minäpä yritän muistaa ilmoitella sinulle, jos/kun saan tehtyä niitä.

    Tupuna: Joo, tarpeeksi lötköt oli! ;D

    VastaaPoista
  8. Hauska pipari ja tosi kivoja lapasia! Laitoin blogisi linkkilistaani.

    VastaaPoista
  9. Koskahan meidän tyttö saisi säärystimet *huokaus*. Ei ole suutarin lapsilla kenkiä eikä minulla muka aikaa neuloa säärystimiä, vaikka tarvis olisi... Vaan nytpä saattaisinkin puikkoilla semmoiset häthätää joulukalenteripaketiksi. Täytyykin alkaa jo tällä viikolla, että ehtii paketoida viikonloppuna... *Sanon minä, ja kiitän ideasta* :)
    Tuo muumipipari on tosi makee, ja muumin asento juuri oikea!

    VastaaPoista
  10. Tiina: Kiva, kun käyt meillä! ;)

    Pappi puikoissa: Nopsaan ne säärystimet tikuttelet, jos teet kuten minä resoria seiskaveikasta ja paksuilla puikolla. Ei tarvitse katsoakaan, kunhan joskus vilasee. ;D

    VastaaPoista
  11. Pipariaikahan se on. Ihana muumi. Jäi muuten se pupumuotti! Aion ens viikonvaihteessa alkaa piparitalkoisiin ainakin Aapon kanssa, jokohan Elias osaisi, taidan ottaa mukaan.

    VastaaPoista
  12. Marleena: Osaa se Eliaskin jo, ainakin maistella ja taputella taikinaa! ;D Minäpä panen sen muotin postiin.

    VastaaPoista
  13. ihana tuo miekkaileva muumi ja laapaset

    VastaaPoista
  14. Maikkili: Kiitos sekä muumin- että lapastentekijöiden puolesta! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.