Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Kaivattu sade

Kerrankin on vain hyvää sanottavaa viileästä ja sateisesta kesäpäivästä! Tänään on sellainen päivä ja varsinkin tuo sade oli jo hyvinkin toivottu näille seuduille, kun kuivuus alkoi ruskistamaan nurmikkojakin. Nyt kyllä jo näyttää olevan kirkastumaan päin, vaikka lisää sadetta vielä kaivattaisiin.


Viikonloppu vietettiin mökillä koleassa säässä, mittari näytti enimmillään +10 astetta. Lauantaipäivän sateli vettä sen verran, että kaikki oli ulkona märkää eikä siellä paljon viitsinyt olla. Minullehan sisällä oleilu ei ole ongelma, mutta mies olisi mielellään puuhastellut ulkosalla enemmän kuin nyt saattoi.



Pihapiirin kukkia (klikkaa kuva suuremmaksi) kuvailin lauantai-iltana sateiden välissä ja saunaa lämmittäessäni. Maariankämmekät ovat suosikkejani ja niitä löytyi ihan mukava määrä parhaillaan kukkivana.


Mustikatkin alkavat pikku hiljaa kypsyä, vaikka suurin osa oli vielä aivan vihreänä ja pienenä.



Pirtissä istuin kuitenkin enimmäkseen ja kuuntelin hiljaisuutta. Meillähän ei ole siellä sähköjä, joten mikään sähköinen laite ei hurise eikä surise. Kello vain raksuttaa rauhallisesti. Tuossa tuolissa istun aina käsitöideni kanssa. Nyt minulla oli sukankudin automatkoja varten ja perillä virkattavana kesälaukku n:o 4. Kuva on valitettavan huono, mutta kertonee sentään jotain.



Kotiin tultiin eilen alkuillasta ja pian minun piti mennä tarkistamaan, mikä on tilanne tuolla kivikkoryhmässä, siis onko "outo sarvi" avannut lisää kukkia. Ja tämännäköinen se oli: viisi kukkaa auki tässä varressa ja toisessakin yksi. On tällä mielenkiintoinen kukka!

Edellisessä postauksessahan kyselin tälle nimeä ja moni kommentoija olikin tämän tunnistanut mehitähdeksi, tarkemmin vielä kattomehitähdeksi. Siis kiitos kaikille tunnistusavusta, oli kiva saada tälle nimikin.


Mukavaa kesäistä viikkoa kaikille!

16 kommenttia:

  1. Tännekin se sade ennätti,oltiin äsken lenkillä ja vettä tuli loppumatkasta aikalailla, mutta oli ihan jännä kastua (ei ollut sateenvarjoja)kun satoi paljon ilman tuulta melkein kohtisuoraan ylhäältä. Kesä kastelemansa kuivattaa!
    Mukavaa teillä siellä mökillä tuntuu olevan, rentouttavaa!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä sadettakin väliin kaivataan, ihan tarpeeseen.

    Monenlaisia kedon kukkasia olet löytänyt.

    VastaaPoista
  3. Ihania kukkia siellä teidän mökinkin pihamaalla. Mullakin muuten kukkii ne Unikot, jotka ostin silloin kun yhdessä käytiin kirpparilla.:)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kukkakollaasi!
    Vesisadetta täälläkin jo toivottiin (nurmikko oikein huusi)! Ja saatiinhan sitä vähän,enempikin olis kyllä sopinut!
    Meidän aiempi kesäpaikka sijaitsi kosken rannalla. Kosken kohina oli kyllä ihanaa tuutulaulua! Nyt sitten nautitaan hiljaisesta torpasta. Ei hurise sielläkään sähkövempaimet.
    Oikein mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  5. Sadetta kaivataan kipiästi. Just tv:ssä lupaa aamuksi. Saa siliällä sydämellä puuhastella tuvassa.Upeita kukkia kämmekät ja muut. Valkolehdokki(mun suosikki)lienee jo kukkinut.

    VastaaPoista
  6. Vähä sais lämpösempää olla, mut käsityöt sujuu kuitenkin säällä kuin säällä. Sisällä tai ulkona :D

    VastaaPoista
  7. Eila: Joskus on kiva kävellä kesäisessä vesisateessa! ;) Nuorena minä usein lähdin vesisateeseen kävelylle ja oikein nautin siitä. Pitäisikin kokeilla taas! ;D

    Tupuna: Sade on tosi tarpeellista monessa mielessäkin! :)

    Seijasisko: Kiva kun kukkivat! :)Mutta olikin ne niin terhakan näköisiä taimia, että sopikin odottaa kukkia.

    Irina: Jospa loppuviikosta saataisiin lisää vettä! Ei olisi ollenkaan pahitteeksi. :)

    Koskenkohina on myös rauhoittavaa kuultavaa. Minä asuin lapsena jonkun aikaa kosken partaalla. :)

    Heleena: Kiva sanonta: saa siliällä sydämellä... ;)
    Valkolehdokkia en ole nähnyt muuta kuin kuvassa. Näyttää kyllä ihanalta kuvissa, joten ei mikään ihme, että on suosikkisi.

    Sartsa: Joo lämpöä minäkin kaipaan, vaikka sadekin tekee tosi hyvää tällaisena kesänä. Jos saisin toivoa, niin lämmintä kesäsadetta muutamina päivinä ja sitten taas paistetta! ;)

    VastaaPoista
  8. Ihania kukkakuvia! En ole aikoihin nähnyt Maariankämmekkää luonnossa. Tänään näin Pikkutalvikkeja aivan lähinaapurin tontilla.

    VastaaPoista
  9. Terkkuja täältä "etelästä"! ;) Tänne tuli sade vasta tänään, ja äiti sitä kovasti odottikin, kun olivat viljelykset aika kuivina. Äiti on tänä keväänä istuttanut 1150 uutta mansikantainta (siis edellisten lisäksi, niitä oli ennestään pikkuisen enemmän), ja on kantanut koko kesän kaivolta käsin vedet taimille (ja kaivo on tietysti meidän tilan just toisessa päässä mitä se uusi mansikkapelto). Ihan mukava, että sataa, vaikka täällä on sisällä kyllä näillä keleillä viileää, mutta minä olen nyt tämän päivän istunut hellanvahtina, että saadaan sisälle lämpöä, ja äiti saa kitkeä pellolla rauhassa roskia tuossa sateessa. ;) Meidän perhe on varmaan vähän hassua, kun tykätään sateesta ja sateessa ulkoilusta. :) Kuopuskin nukkuu nyt päiväunensa paremmin kuin aikoihin, kun on ollut vilpoisampaa. :) Hyvää tämän viikon jatkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kuvakollaasi, me kävimme eilen mökillä ja kun minä hösäsin tuon ruokapuolen kanssa jäi kamera minulta kotiin. Onneksi miehellä oli filmikamera mukana.

    VastaaPoista
  11. Kauniita kukkakuvia :)

    Kyllähän se kesä kasteensa kuivaa, vaan olis kyllä mukavampi, kun olis vähän lämpöisempi ilma sateellakin. Täällä pohjosessa on ollut viime päivät niin viileää, että ei oikein kesältä tunnu.

    VastaaPoista
  12. Täälläkin satelee hiljokseen, sais sataa enempikin! Ja vähä lämpeneekin.
    Mainio tuo teidän mehikasvinne, aika upea kukka.

    VastaaPoista
  13. Onpa kauniita kukkia! Täälläkin satoi eilen oikein urakalla ja blogikoirakin oli mallia uitettu koira lenkin jälkeen.

    VastaaPoista
  14. Palaga: Kukkia ja luontoa muutenkin on kiva seurata! Sieltä löytää monta ihmeellistä ja kaunista asiaa. :)

    Mari: Onpa äidilläsi iso mansikkamaa! ;O Meillä oli edellisessä piahassamme myös aika iso, taimien lukumäärää ei kai koskaan laskettu, mutta ei varmaan likimainkaan äitisi määriin päästy. Iso työ siinäkin oli varsinkin silloin pominta-aikana, kun mekin saattiin parhaina kesinä 100 kg mansikkaa.

    Mukavaa lomanjatkoa teille!

    Marjo: Minä tykkään kukista niin paljon, että kuvailen niitä melkein aina! ;)

    Tess: Viileää on ollut meilläkin, mutta onneksi tänään on jo lämpimämpää, joten toivoa lämpimistä päivistä voi ylläpitää! ;)

    Marleena: Tuota kukkaa käydään monta kertaa päivässä katsomassa! ;) On se niin ihana!

    MarjutJ: Sadellut on tänäänkin muutamia kuuroja, mutta on jo lämpimämpää! :)

    VastaaPoista
  15. Sinulla on niin kauniita kesäkuvia täällä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.