Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 31. elokuuta 2009

Syksy saapuu

Kalenterin mukaan alkaa huomenna syyskuu ja on siis syksy. Kai se on myönnettävä todeksi, vaikka kuinka toivoisi kesän vielä jatkuvan. Onneksi meillä on ollut ainakin mukava kesä säidenkin suhteen enkä voi valittaa muutenkaan. On tapahtunut mukavia asioita ja käynyt paljon mieluisia vieraita.


Kukatkin ovat ilahduttaneet meitä, vaikka laiskasti olen niitä hoitanutkin. Nytkin auringonkukat vilkuttavat iloisesti meille ruokapöydän ääressä istuessamme. Nämä ovat aivan oma-aloitteisesti kasvaneet meidän iloksemme lintulaudalta pudonneista siemenistä. Jos tarkkaan katsoit, huomasit varmaan, että siinä on kaksi kuvaa yhdistetty. Kukkien väliä on ehkä reilu metri, joten vähän tiivistin riviä tähän kuvaan.


Ja vielä kerran kuva gerberastani! Tämähän on ollut näytillä täällä jo kai ainakin pari kertaa, mutta vielä yksi kerta. Ainakin! Nyt on auki kuusi kukkaa ja pari pientä nuppua lehtien välissä lupailee kukinnan jatkuvan. Eikö olekin ihana!


Ja syksyn myötä alkaa Sukkasato, niin Blogistaniassa on jo totuttu. Minäkin olen siinä mukana tikuttelemassa sukkia, kuten eilen jo kerroin , kärrään satoa Hillokellarin uumeniin. Heti puolen yön jälkeen voisi jo aloittaa, mutta taidan kuitenkin jättää vähän myöhäisemmäksi.

Tarkoitukseni on tehdä ensin valmiiksi nämä tuplalapaset. Eilen ne jo aloitin ja arvelin ehtiväni tehdä ne valmiiksi tänään, mutta kuvan vaiheessa ovat enkä viitsi nyt urakoida enää tänä iltana.
Viime vuonna olin Heinäladon porukassa ja kartutin satoa 24. sukkaparilla.

Muistaakseni viimevuotinen suunnitelmani oli tehdä sukkia sitä mukaa, kun niitä mukavasti syntyy. Samaa suunnitelmaa aion noudattaa nytkin ja uskon, että ainakin muutamat sukat tikuttelen. Saattaahan se olla, että into kasvaa taas tehdessä. Mutta ensin siis nuo lapaset valmiiksi!


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Intoa käsitöihin, ennen kaikkea sadonkorjaajille!


13 kommenttia:

  1. Kukat loistavat vielä toivottavasti pitkään. Hallaa ei ole ollut. Gerbera on saanut hyvää hoivaa ja siksi se palkitsee.
    24 paria on huikea määrä. Laskin, jotta reilu 2 päivää ja sukat kahden kuukauden ajan.
    Tuplalapanen on mysteeri mulle. Muistan kaukaisesti, joskus lukeneeni.

    VastaaPoista
  2. Komia on gerbera:D Mahdottoman sadon olet viime vuonna kerännyt:)

    Onnea sadonkorjuuseen!

    VastaaPoista
  3. Gerberasihan on innostunut kukkimaan oikein tosissaan. Auringonkukat on myös kauniita syyskesän kukkia.
    Siis 24 paria sukkia niin lyhyessä ajassa! Mitenkähän minä suoriudun tuosta sadonkorjuusta Perunakellarissa! Täysillä kuitenkin mukana!Vajaa tunti aikaa ja silmukat voi luoda puikoille! Niin, ensin täytyy kuitenkin tikuttaa puikot vapaiksi.
    Aurinkoista syyskuun alkua(kohta)sinulle ja mukavaa sadonkorjuuaikaa!

    VastaaPoista
  4. Ihanat lapaset tulossa! :) Me ollaan näemmä taas kerran samassa porukassa sukkia kutomassa, minäkin olin viime vuonna Heinäladossa ja nyt Hillokellarissa. :) Minä tikuttelen täällä paidan resoria odotellessani puolta yötä, että saa ottaa sukkapuikot käteen. ;)

    Mieletön tuo sinun gerberasi! :) Minun gerberassani oli ostohetkellä 3 kukkaa, sitten se uudestaan kukkiessaan teki toiset 3 kukkaa, ja kun olin poikien kanssa heinäkuussa mummolassa, niin arvaa vaan, oliko isäntä kertaakaan kastellut sitä, ja sillehän olisi pitänyt antaa vettä joka toinen päivä... roskiin siis meni. Mutta ensi keväänä voi ostaa sitten uuden. :)

    Mukavaa syksyä sinulle! :)

    VastaaPoista
  5. Niin on kauniit lapaset tulossa ja varmaan lämpimät. Minäkään en osaa tehdä tuplalapasta, olekohan koskaan edes nähnyt. Samaan Hillokellariin minäkin yritän sukkia tehdä, mutta kyllä minulla menee ainakin viikko yksien sukkien kutomiseen. Hirmuinen on sinulla vauhti.

    VastaaPoista
  6. Auringonkukat ovat ihan lemppareita, mutta minun yritelmäni on aina blogikoira onnistunut kaivamaan ylös:(

    VastaaPoista
  7. Kylläpä Teillä kukitaan!
    HIllokellarissa minäkin (ainakin) tossuja tikutan. Eilen ehdin hetkeksi metsään ja sateet on tehnyt tehtävänsä, siellä on taas elinvoimaisia sieniä. Satoisaa sukkasatoa!

    VastaaPoista
  8. Gerberasi on uskomaton,joko vie voiton orkidealle. :)

    Nätit lapaset taas tulossa. :)

    VastaaPoista
  9. Heleena: Muistan itsekin hämmästyneeni viime vuonna tuota sukkamäärää! No niissä oli muistaakseni aika paljon 7veikasta tehtyjä, jotka siis valmistuivat nopsaan verrattuna johonkin ohuempaan lankaan.
    Tuplalapaset on sellaiset kaksinkertaiseksi neulotut lapaset. Siis lämpimät! :)

    Villa Lankala: Viime vuonna tuli tosiaan hyvä sukkasato! ;D

    Irina: Siellä Perunakellarissa on varmaan mukavaa, kun saa seurata laarien täyttymistä! ;D Hillokellarissa on vaarana saada sokerihumala! ;DD

    Mari: Ei ne miehet oikein tahdo muistaa kukkien kastelua, niin se on täälläkin. ;D Mielellään tuo meillä asuva kyllä niitä ihailee näköjään, mutta annapa kun pitäisi hoitaa. Olen todella hämmästynyt tämän gerberan kukkimisinnosta! ;)

    Sude: Minäpä laitan tuplalapsista vähän tarkemman esittelyn, kunhan valmistuvat. ;)

    MarjutJ: Se hyöty on allergiasta, ettei omat lemmikit kaivele pihalta kasveja! ;D Ja rusakoita ei lasketa tässä tapauksessa omiin lemmikkeihin! ;DD

    Mammutti: Minä en ole vielä päässyt edes sukkiin silmukoita luomaan, kun päätin nuo lapaset tehdä ensin valmiiksi. Nyt kyllä alkaa vähän tulla paineita, kun lukee toisten aloituksista. ;D Mutta jospa me saadaan Hillokellari täytettyä, vaikka minä en vielä ole aloittanut. ;DD

    Tupuna: Ei gerbera vie voittoa orkideasta vaikka kaunis onkin! Pitää muistaa kastella liian usein, ei meikä meinaa muistaa. ;D

    VastaaPoista
  10. Huh, huh sinun sukkamäärääsi viime vuodelta. minäkin ilmoittauduin ekakerran mukaan ja perunalaariin ajettelin laittaa kolmet, ehkä neljät sukat.

    VastaaPoista
  11. Kyllä tuo gerberasi alkoi nyt vähän liioittelemaan tuota kukintaa:)
    Apua miten paljon sinä neuloit viime syksynä sukkia, lieköhän ollut sadon ennätys!

    VastaaPoista
  12. Ihania auringonkukkia.. Onnea sukkasadonkorjuuseen...

    VastaaPoista
  13. Leena: Sukkasadossahn on tärkeintä osallistuminen ja mukava yhdessä tekemisen meininki! ;)

    Eila: Taitaa se tosiaan liioitella tuo gerbera! Mutta ihanasti liioittelee! ;D
    Ei muuten ollut Sukkasadon enkka, muistaakseni ainakin yksi oli tehnyt useamman parin.

    Rantapuikko: Minäkin tykkään noista auringonkukista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.