Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Sukkaa ja myssyä pukkaa


Olenpa tehnyt niin pii-itkävartiset sukat etten koskaan ennen. Nimittäin ylipolvensukat. Niitä tikutellessa tuli mieleen, että ennen kudottiin pässinpökkimästä langasta vielä pidempivartisia kuin nämä. Yllättävän mukavalta noita pitkiä varsia muuten tuntui tehdä, vaikka olin kuvitellut sen olevan kovinkin pitkästyttävää. Olisikohan tuo lankojen vaihtuminen ja värien muodostumisen seuraaminen tehnyt mieleenkiintoisemmaksi.


Malli Ylipolvensukat Sukkasillaan-kirjasta koko 41
Lanka Nalle Marjaretki Mustikka ja Puolukka, kulutus yhteensä 190 g
Puikot 3mm, joilla tikuttelin aika tarkoin kirjan ohjeen silmukkamäärillä



Sukat ovat tilaustyö tyttären työkaverilta. Tytär toi lankapussin lomalle tullessaan ja sanoi, että noista pitäisi tehdä ylipolvensukat. Pussissa oli Noiden Puolukka- ja Mustikkavärien lisäksi vielä Lakkaakin, yhteensä neljä kerää. Aluksi olin kyllä sitä mieltä, että näin kirjavista langoista tulee kamalan levottomat sukat, mutta tyttären kannustamana aloin kuitenkin työhön. Ja yllätyin positiivisesti: eiväthän nämä olekaan kamalan näköiset, vaikka tietenkin ovat kovin kirjavat. Se Lakka-värin jätin kyllä pois, vaikka tytär olisi pannut sitäkin. Ehkä minä vielä teen kokeeksi sukat noista kaikista kolmesta väristä, mutta lyhyemmin varsin. Ehkä!




Ja sytomyssyjä on myös valmistunut parikin. Nämä ovat numeroltaan 20 ja 21 minun tekemistäni myssyistä. Olen pitänyt kirjaa lukumäärästä, ette sekoaisi määrissä ja puhuisi täällä puppua!


Malli TiiQ:n Tähdellinen
Lanka Novitan Bambu 40 g
Puikot 3 mm


Myssy aloitetaan päälaelta, jonne muodostuu langankierroista kaunis tähti. Sivulla sakarankärjistä jatkuu reikäraidat alas asti. Oli muuten mielenkiintoinen tehdä ja ohje oli tosi selkeä. Melkein yhdellä istumalla tämän tikuttelin. Tuskinpa jää ainoaksi Tähdelliseksi minulla. Suosittelen muillekin!


Päättely i-cord-päättelyllä oli ohjeessa ainoa kohta, missä piti hieman pähkäillä, miten se tehdään. I-cord-nauhaa olen tehnyt ennenkin, mutta en päättelyä. Mutta pian sen sentään ymmärsin.

Malli oma virkattu peruspipo
Lanka Mandarin Classic ja joku nimetön vaaleanvihreä raitoina, yhteensä 60 g
Koukku 3 mm

Tähän sain kukankin tehtyä, vaikka moni myssy minulla odottaa kuten tuo Tähdellinenkin kukkaansa tai muuta koristetta. Kaikkiin en kyllä aiokaan tehdä koristetta, mutta joihinkin sentään. Nehän onneksi ehtii kiinnittää sitten myöhemmin. Tuleekohan minulla muuten kiire, sitten toukokuussa, kun olen jättänyt kokolappujenkin laittamisen aikaan "sitten joskus"!


26 kommenttia:

  1. Hei!

    Sinunkin sivusi on mainostettuina Etelä-Karjalan radiossa, sieltä on suora linkki tänne. Mainitsin heille antamassani esitteessä että täältä saa ohjeet myssyyn ja ovat sen näköjään linkittäneet.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat! Ovat minusta kauniin raidalliset eivätkä ollenkaan levottomat.
    Kauniita myssyjä. Kiitos tuon tähti-myssyn linkistä.

    VastaaPoista
  3. Olipa hauska nähdä oma malli toisen neulomana, kiva kun tuo reunuspäättelykin avautui, vaikka sen niin lyhyesti ohjeessa selostinkin! Mielettömän määrän olet myssyjä väsännyt, itselläni valmistui puikoilta tänään 17. pipo. Pitäisiköhän ottaa tavoitteeksi tasan 20 ;-). Voi olla, että vielä toisenkin "sytomallin" kirjoittelen ohjeeksi, jos ehdin.

    VastaaPoista
  4. Niin ihanan näköisiä taas! Hirmuisen määrän olet itsekin kerinnyt tehdä. Sullahan on siellä oikein myssytehdas :)

    VastaaPoista
  5. Vau! Ihanan karkinväriset sukat! Mullakin on tuo kirja mut en oo vielä tehnyt siitä kuin Eränaisen polvisukkamallin.

    VastaaPoista
  6. Kivat sukat, mitenkähän hyvin tuollaiset sitten pysyvät jalassa, olen sitä joskus mietiskellyt...Ja niin kaunis orkidea sieltä pilkistelee:)

    VastaaPoista
  7. Voi kun ihania myssyjä! Pitääköhän mun seuraavaksi innostua neulomaan niitä? :)

    Sukat ovat suloiset! Ei noissa pitkissä varsissa tosiaan aika tule pitkäksi, jos on jotakin mitä seurata, kuten langanvaihtelu. En tiedä, millaista olisi tehdä oikein "oikeat" pitkät sukat pässinpökkimästä... Äitini kertoi, että hänen sisarensa aikanaan neuloi parhaimmillaan sellaiset päivässä!

    VastaaPoista
  8. Hieno tuo tähdellinen pipo, otin mallin talteen.... :)

    Sukatkin ovat tosi kivat!!

    VastaaPoista
  9. Onpa kivat sukat! :) Niin tosiaan, ennen vanhaanhan ne sukat olivat niin pitkät, että sukkanauhoilla sitten laitettiin kiinni, näin olen ainakin Mary Oljen sukkakirjasta lueskellut. Kauniita myssyjä myös! :)

    VastaaPoista
  10. Vau, mitkä sukat! Värit sopivat hyvin yhteen. Uusi hieno tulokas Tähti-myssy, kaunis, varmaan kokeilen tehdä. Toisessa myssyssä kivat värit ja jännä rytmi ;D

    VastaaPoista
  11. Kivat sukat! Mieli tekisi tehdä sellaiset mut miten ne pysyy ylhäällä?
    Tähtipipo on tosi kiva. Montakohan myssyä voi olla työn alla yhtä aikaa - heti tekis mieli aloittaa vaikka on jo kaksi kesken:-)

    VastaaPoista
  12. Kivat sukat! Minunkin pitäisi tehdä tyttärelle ylipolvensukat, mutta tuntuvat olevan tuon päättymättömän työjonon häntäpäässä.

    VastaaPoista
  13. Eija: Kävin katsastamassa sivun, ihan hyvä juttu olikin! :)

    Omppumato: Kiitos, kiitos! :) Nyt on puikoilla jo mustikka-lakat! ;D

    TiiQ: Kiitos vieläkin ohjeestasi! Koko ajan syyhyttää sormia, että toinen pitäisi saada puikoille. ;D Jäänpä seurailemaan, milloin seuraava ohjeesi ilmestyy.

    Sanna: Monta myssyä on kyllä valmistunut, mutta en kuitenkaan johda epävirallista myssyntekokilpailua! ;DD

    Hannah: Minä olen tainnut tehdä tuon kirjan ohjeilla aiemmin yhdet sukat, joiden nimeä en nyt muista. Mutta ihan kivoja malleja siinä on ainakin muutamia. :)

    Eila: Jaa-a ylhäällä pysymistä voin vain arvailla, kun vain pötköttelin sukat jalassa kuvauksen ajan. Vastuu siitä siirtynee tilaajalle! ;DD

    Juu, myssyn takana se yksi kolmesta kukassa olevasta orkideastani. :)

    Kaisa: Onpas tätisi ollut tosi nopea neuloja! :o Minäkään en ilmeisesti ole mikään hidas neuloja, mutta aktiivista neulomisaikaa meni 7.5 tuntia yhteen sukkaan.

    Piiku: Tähdellinen pipo on minustakin tosi hieno! :)

    Päivikki: Kiitos! :)

    Mari: Minullakin on kokemusta sukista ja liiveistä sukkanauhoineen, joilla sukat saatiin pysymään ylhäällä. Tosin pässinpökkimiä en muista käyttäneeni. :)

    Heleena: Minä ihastuin tähän tähtimyssyyn tosissani! :)

    Susu: On niin kivoja myssymalleja ja -lankoja ilmaantunut, että eihän niitä voi vastustaa vaan kaikki pitäisi saada yhtä aikaa tehtyä! ;DD

    Marjut: Sehän se on, kun on niin paljon, mitä pitäisi ja haluaisi tehdä ja on vain yhdet kädet! Mistähän saisi sellaiset välikädet, joista Konstan Pylkkerö näki unta! ;DD

    VastaaPoista
  14. Ihanat sukat!Pitäs ottaa itteään niskasta kiinni ja kokeilla kutoa piiiitkät sukat, kun niitä haikailen ja muilla ihailen...
    Myssytehdas se pyörii sinullakin muun myssytouhun ohessa!

    VastaaPoista
  15. Kauniit sukat, eivät liian levottomat. Pirteät kuin mikä...
    Taas kauniita myssyjä, sinä olet ollut kyllä tosi ahkera =D

    VastaaPoista
  16. Kyllä hyvinkin värikkäitä sukkia voi pitää jos on sopiva henkilö, ei ne kaikille sovi. En pystyisi omalle äitilleni esimerkiksi tuollaisia kuvittelemaan, mutta sitten taas esikoiselle vois olla kuin nenä päähän. Vähän semmoiset Peppi Pitkätossumaiset.

    VastaaPoista
  17. Aivan mahtavat sukat! Tähtimyssy on kaunis. En ole ajatellutkaan, että voisi tehdä myös neulomalla.

    VastaaPoista
  18. Ihanat sukat.<3

    Aloitin minäkin vinkitäsi tuota TIIQ<:n tähdellistä tekemäään minäkin Hesasta osatmalla bambulangalla..etpä turhaan sitä jkehubut ..kiva malli ja on tosiaan mielenkiintoista tehdä sitä!!

    VastaaPoista
  19. Alotin minäkin nyt illalla tekemään tuota TIIQ:n tähdellistä sytomyssyä..etpä turhaan kehunut malli on kiva ja mukavaa tehdä!

    Ihanat nuo sukat<3

    VastaaPoista
  20. Mammutti: Nyt on myssyilyn aika nääs! :)

    RANTAPUIKKO: Yllättävän mukavat näistä minustakin tuli! :)

    Mrs.Marple: Niinpä onkin Peppi Pitkätossumaiset sukat! ;) En muuten minäkään osaisi itselleni näitä edes ajatella, mutta henkilö, jolle nämä ovat, on sellainen taiteilijapersoona, joten pukeutumistyyli on aivan eri kuin itselläni.

    Marle: Kyllä neulomalla voi tehdä sytomyssyjä aivan siinä kuin virkkaamallakin! :)

    Seijasisko: Kiva, kun innostuit sinäkin tekemään tähtimyssyn! :)

    VastaaPoista
  21. Jos myssy on "Tähdellinen" niin sukat on "Täydelliset". Eikä ollenkaan liian räiskyvät, sanoisin että pirteät. Otin myös tuon myssyn ohjeen talteen odottamaan innostuksen puuskaa.

    VastaaPoista
  22. Sukista tuli hienot. Saaja taatusti tykkää.
    Kaunis tuo tähtipipo. Mielenkiintoinen reuna, pitääpä mennä tutustumaan ohjeeseen!
    Mukavaa viikonloppua :-D

    VastaaPoista
  23. Sopivat niin kauniisti yhteen nuo myssy ja orkidea, värinsä puolesta.

    VastaaPoista
  24. MammaMyy: Kiitos kauniista sanoistasi! :) Tähdellinen on todella kaunis myssymalli!

    Marleena: Teehän sinäkin vain muutama tähtipipo! :) Minä taidan tänään napata kaupasta kerän lankaa toiseen tähtimyssyyn, kun omista varastoista ei löydy enää sopivan paksuista enkä viitsi ruvera "säveltämään" nyt!

    Pirena: Sävy sävyynhän se pitää olla! ;DD

    VastaaPoista
  25. Ihanat sukat ja tuo tädellinen on kyllä todella mainio!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.