Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Pari myssyä ja uusi nappi


Tänään meillä on ollut kaunis talvipäivä.  Pakkasta oli kymmenkunta astetta ja aurinkokin paistoi. Tosin taisi olla utupilveä edessä, mutta paistoi kuitenkin. Hyvin oli päivän jatkuminen aistittavissa.  Muistelin vanhoja talvia, kun asuimme Rovaniemellä.  Silloin talvet olivat kunnon talvia, oli lunta reilusti ja pakkanen kipusi hyvin usein pariin kymmeneen asteeseen ja ylikin.  Pakkaspäivinä paistoi sitten aurinko huikaisevasti ja hanget kimaltelivat.  Oli kaunista. Tänäänkin oli kaunista, mutta ei niin kirkasta.

Tämän päivän valoisuus päättyi iltaruskoon.



Mutta sytomyssyasioistahan minun piti jutella tänäänkin.  Nimenomaan ystävänpäiväkeräyksestä OYS:n hyväksi.  Siitä kerroin täällä.

OYS:n Syöpäpolin osastonhoitajan kanssa sovin, että tämän keräyksen myssyt luovutan sinne maanantaina 13.2, siis päivää ennen ystävänpäivää. Sitten kaupunkireissulla kävin Lumoavassa Langassa sopimassa, että haen sinne toimitetut myssyt sairaalaan mennessäni. Joten maanantaiaamuna Lumoavaan Lankaan viedyt myssyt ehtivät vielä minun mukanani sairaalaan.  Sen jälkeen toimitetut myssyt pääsevät sitten myöhemmin sairaalaan.


Osastonhoitaja muuten kertoi myssyjä olevan vielä jonkin verran jäljellä entisistä toimituksista, mutta ne eivät riittäisi kovin pitkään.  Tämä täydennyskeräys tuli siis sopivaan aikaan.



Nyt illalla olen väsännyt uutta nappia tälle ystävänpäiväkeräykselle ja tässä se nyt on.  Hempeä kehys on osuvasti nimeltään ystävänpäivä, se löytyi tyttären koneen uumenista jostain ohjelmasta.



Ja vielä esittelen pari uutta sytomyssyä, jotka ovat valmistuneet viimepäivien aikana.

Tätä voisi sanoa perusmyssyksi.  Virkattu alhaalta ylös päin pylväillä omaa ohjettani ulkomuistista noudatellen. Lanka on  Novitan Tennesee ja sitä kului 75 g. Makeat värit löytyivät syksyllä SPR:n Kontista.  Tummempi kului kaikki, mutta vaaleampaa jäi pieni tyttönen johonkin toiseen myssyyn.

Tämäkin on Tenneseetä, mutta nyt kudottuna. Ohje on TiiQ:n Rakkaudella sinun, joka löytyy täältä Ullasta.   Ohjeen silmukkamäärillä tein, puikot olivat 3.5 mm:t ja tuloksena myssy noin. 55-senttiseen päähän. Kiitokset taas TiiQ:lle ohjeetsa!  Minä olen tehnyt aika monta juttua hänen ohjeillaan ja tykkään niistä kuten tästäkin.
 

Muuten mentiin ohjeen mukaan, mutta päälaen kavennuksen tein oman pääni mukaan. Ensin tein kyllä ohjeen mukaan, mutta se ei näyttänyt oikein mukavalta minun silmissäni.  Osaltaan tämä sileä puuvillalanka varmaan vaikutti, että kavennuskohdat jotenkin tuntuivat korostuvan liiaksi.  Joten purin kavennuksen ja tein omaa tapaani noudatellen. Parannettavaa tästäkin kyllä löytyy.


Kävin minä muuten Oulussa käydessäni tietenkin Menitassakin, jossa vietettiin avajaisia tänään.  Kovasti siellä oli kiinnostuneita, joten ainakin alku näyttää lupaavalta uuden liikkeen kannalta. Kiertelin ja hiplailin lankoja aikani, mutta ei niistä mikään oikein nyt houkutellut, kun ei mitään tiettyä tarvettakaan ollut mielessä.  Parit Addin sukkapuikot ostin lisää, kun tykkään niillä sukkia ja lapasia kutoa.  Kamerakin minulla oli mukana, että ottaisin kuvan Menitassa. Ottamatta jäi, en edes muistanut koko asiaa siinä ihmisvilinässä. Mutta kiva oli käydä katsastamassa uusi liike ja saada hiukan käsitystä, millaisia lankoja se myy. Menestystä toivon tällekin Oulun lankakaupalle!


12 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä molemmat! Ja aivan ihana nappi!
    Tämä Vaaleapunainen myssy on niin kiinnostava ,että täytyy etsiä kaikki myssylangat esille ja aloittaa oma urakkani Ystävän päivähän on ihan pian...

    VastaaPoista
  2. Kiitos lankakauppavinkistä! Mulla tuo on mennyt ihan ohi, että tuollainenkin liike on tullut. Viime viikolla melkein menin siitä kyllä ohi, kun kävin työterveydessä siinä vieressä. No, jospa huomenna ehtisi siellä käymään... tai joskus. :)

    VastaaPoista
  3. Mukava että sinulla oli mukava myssymalli. Täytyy tuota napin myssyä kokeilla. Meiltä on pyydetty myssyjä saattohoito-osastolle, joten täytyy nyt alkaa etsiskellä jotain helppohoitoista mallia ja tuohan on. Missäs on hyviä miehen myssyn malleja?

    VastaaPoista
  4. Kauniita ´myssyjä ja kaunis nappi, jonka nappasin blogiini!

    VastaaPoista
  5. Napissa oleva ja tekemäsi myssy on tosi nätti.

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas kehuista ohjeideni suhteen <3. Minäkin olen taas myssyillyt vähän pitkästä aikaa, postaukset tulevat vaan muutaman viikon viiveellä. Onneksi KYS ottaa myös myssyjä vastaan ja meillä paikallisilla neulojilla on sinne oma kuriiri ;-).

    VastaaPoista
  7. Onneksi en sitten yrittänytkään ehtiä Menitaan, Liljan kanssa kun olin liikkeellä.. sen verran hikistä hommaa neidin kanssa shoppailla!

    Tuota sydänmyssyä olen minäkin suunnitellut kokeilevani, sytomyssynä voisin "harjoitella". Nätti malli minustakin.

    Viime päivinä on kyllä ollut ihanan valoisaa, vaikkei aurinko ole vielä täydeltä terältä paistanutkaan.

    VastaaPoista
  8. Heleena: Tämä sydänmyssy onkin oikein sopiva malli ystävänpäiväksi! :)

    MariJ: Sattuipa sitten sopivasti, että pääsin jakamaan tietoa. Meinasin ensin nimittäin jättää mainitsematta koko Menitassa käyntini. ;)

    Leena: Yleensäkin erityisesti miehille soveltuvia myssymalleja taitaa olla vähemmän, mutta mielestäni tavalliset perusmyssyt raidoilla tai palmikoilla sopivat hyvin myös miehille. Yksi ohje tulee mieleeni, se löytyy täältä http://punaisensydamentorppa.wordpress.com/2008/11/11/jacques-cousteau-pipo/

    Seijasisko: Kiva, kun nappasit! ;)

    Marjut: Kiitos! :)

    TiiQ: Minun pitääkin laittaa blogiini tieto, että myös KYS ottaa myssyjä vastaan. Onkohan siellä syöpäpoli vai mikä paikka, mihin viedään?

    Pirjo-Riitta: Voin kyllä muistaa, millaista on Liljan ikäisen kanssa shoppailu ja olen kanssasi samaa mieltä, että Menitaan kannattaa mennä hänen kanssaan vasta muutaman päivän päästä. "Harjoittele" nyt ensin muutamana päivänä tuota sydänmyssyä ja mene sitten! ;D

    VastaaPoista
  9. Kiitos sulle onnitteluista!
    On se niin ihanaa, että jaksat touhuilla tuossa myssyasiassa. Nyt on munkin lähipiirissä vaikka kuinka monta syöpätapausta, naapurustossa ja suvussa. Ihan tuppaa ahdistamaan, jos rupeaa liian tarkkaan pohtimaan... Siksipä yritän tässä iloisesti vihellellen pistellä ristipistoja vaan, ja hypistellä ihania lahjojani. Ihan koko aikaa ei jaksa maailman murheita hartioillaan kantaa...

    Juu, me käytiin jo äänestämässä, ja oli kuule pitkä jono - meitä eläkeläisiä vissiin enimmäkseen :D. Nyt on jotenkin makee fiilis, kun voi vain sivusta seurata, mitä vaalikeskusteluissa löpistään; ei koske mua enää :D.

    VastaaPoista
  10. Hih!
    Täälläkin on hauttanut :-)

    VastaaPoista
  11. Kauniit on myssyt. Mua alkoi heti kutittelemaan tuo sydänjuttu!
    Onnittelut nelivuotiaalle! Täällä on aina mukava poiketa - kiva, että lupaat jatkaa samaan malliin:-)

    VastaaPoista
  12. Pappi puikoissa: Totta on, että syöpä- ym. vakavat sairaudet alkavat ahdistaa ihmistä, jos niitä ilmaantuu lähipiriin usemmalle. Onkin hyvä keino ottaa etäisyyttä ahdistukseen kivoilla pistelyillä ja muilla käsitöillä. Voi sitten tehdä vaikka sytomyssyjä. ;D

    Nyt on täälläkin äänestetty. Se muuten tapahtui ilman jonoa, suoraan käveltiin pöydän ääreen. Liekö täällä sitten laiskempia äänestäjiä. :o

    Tintti: Joo hatuttaa täällä! ;)

    Susu: Eikös vaan olekin sopiva kuvio ystävänpäiväkeräykselle. ;) sopiva

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.