Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Äkäslompolo jäi taakse

Kotona taas, eilen ajeltiin tänne kauniissa auringon paisteessa. Olisi kyllä voinut nauttia säästä muuallakin kuin autossa. 


Ihanat talviset maisemat jäivät taakse. Tämä puro lumisessa metsässä on ikuistettu alkuviikosta. Hyviä hiihtokelejä riitti Äkäslompolossa ja jäikin meidän jälkeemme.


 Marraskuussa 2010 bongattu neulegraffiti on edelleen Hangaskurun laavulla. Siitä kerroin täällä.  Oli norsu vain muuttanut laavun seinästä läheisen männyn kylkeen ja hiukan haalistunut, mutta voi ikäänsä nähden hyvin.  Näin kertoi minulle hiihtävä mieheni, joka silloin tällöin ilahduttaa minua mukavilla valokuvilla.  Kukahan mahtaa olla norsun emo, olisi mukava tietää, että voisi kertoa norsun kuulumiset.


Täältä Ison Ylläksen kupeesta lähdimme ja sinne haluamme taas palata.


Seisontatuet ylös ja vaunu koukkuun auton perään, sitten matkaan.


Täällä kotona on pesukone soitellut ahkerasti eilisillasta alkaen ja vielä sitä jatkuu huomennakin.  Kolmen viikon aikana mm. hiihdossa ja tanssimisessa hikoontuneet vaatteet täyttävät monta koneellista.  Mutta onneksi on nykyaikaiset koneet käytettävissä, ettei tarvitse käsin pestä.


Hauska näkymä pisti tänään silmääni, kun päiväkahville oltiin alkamassa.

Mikäs karvakintas roikkuu talipallojen telineessä!  Kas, kurrehan se siinä.  Tiukasti kiinni etutassuilla ja sitten vain haukataan paloja talipallosta.


 
Välillä piti hiukan muuttaa asentoa ja ottaa takajalatkin avuksi. Aikansa syötyään kurre pudottautui maahan ja jatkoi siellä syömistä maahan tippuneiden murusten parissa.  

Olisi mielenkiitoista tietää, miten oli oravan meno tuohon roikottimeen tapahtunut.  Roikotin nimittäin roikkuu aika pitkän ja paksun rautalangan avulla männyn oksassa. Ja niin kaukana puun rungosta, ettei orava siihen yllä. Nyt pitää seurata silmä tarkkana, tuleeko tämä kurre uudestaan tälle ruokapaikalle, jos vaikka satuttaisiin näkemään sen meno tuohon.


Käsitöitäkin on postaamatta, useitakin, mutta niistä sitten toisella kertaa.

22 kommenttia:

  1. Lunta näyttää olevan vielä paljon, oravallakin vielä talviturkki päällä. Uskomattoman taitava, kun jaksaa roikkua noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heleena, kurre roikkui tuossa useita minuutteja ennen kuin pudottautui maahan.

      Poista
  2. Melkonen trapetsitaiteilija siellä esiintymässä. Jopas oletkin onnistunut ottamaan siitä mainion kuvan. Luulin ensisilmäyksellä että siinä roikku kuollut orava, mutta onneksi ei =)
    Siellähän onkin vielä paljon lunta. Täällä Keski-Suomessa on hävinnyt jo melkein kokonaan. Joutsenia ja Peipposia täältä lähettelen jo sinne päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, joutsenet ja pulmuset bongasin jo Äkäslompolossa, paluumatkalla töytöhyyppiä ja kuoveja. Ja ne sinun lähettämäsi peipot ehtivät tänne jo eilen. Taitaa tulla kesä! :)

      Poista
  3. Oletpas taas napattuja hienoja kurrekuvia. Hyvää Viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, tuo metsikkö antaa niin monia ihania kuvaushetkiä. :)

      Poista
  4. Et sitten ihan lumettomaan maisemaan vielä palannutkaan. Tuo orava on kyllä todellinen trapetsi taiteilija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, vieläkin täällä riittää lunta, mutta vähenemässä se toki on. :)

      Poista
  5. Poissa hyvä, kotona paras! Näinhän se menee! <3
    Tuossa edellisen postauksen kommentissa unohdin kehua hienoja Olga-sukkia, joten tässä kehuttakoon. Ihan tylsyttää nuo omat tavikset, mutta yhdet perustavikset pitäis tässä tikutella tuliaisiksi sinne teidän "lähi"naapuriin. Rouvalle viimeksi vein sukat ja herrallekin lupasin!!!!
    :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marleena, joo, kotona paras!
      Eikös herralle voisi tehdä vaikkapa Jules-sukat, että olisi mukavmpi tikuttaa. Ohje löytyy täältä http://www.hauntedyarns.com/freepatterns/jules.pdf Ja on muuten turha sanoa, ettet englanninkielistä ohjetta ymmärrä. Mikset sinä, jos minäkin. ;)

      Poista
  6. Oltpa hauskan kuvan onnistunut Kurresta nappaamaan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matonkude, olen oikein tyytyväinen kurrekuvaan. :)

      Poista
  7. Ihana orava-kuva! Sillä kannattaisi osallistau johonkin kivaan valokuvakilpailuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula, ei taitaisi laatunsa puolesta tämä kuva pärjätä kuvakilpailuissa vaikka aihe onkin mainio. :)

      Poista
  8. Kuva oravasta on kyllä mahtava, oravalla varpaatkin harallaan käsistä roikkuessaan. Jännä tietää miten on itsensä tuohon järjestänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lea P, ei ole vielä kurre näyttänyt meille, miten se meni tuohon. ;)

      Poista
  9. Hauska kuva taiteilevasta oravasta :D
    Käyppä kurkkaamassa tällainen blogi;
    http://norsumammangraffitit.blogspot.com/ löysin sen tässä jokin aika sitten kun seikkailin blogista toiseen, Blogissa on hienoja neulegraffitteja vaikka kuinka ja taitavat olla norsuja kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipi, kiitos linkistä! :) Kiva kun olit tarkkaavainen ja ilmoitit minulle löytösi. Hienoja graffiteja sieltä tosiaan löytyi ja tuli sellainen vaikutelma, että hänen tekemänsä on tuo Ylläksenkin norsu.

      Poista
    2. Wautsi !!Minun norsuja on bongattu ..Tulin tosi hyvälle tuulelle sillä tarkoitus on ilahduttaa ihmisä.Huomasin että olette olleet samalla caravani alueellakin ..Äkäslompolosta pitäisi löytyä muitakin graffiteita.
      Niin ja olin minä kerran telkkarissakin ...norsusafarini jatkuu ja karavaanarit liikkuu taas kun kesä tulee ..olehan tarkkana :)

      Poista
    3. Norsumamma, oli tosi mukavaa, kun Sipi opasti minut sinun jäljillesi! :) Jatkossa yritän pitää silmäni auki entistä paremmin ja opastan miestänikin. ;)

      Poista
  10. Voi mikä ihana orava! :D Olisiko se voinut liukua rautalankaa alas oksalta?

    VastaaPoista
  11. Kaisa, niin se on voinut tapahtua, mutta ihmeeltä tuntuu, että kurre on saanut sitten napattua kiinni tuohon roikottimeen (kovaa, liukasta muovia). Vielä ei olla nähty seuraavaa osaa tästä näytelmästä. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.