Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Taas kukkasia


Vaikka tämä Lankapirtti on käsityöblogi, niin olen aina kirjoitellut täällä myös kukkasista. Sekä sisä- että ulkokukkasista. Ja aion tehdä niin vastakin ja juuri tänäänkin.  Mutta nyt ulkokukista kerron vain, että pionit jatkavat vielä kukkimistaan, tosin alkavat lopetella sitä. Ilokseni ei sadekaan ole piiskannut niitä.  

Nyt on siis vuorossa sisäkukkien esittelyä, kun kaksi orkideoistani on juuri avannut kukkansa.

 Tässä punaisessa on kahdeksan kukkaa, vaikka ei näy kuin neljä. Niitä ei saanut kunnolla samaan kuvaan, kun ovat "selät" vastakkain. Tämä on tainnut olla minulla neljä vuotta ja on toinen tai kolmas uudelleen kukinta sinä aikana.



Valkoinen on upea kukan värinä, varsinkin orkideoissa. Tämä ihanuus on avannut jo 18 kukkaa kahteen kukkavarteen ja vielä on yksi nuppu avautumatta. Kaunis kukkaröyhy siis ihailtavana.  Tämä yksilö on ollut minulla syksystä 2009 saakka, jolloin Lankapirttiin poikkesi ihan livenä kaksi mukavaa blogituttavaa.  Siitä vierailusta kerroin täällä. On tämäkin kukkinut meillä olonsa aikana, mutta ei näin suurella kukkamäärällä.


29 kommenttia:

  1. Ihanat orgideat! Minula kukkii yksi tumma lila, kukkia on nyt juuri paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, taitaa olla tosi ihana se tumma lila orkidea! :) Minulla on vain näitä vaaleita värejä.

      Poista
  2. Ovatpa kauniita. Taitolaji tuo kukkienkin hoito :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, orkidea on tosi helppohoitoinen, kun vain muistaa olla liikaa hoitamatta. ;)

      Poista
  3. Mie olen aina tykännyt katsella siun kukkakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivikki, kiitos! Sanasi tekivät minut hyvin iloiseksi. :)

      Poista
  4. Ihania kukkasia, koitin äitienpäivänä saaneita kukkasia pitää elossa mahdollisimman kauan mutta en ole koskaan mikään viherpeukalo ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Breezie, ei kaikkien tarvii ollakaan viherpeukaloita, mutta siihenkin opii, jos on halua. :)

      Poista
  5. Hurjan paljon kukkia yhdessä kukassa, kauniin näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena, tämä taitaakin olla ennätysmäärä kukkia, minkä orkideani ovat tehneet uusintakukkimisissaan. :)

      Poista
  6. Kauniita ovat orkideasi. Minullakin kukkivat molemmat 2 kpl. Vaaleassa n. 10 ja tummassa 2 tällä hetkellä. Purkit on niin täynnä juuria ettei enempää mahdu. Jaksan vain ihmetellä kauanko pärjäävät ilman uusia purkkeja. Jos mikä kukka vähemmällä hoidolla pärjää kuin orkidea, niin se on sitten silkkikukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirena, orkideahan ei kuulemma välttämättä tarvii purkkia, kun sillä on ilmajuuret. Siis ottaa tarvitsemansa kosteuden ja ravinnon ilmastakin. :)

      Poista
  7. Upeat orkideat, sen lisäksi että kukat ovat niin kauniit kukinta kestää kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsisukka, niin kestää. Jopa puolikin vuotta. :)

      Poista
  8. Voi että ne ovat kauniita!
    Maaritilla kukkii vieläkin äitienpäiväorkidea, joka oli silloin jo täydessä kukassa. Ja Lidl:stä ostettu!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marleena, hyvinhän ne Lidlistä ostetutkin orkideat kuulemma kestävät kuten tämäkin todistaa. Olen kuullut muualtakin samaa. Pitääköhän sinne lähteä kukkaostoksille! ;)

      Poista
  9. Kauniita! Miten voi olla mahdollista että noin paljon kukkia yhdessä??? Jospa se on niin, et blogiystäviltä saadut orkideat on jotain erityistä?
    Minäkin (=epäviherpeukalo) olen saanut orkidean aikoinaan blogiystäviltä Tupunalta ja Marjutj:ltä ja se kukkii jo ainakin neljättä kertaa! Ja Sekaisin Sukista-blogin Lotta toi viime syksynä kukan, joka ihan selvästi aikoo kukkia ihan lähiviikkoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, sinäpä sen kekkasit, miksi tuo valkoinen orkideani kukkii niin ihanasti. ;D Ja näitä ihaillessa on niin mukava muistella antajaansa, eikö! :)

      Poista
  10. Niin kauniita ja kukoistavia ovat orkideasi!

    VastaaPoista
  11. Onpas kiva että tuliainen vielä ilahduttaa:)
    Mullakin orkideat kukkivat, mikä enemmän ja mikä vähemmän. Yksi ihan hullu kukkija on, vähän aikaa lepää ja sitten puskee kukkia monin vanoin, saas nähdä kuinka kauan jaksaa tuota vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eila, vielä se ilahduttaa ja muistuttaa käynnistänne. Vaikka en minä sitä taidaa muutenkaan unohtaa. :) Sinullahan ne vasta hyvin kukkivatkin orkideat. :)

      Poista
  12. Kysyisin voiko kukkuvanat jotka on lopettanut kukkimisen katkaista pois vai pitääkö olla siinä sellaisenaan ???Voiko lehtiä pyyhkiä sumutuksen jälkeen pisarat pois ??? Minä olen huono kukkien hoitaja vaan josko minunki Orkidea jaksaisi viihtyä kauemmin. Tulin sivullesi Heleenan sivulta. Voisitko vastata minulle joskus ????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, tokihan minä vastaan sinullekin, vieläpä mielelläni. :)

      Puupposen Orkideakirjan mukaan kukkavanat voi leikata poikki, mutta itse en nykyään enää leikkaa vaan annan jäädä paikalleen. Joskus se kukkavarsi kuivettuu itsestään muuttuen ruskeaksi ja joskus alkaa kasvattaa uusia nuppuja. Sen ruskean sitten leikkaa pois.

      Lehdet pitääkin kuivata sumutuksen jälkeen, jos siihen jää pisaroita. Itse teen sen talouspaperiin imeyttämällä. Mutta jos sumu on tarpeeksi ohutta eikä pisaroita muodostu, niin sitä en kuivaa.

      Oletko muuten lukenut postaukseni, jossa kerron orkideojen hoitotavoistani tarkemmin? Se löytyy täältä http://lankapirtin.blogspot.fi/2011/05/mina-ja-orkideani.html

      Orkideat ovat tosi helppohoitoisia, kun malttaa olla hoitamatta niitä liikaa. Ja tietää muutaman niksin. :) Toivonkin sinulle paljon ihania orkidean kukkia! Niitähän on niin kiva ihailla.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta ja nyt olen ensimmäiset kahvit tarjoomassa huomenna tuolle kukalleni ja sitten jännään kuika se suhtautuu asiaan. Ihanaa syksyn jatkoa ja kiitos neuvoista.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.