Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kurret ne kurkkii

Lapaskuunappi

 Lapaskuuta eletään ja ensimmäinen parini Tumpputupaan valmistui muutama päivä sitten. Lisääkin kädenlämmittiä on suunnitelmissa ja onneksi Lapaskuu päättyy vasta joulukuun puolessa välissä, joten hyvin ehtii.


 Tuplalapaset taas tikuttelin, nyt oravakuviolla.  Lapasten ohjehan on omani ja se löytyy täältä.
Oravakuvio on osa kirjoneulelapasista, joiden ohje on täällä (Ravelry). Lankana käytin tumman ruskeaa ja beigeä Gjestal Maijaa, joita kului yhteensä 105 g näihin M-koon lapasiin. Puikot 2.5 ja 3 mm:t.

Olen tykästynyt näihin eläinkuvioihin ja onnekseni moni haluaakin juuri eläinkuvioisia lapasia. Nämä ovat ensimmäiset tekemäni oravalapaset, mutta eiköhän näitä synny lisääkin jossain vaiheessa.  Seuraavat "tuplat" lienevät kuitenkin pöllökuvioiset.


Tummempi puoli...

...ja se vaaleampi virheineen päivineen. Tälle puolelle oli nimittäin päässyt puikahtamaan kaksi virhettä, jotka huomasin ne vasta höyrytysvaiheessa. Toisen pystyin korjaamaan purkamatta, mutta se toinen sai jäädä merkiksi käsityöstä.  ;)

28 kommenttia:

  1. Taas niin kivat lapaset. Mä en tajuu ku mä en saa kunnon lapasia aikaiseksi. Tämmösistä kurrekuvioista ja tuplista en uskalla edes haaveilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, kokeilepa tällaisten tuplien tekoa! Jos vaikka innostuisit uutta opetellessa. :)

      Poista
  2. Mukava, kun löysit uuteen blogiini ja jätit kommenttia! :)

    Hienot on lapaset! Ohjetta jo tuossa pari päivää sitten silmäilinkin, pitäisi jossain vaiheessa uskaltaa luoda silmukatkin. Kirjoneuletta en taida ainakaan ekaan pariin uskaltaa kokeilla, vaikka tuo oravakuvio tosi hieno onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, minäkin aloitin jollakin helpolla, taisi olla siellä täällä jotain "palikoita". :) Ja vaikka ihan yksittäisiä silmukoita pisteiski, kuten minulla on yleensä nuo kämmenpuolet.

      Poista
  3. Aivan upeat tuplat taas ..tosi kiva kurrekuvio.:)

    VastaaPoista
  4. Hienot lapaset! Pitääpä palauttaa mieleen tuo tuplan teko. Lanka on nyt hakusessa. Pitää vaan saada taas yks mekko valmiiksi ipanalla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marleena, joo, alahan sinäkin "tuplailemaan". ;) Näkyi nimesi olevan Lapaskuunkin listoilla, joten ehdit siis vielä mukaan.

      Poista
  5. Hienot kurre-lapaset. Kurre on aivan kuin mallinsa tuolla edellisessä postauksessa :) Meidän pihassa ei juuri oravia näy ja hyvä niin, kun on nuo kissat. Viime viikolla taas oli pelkkä kurren häntä oven takana ja itku meinasi minulta tulla. Eihän nuo kissatkaan luonteelleen mitään voi, mutta ikävältä se tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, niinhän se on, että kissalla on kissan luonne eikä se siitä pääse mihinkään, vaikka me ihmiset syötettäis kuinka hyvin tahanasa. Monta kertaa saa mielensä kovettaa, kun katsoo esim. TV:stä jotain luonto-ohjelmaa, jossa joku eläin syö toisen. Ja jos oikein ajattelee, niin niinhän mekin tehdään lihaa syödessämme. Mutta kun nuo kurretkin ovat niin söpöjä ja saavat meidän sympatiat puolelleen. :)

      Poista
  6. - Meikäkin taas kuikuili tuota ohjetta.
    Vielä minä sulle näytän!!!
    Virheistä ei kanna ääneen puhua, niitä ei kukaan huomaa ja nehän kuuluvat käsityöhön.
    Sikasiistit ovat!!!!!!
    <3, -t-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -t-, no ei tuollaisia virheitä tarttis tulla, silkkaa huolimattomuutta! :(
      Mutta tuopa kuulostaa hyvältä, että kukuilet jo tuota ohjetta! ;)

      Poista
  7. Hienot ovat! Taas tekisi niin mieli opetella tuo tekniikka, mutta se aikapula...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, no sitten alat, kun tulee sopivaa aikaa! :)

      Poista
  8. Voi kuinka on upeat oravalapaset! Kuule,kun tottuu tekemään kaksinkertaisia lapasia,niin eikös tunnukin,että yksinkertaiset ovat aivan olemattomat lipareet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intsu, joo totta on, että kaksinkertaisten lapasten jälkeen yksinkertaiset tuntuvat aivan "olemattomilta".

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.