Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. toukokuuta 2013

Purnaustako vain



 Nyt minulla on kai joku kaikenkattava tympiminen.  Mikään ei huvita, ei edes käsityöt tavalliseen tapaan eikä bloggaaminen. Vaikka uskoin vakaasti, ettei sellaista minulle tule.  Eikä mikään onnistukaan. No, tuskin tämä on mitään vakavaa enkä usko tämän kestävän pitkään, joten älä ota vakavasti tätä valitustani.  

Esittelen kuitenkin kahdet sukat, jotka mieluummin jättäisin jonnekin komeron nurkkaan piiloon. Niiden malli on niin kaunis ja ohjekin aivan hyvä ja selkeä, mutta ei vain sovi minulle. :(  En osaa tehdä sen mallinmukaisia sukkia. :(   Ehkä minä joskus vielä yritän, ehkä en.



  
Tässä ne ensin valmistuneet sukat. Esikuva on TiiQ:n Oi Ihana Toukokuu -sukat, joita voit ihailla täällä. Sellaiset näistäkin piti tulla.  Mutta minulla on aina hakusessa, miten teen pitsineuleeseen langankierron niin, ettei siitä tule kammottavan iso aukko. Niin nytkin kävi, että jouduin purkamaan aloituksen ja kokeilemaan jotain "konstia".  Eikä neuleeni näytä ollenkaan samanlaiselta kuin mallissa.

Sukat näistä tuli kuitenkin kokoa 38. Puikot 3 mm:t sukkapuikot. Lankana käytin kaksi vajaata kerää Nallea, menekki yhteensä 80 g.  Sillä grammamäärällä kartutan  jämälankojeni kulutusta Jämäkuussa.


Alunperin en ollut tyytyväinen tuohon beigeen lankaan tämän mallin yhteydessä. Ja kun ei lankavarastostani löytynyt muutakaan sopivan langan kivaa väriä, niin lähimarketista nappasin kerän kauniin keltaista Nallea ja uusi yritys vireille.



Tällaiset sain nyt aikaan enkä ole näihinkään tyytyväinen. Päätyvät samaan perimmäiseen nurkkaan kuin nuo beigetkin odottamaan, kelpuuttaako joku nämä omikseen. 

Lanka siis Nallea, mutta nyt mentiin 3.5 mm:n sukkiksilla ja tuloksena hieman isommat sukat kokoa 39. Langan menekki 90 g.



 Näissä sukissa on minusta erityisen kivaa, kun mallineule muodostaa kiilan, joka alkaa jo varressa takaa ja jatkuu jalkapöydän päälle. Olen aiemminkin tehnyt TiiQ:n ohjeilla sukkia sekä myssyjä ja tykkään niistä kaikista, kun usein niissä on joku kiva erityispiirre kuten nyt tämä kiila.   
Kiitos TiiQ!



Tässä molemmat sukat, jotta näemme, kuinka paljon sukan koko muuttuu, kun käyttää erivahvuisia puikkoja. Beiget tein siis 3 mm:llä ja keltaiset 3.5 mm:llä, silmukka- ja kerrosmäärät molemmissa samat (ohjeen mukaiset).

Maksuton ohje on ladattavissa Ravelrysta. Mutta TiiQ lupaa blogissaan, että "voi sen toki pyytää minulta suoraankin sähköpostiin".  


Eilen sunnuntain kunniaksi käytiin pienellä retkellä oman kunnan luontopolulla. Sitä suunnitellessa tuli mieleeni, että voisin kiinnittää siellä johonkin sopivaan puuhun neulegraffitin.  Valmiina minulla ei sellaista ollut, mutta piankos sen tekee. Siis tuumasta toimeen.


Ensin virkkasin pöllön ja sitten paksuista langoista sille taustan.  Kaikki jämälankoja, menekki yhteensä 50 g.  

Mutta arvaatko, miten graffitin kanssa kävi. Se kyllä oli mukana repussa, mutta palasi mukanamme kotiinkin, kun en minä siellä enää muistanut koko graffitia. Joten tämä neulegraffitini n:o 2 odottelee edelleen pääsyä jonnekin sopivaan paikkaan.



Vaikka tämä postaus on ollut yhtä valittamista, niin lopuksi sentään totean, että meillä on ihana kesä.  Se ei kuulu siihen tympimistä aiheuttaviin asioihin vaan siitä nautin tänäänkin istuessani iltapäivällä terassilla myssyneuleen kanssa. 






22 kommenttia:

  1. Voi Matleena, sulla on rima aivan liian korkealla, laske vähän! Tosissaan nättejä sukkia! Mulla ruukaa tuommonen tympiminen olla vähän aikaisemmin keväällä. Semmonen juuri, että mikään ei huvita, ei edes käsityöt ja jos jotakin yrittää, niin siitä ei tuu mieleistä eikä ainakaan semmosta kuin olisi pitänyt. Onneksi se on ollut aina ohimenevä häiriö.
    Kiva graffitti. Laita vaikka kiinni johonkin siinä keskustassa, minä pyöräilen katsomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anttuuna, jospa tämäkin olisi kevään syytä ja menisi pian ohi. ;) Oikeasti tuntuukin jo paljon innostavammalta.
      No minäpä kerron sitten, mihin graffiti päätyi. :)

      Poista
  2. Samaa mieltä olen kuin Anttuuna.Minunkin silmiini molemmat sukat näyttävät oikein kauniilta. Kiva kun innostuit tekemään kivan neulegraffitin..toivon että pysyy pitkää siellä mihin sitten sen ripustatkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, graffiti odottaa edelleen sijoituspaikkaansa. :)

      Poista
  3. Kauniit sukat on! Mutta tiedän kyllä tuon tunteen, samaa on podettu täällä, pahempana tosin...
    Kesä se on tullut meille molemmille ja mehän nautitaan siitä, eikäs vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammutti, niin on kesä! Ihanaa, tänäänkin mittarissa yli +23. Kevyt tuuli leyhyttelee eilen pestyjä mattoja. :)

      Poista
  4. Onpa harmi että toukokuusukat ovat potkineet vastaan ihan kunnolla! Itsekin jouduin neulomaan omat sukkani puolta numeroa normaalia pienemmillä puikoilla, että tuli haluttua jälkeä. Pitsineuleessa saakin olla isot reijät, mutta ainahan voi kikkailla niin, ettei tee langankiertoja lainkaan sillä varsinaisella reikäkerroksella, vaan poimii ne seuraavalla kerroksella sieltä silmukoiden välisestä langasta. Tulee takuulla pienet reijät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TiiQ, niin pitsineuleeseenhan kuuluu reikiä, mutta kohtuus niidenkin koossa. Kokeilin tuota kikkaasi ja niinkin, että kudoin langankierrot takareunoista, mutta ei tullut hyvä. Sinun tekemäsi toukokuut ovat niin nätit mielestäni, että luultasti kokeilen jossain vaiheessa vielä kolmannenkin kerran, kunhan tässä asia hiukan hautuu. ;)

      Poista
  5. Taisi se minun tympääntymiseni siirtyä sinne pohjoisemmaksi, minulla näet on alkanut jo helpottaa =) Pistä vaan eteenpäin menemään, joutaa vaikka pohjoisnavalle asti.=)
    Nuohan on niin nättejä sukkia. Itsekkin olen tuota mallia katsellut sillä silmällä, jos vaikka jouluksi tuota mallia tekisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, oiskohan se tosiaan siirtynyt tänne! :D Minäpä pakkaan sen ja lähetän vaikka hornaan tuuttiin! Missähän se paikka muuten mahtaa olla.

      Poista
  6. Hei! Minne noita neulegraffiteja yleensä saa laittaa. En ole mihkään vielä laittanut, mutta tekisi mieli kokeilla. Käykö siinä sitten niin, että kaikki tietävät kuka sen on jättänyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, minäkään en oikein tarkoin tiedä, mihin neulegraffiteja saa laittaa. Olen kuullut väitettävän, että näitä saisi laittaa esim. puistoihin ja vastaaviin paikkoihin, kun nämä eivät mitenkään sotke paikkoja ja nämä on helppo poistaa. Ja esim. Hesassa oli muistaakseni viime kesänä/syksynä tapahtuma, jossa iso määrä neulegraffiteja kiinnitettiin jossakin puistossa puihin.
      Minähän olen aivan uusi graffitin tekijä, tämä on vasta toinen minun tekemä.

      Poista
    2. Mulla on sellainen mielikuva, että liikennemerkit ja muut virallset opastekyltit ovat kiellettyjä paikkoja, ei siis edes niihin tolppiin. En myöskään laittaisi aivan yksityisasutuksen tuntumaan, esim. jonkun pihan vieressä olevaan valotolppaan. Olen kuullut graffiteihin suhtauduttavan jokseenkin myötämielisesti juurikin niiden helpon poistettavuuden takia. Itse suosin kohteita, jotka ovat itsessään rumia ja kaipaavat jotenkin piristystä. Tällaisia ovat useimmat metallikaiteet ja -tolpat (esim. valo- ja roskistolpat).

      Poista
    3. Täysin samoilla linjoilla olen TiiQ:n kanssa graffitien paikoista. :) Vastaukseni Kirsille jäi hiukan pinnalliseksi.

      Poista
  7. Mitä sinä moitit noita sukkia, nehän on niin nätit. Monelle varmasti mieleiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, niin minäkin ajattelin, että jollekin nämäkin sukat kelpaavat, vaikka eivät olekaan sellaiset, kuin piti. :)

      Poista
  8. Minusta nolemmat ovat tosi kauniit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjut! Totta on, että sukat sinällään ovat ihan kelvolliset, kun niitä nyt katson "uusin silmin", mutta... ;)

      Poista
  9. Joskus vaan on sellainen olo;( ja mun mielestä saakin olla, se kuuluu elämään.

    Tossa sukka-asiassa sulla taitaa kyllä olla turhan kova itsekritiikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, nyt muuten tuo olo on jo takana päin, joten se siitä. :)

      Poista
  10. Minä tykkään noista sukista.Itse en ole oikein uskaltautunut tekemään pitsisukkia vaikka mieli tekisikin. Itsekritiikkiä on muuten liikkeellä. Olen suunnitellut oman blogin aloittamista jo kauan. Mutta tänään ylitin riman ja aloitin. Jihaa! Uskaltaisinko laittaa linkin...vinkkis.blogspot.fi....aaaaapuuuuaaaa

    VastaaPoista
  11. Anonyymi, kiitos kommentista ja "kutsusta" blogiisi! Kävin jo kukkaamassa siellä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.