Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 17. tammikuuta 2014

Voi mitä ihanaa

Edit. 18.1.14 toisen kuvan alapuolella


Taannoinhan oli Susun silmukoilla synttärit ja blogi pääsi eskari-ikään, siis täytti kokonaiset 6 vuotta. Ja sen kunniaksi Susu järjesti arpajaiset, joihin minäkin tietenkin osallistuin.  Ja kaiken lisäksi hyvällä menestyksellä, sillä Tassu-herra arpoi minut yhdeksi kolmesta palkinnon saajasta.  

Eilen sainkin hakea kauppareissun päätteeksi Susun lähettämän pikkupaketin. Varovasti heilutin sitä tulomatkalla autossa ja kuuntelin, ja se helisi hiukan. Siis lankakauppias on pannut pakettiin jotain muutakin kuin lankaa, tuumasin autonkuljettajalleni.



Kotona pitikin sitten heti avata paketti.  Niin malttamattomaksi tulin paketin saatuani. Susulle olin sanonut, ettei minulla ole kiire saada palkintoani, kun jo sen odottaminen on mukavaa. Se kiire tuli siis vasta nyt.


Ylenpalttisen runsas ja ihana palkinto olikin. Tässä koko sisältö pöydälle levitettynä. Oli lankaa kolmea sorttia ja "jotain pientä": villalankaneuloja, kerrosmerkkejä, puikkomitta, Knit Pron sukkapuikot ja puikkotuppilot. Näiden neuletarvikkeiden lisäksi vielä houkuttelevaa Iloisten Rouvien Rooibos -teetä!

Edit: Anteeksi huolimattomuuteeni, puikot ovatkin Knit Picks't. 
Huomasin, kun otin ne koekäyttöön.




 Herttaisen vaaleanpunaista Regia-lankaa (75% villa, 25% polyamidia) kaksi pikku kerää á 25 g. Käyttötarkoitus jää minulla vielä mietintään. Kaunis neuleaiheinen kortti.  Ja näitä pikkutarvikkeitahan ei ole koskaan liikaa. Vaikka noita kaikkia minulla on ennestäänkin, niin tarpeeseen ovat nämäkin. Minulla nimittäin tahtovat tällaiset pienet olla joskus hukassa tai sitten tytär on lainannut jotain ja se on hänen työssään Kokkolassa. Nuo puiset tuppelot, joilla voi suojata sukkapuikkojen päät kuljetuksen ajaksi, ovat tosi hyvät ja aina minulla käytössä, kun lähden sukan tai lapasen kutimen kanssa liikkelle. Ja nuo villaneulat, nehän ovat välttämättömät tällaiselle huononäköiselle, jonka näköä kaihi pikkuhiljaa edelleen heikentää.



Tälle Step-langalle sen sijaan tiesin heti käyttötarkoituksen. Se päätyy jossain vaiheessa itselleni yösukiksi.  Minun jalkanihan ovat kylmät varsinkin nukkumaan käydessä ja olen havainnut parhaimmaksi jalkojeni lämmittäjäksi juuri Stepistä tehdyt sukat.  Värikin on mieleeni, vaikka sillä ei tuossa käytössä ole kovin suurta merkitystä.
Lyhyitä sukkapuikkoja, vai sormikaspuikotko ne ovat, minulla ei ennestään ollutkaan. Joskus jossakin pienessä työssä moiset ovat käyneet mielessä, mutta ei ole tullut hankittua. Muutenkin Knit Pron tuotteet ovat minulle oudompia, vain yhdet hiilikuituipuikot ja yksi virkkuukoukku minulla on niitä ennestään.
Taidan tänään keittää tuota teetä ihan itselleni, vaikka se nimestä päätellen kuuluisi juoda hyvässä ja iloisessa rouvasseurassa. Rooibos-tee on yleensä minun makuuni ja niin varmaan tämäkin.



Sokerina pohjalla tämä aivan ihanan tuntuinen lanka, jossa värikin on minusta aivan ihana. Carmen Bremont, jossa 80% baby alpakkaa ja 20% mulberry silk.  Niin pehmeä ja kutittamaton, vei kyllä sydämeni. Mukana langalle ohje Carmen-rannekkeisiin. Tällekin lankakerälle tiesin heti käyttötarkoituksen: teen itselle kämmekkäät ohjetta mukaillen.



Ja siinähän se ensimmäinen kämmekäs onkin jo puikoilla.


Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen tähän. Paljon, paljon kiitoksia Susu ja Tassu! Susulle myös halit ja Tassulle silitykset!



20 kommenttia:

  1. Onnea vain voittajalle; aika hieno palkinto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjut! Onnea minulla olikin näin hienon palkinnon saadessani. :)

      Poista
  2. On todella ihana paketti! Hienoa saada tuollainen! Tuttua tavaraa ja kuitenkin yllätyksellinen "koostumus" kaikkea mieluisaa.

    VastaaPoista
  3. No olipas Susu laittanut oikein reilun palkintopaketin. Ihan oikeaan osoitteeseen tuli! Iloitsen kanssasi.
    Puikoista sen verran, että tuo pituus on vielä sukkapuikko (n.15 cm), sormikaspuikot on sitt ihan lyhyet (n.10 cm), niillä tosiaan sormikkaan sormia on helppo neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KristiinaS, kiitos iloitsemiskaverille! :) Ja kiitos myös valistajalle, minä en ole ollenkaan perehtynyt näihin lyhempiin puikkoihin, kun olen aivan tyytyväisenä tarvittaessa tikuttanut niillä ikivanhoilla 25-senttisilläkin, joita minulta löytyy useampiakin. Mutta nyt ovat nämä lyhyet sukkapuikot päässeet jo koekäyttöön. ;)

      Poista
  4. Nätin punaisen paketin olet siekii saanut. Minulla noita puisia puikkoja on jo iso kasa, mut aina tarviin uusia, kun aloitan jatkuvasti jotain neuletta ja entiset puikot on kiinni töissä. Ikinä niitä ei ole liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvikirsikka, nättejä lankoja kaikki saatiin, mutta omani on mieluisimman värinen minulle. Kyllä Susu näköjään on osannut tulkita minuna. :) Minulla on niin isot kasat puikkoja, ettei juuri ole ollut tarvis ostaa uusia (paitsi myssyjen tekoon 50.senttisiä pyöröjä). Minä kun perin aikoinaan ainoana tyttönä paljon käsitöitä tehneen äitini jäämistöstä kaikki kässätarpeet, niin puikkoja riittää tyttärelle ja minulle. Ovat tosin niitä metallisia vanhanaikaisia suurimmaksi osaksi.

      Poista
  5. Me tääl Tassun kans kehrätään ja halaillaan. Kiva jos paketti oli mieleinen.
    Mä muuten teen noilla lyhkäsillä sukkapuikoilla miestenkin Steppisukat. Ne on ihan sopivan pitkät ohuelle langalle ja tosi nopeet! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu ja Tassu, paketti oli tosi mieluinen, siitä ei kahta puhetta.
      Ai, näillä lyhyilläkö voi tehdä miestenkin sukkia. Käytätkö silloin kaikkia kuutta puikkoa? Mukavalta puikot tuntuvat ja hyvin riittävät ainakin noiden kämmekkäiden teossa, mutta niissä onkin vain 51 s. Aamulla aloitin toisen kämmekkään ja siihen otin nuo uudet puikot. :)

      Poista
    2. Mulle riittää isoihin miesten Steppisukkiin noi lyhyet ihan mainiosti! Kuudes on "varapuikko" ja mulla se on aina häviksissä (tai poikki) joten ihan normipuikkomäärällä teen.

      Poista
  6. On kyllä hyvä paketti eikä jää sinulla käyttämättä nuo tarvikkeet. Onneksi olkoon, olet palkintosi ansainnut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, kiitos! Puikot ovat olleet jo käytössä. :)

      Poista
  7. Onnittelut palkinnosta, kaikkea kivaa! Kämmekkäistä näyttää tulevan aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heleena, ainakin niistä tulee suloisen pehmeät! :)

      Poista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.