Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Perussukat


Alan ymmärtää pikkuhiljaa niitä, jotka mielellään kertovat sairauksistaan ja vaivoistaan. Olen nimittäin luullut, etten minä koe tarvetta kovin usein sellaiseen, mutta nyt tämä hartiajumi tuntuu opettavan minulle senkin. Olenhan kai jokaisessa sen aikana tekemässäni postauksessa siitä maininnut ja niin teen nytkin. Se kun ei vieläkään ole kunnolla hellittänyt, vaikka onkin lieventynyt.  Sen verran se haittaa, että ei anna kutoa kuin lyhyen hetken kerrallaan. Ja kokonaan en ole malttanut minulle niin tärkeää käsityötä jättää pois. Olisi ehkä pitänyt!  En osaa istua kädet sylissä vaan niiden pitäisi saada kilkutella puikkoja. Mitähän keksisin tilalle? Olen lukenut ja ratkonut ristikoita. Netissä surffailuakin voisin harrastaa, mutta sehän vaikuttaa aivan samoin hartioihin.  Mutta se siitä, pieni vaivahan se on isompiin verrattuna.


Nämä perussukat olen vähitellen tikuttanut. 



Perussukat koko 38, perinteinen kantapää vahvistettuna ja kärjessä sädekavennus.
Langat ovat Nallea, yksiväristä punaista ja Nalle Taikaa värinumero 827. Menekin punnitsen, kun on vaaka käytettävissä.
Puikot 2.5 ja 3 mm:t, joila silmukoita aloituksessa 60.


Kuten monesti ennenkin raitasukkia tehdessä kudoin nytkin kummallakin langalla kaksi kerrosta kerrallaan.  Pirtsakat värit, mutta eivät kyllä ole minun mieleeni, vaikka itse ne valitsinkin. No, enhän niitä itseä varten tehnytkään.


Maanantaina ajelimme Lapin talveen, joka sekin tuntuu erilaiselta kuin muina vuosina. Mehän olemme viettäneet eri pituisia jaksoja täällä Äkäslompolossa ainakin 15. kevättalvena, joten jonkunlainen tuntuma on ehtinyt tulla. Tavallisesti täällä on ollut tähän aikaan vuodesta jo aurinkoisia päiviä ja vain välillä joku pilvinen ja ehkä lumisateinen päivä. Mutta nyt tämä alkuviikko on ollut koko ajan pilvistä, sumuista ja nyt sataa vettäkin, mittari näyttää 0. Tunturitkin piiloutuvat sumupilveen. Tämä vahvistaa mielipidettäni, että kuluva talvi on kerrassaan outo. Mutta tämä talvi on tällainen, tulee niitä erilaisiakin, niitä ihania, aurinkoisia. Ja ehkä piankin saamme sellaisia päiviä tänäkin keväänä. 


Näkymä ikkunastamme juuri nyt, ei houkuttele ainakaan minua ulos.



30 kommenttia:

  1. Minusta nuo sukat ovat oikea päivän piriste. Mukavaa lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, kiitos! ) Minä arvelinkin, että löytyy selllaisiakin, jotka tykkäävät näistä.

      Poista
  2. Ihanan värikkäät sukat, minäkin tykkään.
    Toivotaan, että vielä tulisi aurinkoisia keväisiä pakkaspäiviä.

    VastaaPoista
  3. Mee vesijumppaa. AI tekin ootte caravaanareita.

    VastaaPoista
  4. Kiva tapa käyttää tämä Taika-lanka. Olenkin miettinyt, mihin käyttäisin näin kirjavan langan (kun sitä kumminkin oli pakko ostaa), taidan matkia tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia N, näin raidoittaen olen tuhonnut monia kirjavia lankoja. Kokeilepa myös kahta tai jopa kolmeakin raitalankaa samalla periaatteella, saatat saada yllättävän kivoja sukkia. :) Myssyjäkin olen muistaakseni tehnyt näin.

      Poista
  5. Aivan ihanat sukat. Sellaiset iloiset ja pirteät. Voi,voi,kun minä aina tapaan sanoa,että lappi on vika suunta. Etelään palmujen alle tahtoisin,en vain nyt pääse. Mulla kun hartiat tulee pahaksi,niin hieron hartioihin hevossalvaa. Mieheni tilaa sitä jostain postimyynnistä. Sitä käytetään kilpahevosilla,kun raveissa niiden lihakset revähtää. Hyvin tuntuu toimivan ihmisilläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intsu, niin me ollaan erilaisia, palmut eivät minua juurikaan houkuttele. ;) Vaikka joskuss kieltämättä käy mielessä, että pitäisiköhän... ;) Mutta siihen ajatukseen se sitten jääkin. :D

      Poista
  6. Hei, pirteät sukat olet tehnyt. Hevossalvalla miekin voitelin syksyllä kippeitä olkapäitäni, muttei sekään pitkän päälle auta, tarvittiin muutama kortisonipistos, että pääsin ikävästä kivusta.
    Onkohan miul kevät masennus....kästyöt ei maistu yhtään miltään ja sekin vaikuttaa, kun toinen olkapää alkoi uudelleen kipuilemaan, on pakko pitää tuumaustauko:)
    Mukavaa maaliskuuta Matleena:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuomontuvan Anni, sehän kuulostaa ikävältä, tuo sinun kevätmasennus, kun ei käsityötkään maistu. :( Minulle kyllä maistuis, mutta tuumaustaukoa pitää pitää minunkin. Mutta eihän anneta periksi! ;)

      Poista
  7. Minusta sukissa on tosi kivat värit:)

    VastaaPoista
  8. Toivottavasti hartiavaivasi helpottavat pian! Tosi ihanat sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, pikkuhiljaa helpottaa, mutta vielä jumittaa nopeasti, jos tekee jotain sopimatonta. Mutta kyllä se tästä. :)

      Poista
  9. Kirjoittelin jo aikaisemmin, mutta se lensi näköjään taivaan tuuliin =)
    Nämähän on oikein minun mieleiseni sukat. Punaista ja iloista, mitä muuta voi 10 pisteen sukilta toivoa ♥
    Hehe, olen itsekin huomannut, että kun kahdelta vanhemman puoleiselta naiselta loppuu jutunaiheet, niin sitten ruvetaan vertailemaan sairauksia. Niistähän sitä aina juttua piisaa =D Myönnän kyllä, että itsekkin olen siihen syyllistynyt. =D Joskus lääkäriä odotellessa oikein kilpaillaan kuka syö eniten lääkkeitä, hihi. Sitten jälestäpäin hävettää oma hölmöily =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, kiitos sukkien saamista 10 pisteestä! ;)
      Minä en oikein innostu sellaisista sairauskertomusjutuista, joita jotkut harrastavat. Sen ymmärrän, että jokainen haluaa kertoa omista vaivoistaan soveliaaalle kuuntelijalle ja se heille suotakoon kohtuulisessa määrin, mutta olen tavannut muutamia, jotka eivät muusta juuri puhukaan. Huippu oli eräs tuttavamme, nyt jo edesmennyt. Kun häneltä kysyi, mitä perheeelle kuuluu, niin hän alkoi kertoa omista sairauksistaan ja vaivoistaan. :D Silloin minä päätin, että yritän pysyä sellaisesta käytöksestä pois.

      Poista
  10. Kauniit sukat. Toivotaan, että hartijajumi helpottaa pian!

    VastaaPoista
  11. Pirteät sukat! En tiedä sopiiko tämä siun kipeään selkään, mutta kun miulla oli ranne murtunut, pystyin tekemään kanavakirjontaa.
    Toivottavasti paranet pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivikki, minullakin kävi mielessä kokeilla kirjontaa, kun muutenkin on eräs työ houkutellut, mutta kokeilematta on. :)

      Poista
  12. Tosi kivat sukat, ei aina tarvitse olla monimutkaista ollakseen kaunista! :)

    VastaaPoista
  13. Kivat sukat, minä tykkään! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hepsi, minäkin tykkään. :) Eikä näihin perussukkiin koskaan kyllästy kokonaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.