Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 20. maaliskuuta 2014

Rikotut sukat


Pitäneekö sanonta 'hiljaa hyvää tulee' tässä tapauksessa paikkansa. Käsityöni nimittäin edistyvät tätä nykyä hiljalleen, vaikka sormia syyhytää kovastikin ja monia ihania malleja odottaa puikoilleni pääsyä.  Mutta yhdet sukat entisellä tutulla ohjeella valmistui eilen aamulla, joten ne räväytän nyt näytille.


 Sukat rikotulla helmineuleella (Broken Seed Stitch), jonka suomen kielinen ohje löytyy esim. täältä.
Koko 40.
Lanka tummansinistä Nallea ja Nalle Taikaa väri n:o 827, joiden menekki yhteensä 85 g.
Silmukoita resorissa 56, varressa 54 ja terässä 52.
Puikot 3 mm sukkikset.



Siis ihan perussukat omaan tapaani mallineuleena rikottu helmineule. Ehkä joku ihmettelee, miksi olen vähentänyt silmukoita työn edetessä. Siksi sen tein, kun tällä mallineulella tulee työstä leveämpi kuin sileänä neuleena.

Olen kai kolmet tai neljät sukat tehnyt aiemmin tällä neuleella ja mielenkkiinnolla seurannut värien leikkiä työn edetessä. Nyt näitä tikuttaessani huomasin kuitenkin, ettei värien raidoittumisen seuraaminen enää kiinnostanut niin kuin aiempien sukkien teossa. Kaikkeen siis tottuu. Seuraavissa tämän mallin sukissa voisin ainakin vaihtaa lankojen paikkaa, siis tehdä helmineuleosuuden yksivärisellä langalla.



Kevät on edennyt niin pitkälle, että tänään on kevätpäiväntasaus. Ja sen kyllä huomaa, yön pimeys käy koko ajan lyhemmäksi. Tänäänkin herätessäni ennen kuutta oli jo valoisaa.



Tältä meidän talon takana olevassa puistikossa näytti eilen pian lumisateen päättymisen jälkeen. Ja kutakuinkin samalta näyttää tänäänkin. Aurinko paistaa ihanasti, vesi tippuu räystäiltä auringon puolella, mutta varjossa oleva mittari näyttää -1.6 astetta.  Ihanaa kevättä tämän oudon talven jälkeen.



13 kommenttia:

  1. Kivat sukat ja mallineuletta olen jossain katsellutkin, mutta millään ei ehdi tehdä kaikkea, mitä mieli tekisi. Täällä etelässä alkaa olla jo pilvistä; taitaa enteillä tulevaa lumisadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, minustakin ihanista malleista on ylitarjontaa, en ehdi kaikkia haluamiani tekemään, vaikka periaatteessa minullaa eläkeläisenä on aikaa. ;)

      Poista
  2. Huomattavasti nopeemmin nämä ovat valmistuneet kuin minun omat samalla mallineuleella, hihi. Viime kesänä aloitin ja toinen sukka vasta valmis. =) Nätit nuo alemmat siniset sukat. Koitan muistaa mallin, kun seuraavan kerran sukkaa aloitan ♥
    Meillä oli päivällä jo niin ihanan keväistä, vaan eikö taas tupruta lunta oikein tosissaan ja maa on aivan valkoinen. Tylsää tämmöinen myöhäinen lumisade, ei tarttis enää sataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, mutta montakin apinaa, Peppiä ja nyt keettujakin olet sinä aikana tehnyt. Niitä minä en ole tehnyt yhtään. ;)
      Meilläkin muuten alkoi eilen illalla sankka lumisade ja saatiin kai reilu 10 cm uutta lunta, siis maa valkoiseksi. Nyt näyttää, että sade lopppui ja mittarikin kipusi lämpöasteille.

      Poista
  3. Nätit sukat. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinikka, kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua! :)

      Poista
  4. Tämä malli on edelleen sellainen, että vaikka olen tehnyt itsekin, niin en vieläkään oikein tiedä tykkäänkö vai enkö tykkää.
    Ihanaa minustakin, että valoisa aika alkaa voittaa. Muuten säät on ollu aivan sekaisin - perjantain satoi lunta, räntää ja vettä mutta onneksi olen sisätöissä :)

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat, tykkään kovasti tuosta neulepinnasta.

    VastaaPoista
  6. Minäkään en ole noita vielä tehnyt, vaikka monta kertaa olen päättänyt kokeilla Broken Seed Stitchiä. Kivan näköiset on kyllä sinun sukkasi ja voi olla että kun oikein kesä painaa päälle helteineen, niin tää mummi neuloo sukkia. Mustia sukkia en enää kyl tee talvella, mutta kesällä aion muutamat tikuttaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.