Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Suklaiset sukat


Vilautanpa sukat, jotka valmistuivat kolme päivää sitten. Aloitin nämä jo kotona, jatkoin autossa matkakäsityönä ja tikuttelin pikkuhiljaa valmiiksi täällä Ylläksellä. Nämä ovat ensimmäiset sarjassa, jonka olen aloittanut Ihalaiskan mallin innoittamana. Hän nimittäin on tehnyt jo monet jämälankasukat tänä vuonna.




Malli perussukat omaan tapaani ja oman tajunnan virran ohjaamina
Koko 39
Langat Nalle-lankaa (beigeä, vaalean ruskeaa, keskiruskeaa ja harmaata)
Langan menekki 90 g.
Silmukoita 56, joita tikutin 3 mm:n puikoilla, paitsi resorit 2.5 mm:lla

Kuvassa värit eivät pääse oikeuksiinsa, näyttävät liian sameilta, mutta parempaan tulokseen en monista yrityksistä huolimatta päässyt. Oikeasti sukkien väri muistuttaa herkullista suklaata, mistä sain otsikon tähän postaukseen.


Jämäsukkasarjani saa jatkoa jossain vaiheessa, mitään tarkempaa tavoitetta en ole itselleni asettanut sen suhteen. Ajattelin vain näin vähentää sukkalankanyssäköitäni ja lahjoittaa sukat vaikkapa hyväntekeväisyyteen syksyllä. Omaan käyttöön niitä ei tarvita.  Mutta nyt on tekeillä sytomyssyjä Ellin tapaan, johon yritän saada väsättyä sen lupailemani ohjeenkin. Asiaan siis palataan.


Ihanaa keväistä viinkonloppua kaikille! Etelä-Suomessa taitavat kukat jo alkaa kukkia, mutta täällä Lapissa hiihtokelit ovat mitä parhaimmat ja aurinko paistaa.



12 kommenttia:

  1. Kyllä noista aivan tarpeeksi suklaisen käsityksen saa. Toissapäivänä taisin bongata ensimmäisen leskenlehden ja tulppaanit puskevat jo iloisesti vartta. Mukavaa viikonloppua sinne lumen keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, oikein siis arvasin, että siellä teillä jo kukat kukkivat. :)

      Poista
  2. Todella kauniit sukat.
    PS. Uudessa Yhteishyvässä oli juttua Kempeleen asukastuvan sytomyssyilijöistä. Hyvin kirjoitettu juttu, jossa sinäkin saat kiitosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, kiitos! Just sain tehtyä postauksen siitä Yhteishyvän jutusta. :)

      Poista
  3. Kauniit sukat. Kiva saada tuo Ellin ohje. Mulla on Katian Bombayta useampikin kerä - se voi sopia ko. ohjeeseen. Kirjoittelin blogiini penen sytomyssypostauksenkin ja linkkejä tänne.:)

    VastaaPoista
  4. Seijasisko, Katia Bombay onkin just sopiva lanka tälle mallille. Sain tänään valmiiksi ohjeella yksivärisen, ohuemmasta langasta tehdyn myssyn ja yritän lähipäivinä kirjoittaa ohjeen.
    Ja sitten katsomaan postaustasi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.