Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 14. elokuuta 2014

Kuusi kerää lankaa, monta myssyä



Pari viikkoa sitten helteitä potiessani katselin lankavarastoani ja mietin, mikä olisi vähemmän kuumuutta lisäävää neulottavaa kuin villalanka. Silloin alkoi bambuinen lanka huudella minulle haluavansa sytomyssyiksi. Ostin nimittäin hiljattain jostakin tarjouksesta Novitan Bambu -lankaa kuusi kerää tarkoitukseen, joka ei sitten toteutunutkaan, joten langat olivat aivan havillisia sytomyssyiksi. Siis tuumasta toimeen.


Mutta arvaatko, hyvä vieraani, montako myssyä tein tuosta kuudesta kerästä á 50 g. Myssyjen lukumäärän näet tämän postauksen lopussa, mutta yritäpä arvata ennen sinne kurkkaamista. Ainakin minulle itselle oli yllätys, että siitä tuli näin monta myssyä.


Etukäteen en suunnitellut millaisia myssyjä teen, mutta periaatteeksi otin, että ei kahta samanlaista. Myssyä tehdessä sitten vähitellen syntyi ajatus seuraavasta mallista. Erilaisuudessa onnistuinkin, vaikka kahdessa myssyssä on vain hiukan eroa.




2.8. valmistui ensimmäiseksi Xeranthemun-myssy, johon kului kyseistä lankaa 40 g.




 Seuraavana päivänä  valmistui saman suunnittelijan ohjeella Lupaus-pipo. Langanmenekki nytkin 40 g.





Sitten 4.8. myssy Tippaliisan mallilla. Tähän myssyyn ei tiettävästi ole ohjetta olemassa, runsas pari vuotta sitten sain Tippaliisalta kaavion myssyssä olevaan pitsineuleeseen. Muuten myssy on tehty perusmyssyn ohjeella. Ja Novitan Bambu kului peräti 45 g.






Seuraavana päivänä oli määrä valmistua myssy Petäjä-sukkien mallineuleella. Mutta suunnitelmani toteutui vain melkein, sillä jostain kumman syystä tein kaksi nurjaa välisilmukkaa yhden asemesta. Mutta myssynä tämä palvelee hyvin virheestä huolimatta.  Lankaa kului tähänkin 40 g.



7.8. valmistui Rinsessa-pipo 40. grammasta Bambu-lankaa.





Sitten seurasi Karoliina-myssy omalla ohjeellani ja lankaa kului taas 40 g.

 


Sen verran jäi kaivelemaan tuo virheeni Petäjä-myssyssä, että minun piti tehdä sen oikean mallineuleen mukainen myssy ja se valmistui 9.8. Lankaa kului 35 g.





Vielä oli hiukan turkoosia Bambu-lankaa jäljellä ja sen upotin tähän raitamyssyyn, johon meni 
kolmea erilaista jämälankaa yhteensä 35 g.  Bambu-langasta jäi pari-kolme metriä käytettäväksi johonkin.



Siis kaiken kaikkiaan kahdeksan myssyä, joista vain yhdessä on muutakin lankaa mukana.  Aika riittoisaa on Bambu, vai mitä tuumit.



Silmukkamääriä en pannut ylös, puikot olivat koko 3-3.5 mm. Kaikki myssyt ovat aikuisten kokoja, enimmäkseen keskikokoiseen päähän. 



Kuvissa kaikki myssyt näyttävät eri värisiltä, mutta samaa lankaa ja saman värisiä ne ovat. En vain onnistunut nytkään saamaan kuviin aivan oikeaa väriä, kuten on käynyt monesti ennenkin. Mutta vaalea turkoosi on oikea väri.





Siskollani on pieni pää, taisi olla n.52-53 cm ja siksipä joudun aika usein tekemään erilaisia vippaskonsteja kuvatessani myssyjä. Tässä yksi sellainen.



30 kommenttia:

  1. Olet kyllä tosi tuottelijas. Upeita myssyjä.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä olet taas monta mukavaa myssyä tehnyt! Kauniita! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hepsi, kiitos! Näitä on vaan niin mukava tehdä. :)

      Poista
  3. Hei!
    Pitkästä aikaa pääsen kommentoimaan, kommentointiongelma ollut aikamoinen riesa, nyt onnistuu toisesta koneesta kommentointi sentään. Piipahtanut olen täällä toki lukemassa kuulumiset ja seurannut Teidän kesän etenemistä. Parhaillaan täällä sataa kaatamalla ja ilma on aivan syksyinen. Äkkiä se kesä taasen meni, nyt aletaan niitä sieniä odottelemaan....

    Kirjoituksesi alussa arvioin yhdeksän myssyä tulleen, vähän ylikanttiin arvaus. Mahdottoman kauniita ja hyvänmallisia ovat myssysi!

    Kaunista ja sopivan lämpöistä syksynalkua Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne kaunista syksyn alkua, Mammutti! Onpas se pitkäaikainen se ongelma. :( Onneksi pääset toisen koneen kautta sanomaan sanasesi. ;) Minulle on tullut sellainen häikkä, etten pääse tavallisesti käyttämäni Chromen kautta hallinnoimaan blogia, en edes tekemään postausta, mutta onneksi Fitefoxin kautta se onnistuu. Eikä ole sattunut ketään nörttiä lähietäisyydelle, jolta olisin pyytänyt apua.

      Poista
  4. Kivoja myssyjä! :) Minä olisin veikannut kymmentä myssyä, mulla itselläni myssyt painavat yleensä 30-40 grammaa, mutta ehkä teen sitten vähän pienempiä kokoja tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MariJ, minä yritän tehdä vähintään omaan päähäni (57-58cm) sopivia myssyjä tai isompia, kun niitä on kaivattu. Ja noissa Lankamaailmaan viedyissä myssyissä on osa aika pieniä, niin pitää saada vastineeksi isojakin. :)

      Poista
  5. Wau..ihania myssyjä jokaikinen ja värikin on niin kaunis. Nuo Petäjä-myssyt ovat minusta ihan erityisen kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seijasisko! Minäkin tykkään noista Petäjä-myssyistä. Niissä on sitä jotain, mutta ovat kuitenkin aika neutraaleja. :)

      Poista
  6. Voi miten ihanan näköisiä myssyjä ja mikä määrä! Ovat varmaankin suosittuja saajille. Todella kauniit mallit.

    VastaaPoista
  7. kauniit mallit kaikissa. Paljon olet taas saanut aikaiseksi. Moni saa taas ihanan pipon tarpeeseen.

    VastaaPoista
  8. Jopas on paljon ihania myssyjä tarpeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virpi, näitä onkin mukava tehdä juuri siksi, että niille tietää olevan tarvetta, vaikkakin tarve tulee ikävällä tavalla. :)

      Poista
  9. Kauniita kaikki. Olet ollut kyllä ahkerana.

    VastaaPoista
  10. Onpa monta kaunista myssyä - olet ollut ahkerana, kuten aina :) t. Eija
    (kommentointi kirjautuneena ei onnistu vieläkään, eikä välillä nimettömänäkään mutta kokeilenpa taas jos nyt onnistuisi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, nyt kommentti tuli, kiitos siitä! :) Onpa ikävää, kun ohjelma tökkii.

      Poista
  11. Kauniita kaikki ja värikin on tosi nätti.

    VastaaPoista
  12. Hurja määrä myssyjä!
    Aivan ihana huivi aiemmassa postauksessa - Minttumaari on aina kaunis, etenkin jos se on punainen!

    VastaaPoista
  13. Päivikki, kiitos kommentistasi! :)

    VastaaPoista
  14. Upeita myssyjä ja taidokkaasti neulottu.
    Ihanan rauhoittava tuo turkoosi väri.

    VastaaPoista
  15. Omppumato, niin turkoosi on kaunis ja rauhoittava väri. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.