Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Mysteeriä ja perussukkaa



Eilen sain sopivasti valmiiksi yhdet perussukat ja lähdin katselemaan, mitä toiset ovat blogeihinsa tuoneet esille tai kirjoitelleet.  Niinpä näin Puikkomaisterin postauksen otsikon "Mysteerisukka", siis sinne heti. Aivan oikein, Puikkomaisteri oli pannut pystyyn mysteerisukan neulojaiset. Siis sopivasti minulle, kun en ollut vielä päättänyt, mitä seuraavaksi puikoille.  Täältä voit lukea tarkemmin asiasta, jos vaikka lähtisit sinäkin mukaan.


Tänään on julkaistu osa 2, joka on aluillaan tässä kuvan neuleessani.  Koppasin lähimmät sopivan vahvuiset langat, jotka sattuivat olemaan harmaata ja vaaleanpunaista Pikkusiskoa ja juuri valmiiksi saamistani sukista jäänyttä Stepiä.


Opettelin tekemään aivan uudenlaisen aloituksenkin, nimittäin tuo piparkakkureuna syntyy silmukoita luodessa. Aika kömpelösti se kävi alkuun ja piti purkaakin pari kertaa, mutta toisen sukan aloitus sujui jo melko sutjakkaasti. Tämän tekoon Puikkomaisteri opastaa ohjevideon avulla samoin kuin 2-osan pariin muuhun neulomiskikkaan.

Jännä nähdä, millaiset näistä mysteerisukista tulee ja vieläkö jotain uutta opitaan.




Nämä perussukat koko 39-40 valmistuivat siis eilen.
Lanka Austermann Step Classic, jonka menekki oli 60 g
Silmukoita työssä 64 s, joita tikutin 2.5 mm:n puikoilla (sukkikset).

Mitäpä näistä muuta kertoisin, ovat niin perussukat kuin vain olla voivat, minun tapaani tehdyt.  Jokaisellahan taitaa olla omat tapansa tässäkin asiassa.  Sukat pääsivät heti  lämmittämään tyttäremme jalkoja. Hän on hiihtolomallaan täällä meidän ilonamme ja pyysi äitiä kutomaan hänelle perussukat valitsemastaan langasta. Hänellä oli muita käsitöitä mielessä eikä siksi "ehtinyt" itselleen tekemään. No äitihän tietenkin teki sukat toiveen mukaan vaikka mieluummin olisin vääntänyt noihin jotain palmikkoa tai muuta kuvioa.



6 kommenttia:

  1. Voi että, niin söpö aloitus! Uskaltaiskohan mukaan kaikenlaisen muun harrastelun lisäksi. Onneksi ohjeet ei heti katoa Puikkomaisterin sivuilta, siispä menen ainakin kurkkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lea P, olispa kiva nähdä sinunkin mysteerisukat. Ainahan sitä on kaikenlaista touhua, että joskus saa tosiaan pähkäillä, mihin aikansa käyttää. :)

      Poista
  2. Nätti aloitus, saapa nähä miten jatkuu :) Ja kauniin väriset perussukat.

    Parhaita on perussukat, ne voi vetää jalkaan milloin ja mihin vain, Ja jokaisella tosiaan oma tapansa niitä perussukkia tehdä. Itse en tykkää kamalan tiukasta sukasta - pipo ei saa kiristää, mutta ei kyllä sukkakaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, tulinpa tunnustamaan, että purkuun meni minun mysteerisukkani. :( Perussukkaa taas pukkaa sen sijaan. ;)

      Poista
  3. Mysteerisukka vaikuttaa mielnkiintoiselta, mutta perussukat ovat niitä parhaita käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, perussukaksi muuttui tuo minun mysteerini, kuten ehkä jo tuosta vastauksestani Eijalle ehdit lukeakin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.