Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Myssyjä uudella kuviolla


Pari viikkoa sitten sain OYS:n sytomyssykeräykseen kivannäköisiä myssyjä. Ihan tavallisia myssyjä, mutta niissä olevaa pintaneuiletta en ollut ennen nähnyt myssyissä ja se viehätti minua. Tekijä ei osannut sanoa, mikä neuleen nimi on, oli kuulemma jostain lapasmallista otettu. Jotenkin se minusta näytti tutulta jo siinä vaiheessa ja pianhan se kotona selvisikin, että kyseessä on hieman muunneltu kaaripitsi, jota on paljon käytetty ainakin sukkiin. Nyt ei vaan voida puhua kaaripitsistä, koska pitsiin oleellisesti kuuluvia reikiä ei ole vaan langankierrot on kudottu umpeen. Lapasissahan tuskin kaivataan reikiä eikä kaikissa myssyissäkään.

Halusin tietenkin ottaa käyttööni näin kivan mallin, mutta ensin tein sukat, joiden varsiin kokeilin kyseistä mallineuletta. Ne sukat näet edellisessä postauksessani, joten halutessasi rullaa alas päin. Seuraavaksi sitten siirryin myssyihin. Ja sanomattakin lienee selvää, että nämä myssyt ovat sytomyssyjä ja päätyvät OYS:m syöpäpolille Ystävänpäiväkeräyksessämme.


Kolme myssyä olen tässä vaiheessa tehnyt kyseisellä mallilla, kahdella erivahvuisella langalla. Kaksi ensimmäistä ovat harjoittelukappaleita, mutta kyllä nekin ovat aivan kelvollisia myssyjä.



Ensin valmistui oranssi myssy lankana Teeteen Hilla, jonka menekki vain 28 g
Silmukoita oli 120ja 3 mm:n puikoilla tikutin.
Tuli ohut ja matalahko pienen pään myssy, joten etsin paksumpaa lankaa.

Seuraavaksi sinistä Essentials Cotton -lankaa puikoille, silmukoita nyt 108, puikot 3.5 mm:t ja langan menekki 42 g
Lopputulos taas pienen pään myssy, kutakuinkin edellisen kokoinen.

Kolmas myssy samalla mallilla kuin edellinen, hiukan suurempana, myssyn koko korkeus korkeus 20 cm, päälaen kavennukset aloitin 16.5 cm:n korkeudella
Lanka Essentials Cottonia, jonka menekki tähän myssyyn 50 g
Työssä 120 silmukkaa ja puikot 3.5 mm:t.

Kaaripitsin ohje löytyy netistä moneltakin sivulta, esimerkiksi täältä Suvikummulta. Muuten tein ohjeen mukaan, mutta langankierrot kudoin kiertäen, jolloin työhän ei tule reikää. Päälaen kavennuksia tehdessä noudatin muuten ohjetta, mutta jätin langankierrot tekemättä


Valmis päälaki näyttää tältä, kun työssä on 120 silmukkaa. Pienemmässä 108:n silmukan myssyssä on yksi sakara vähemmän, mutta ero ei huomaa muuten kuin laskemalla.


Niin se on talvi vierähtänyt jo näin pitkälle, ensi viikolla alkaa jo helmikuu. Ja sitten onkin pain taas kesä, jota minä rakasta ja kaipaan aina näin talvisin.




10 kommenttia:

  1. On kivan ja uuden näköisiä myssyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, minäkin ihastuin malliin heti, klun näin ne myssyt, vaikka en sukissa kuvioa arvostanutkaan. :)

      Poista
  2. Joo, toi onkin kiva kuvio. Heti on myssy taas päivitetty, tälle vuodelle;)

    VastaaPoista
  3. Kuvio näyttää tosi hienolta myssyissä :)

    VastaaPoista
  4. Kaaripitsi sopii hyvin näköjään pipoihinkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.