Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Terveiset messuilta


 Oulun kädentaitomessut olivat viikonloppuna. Minäkin siellä kävin, kuten tapanani on ollut. Käyntini jätin sunnuntaiksi, koska lauantaina on usein isompi ryysis. Niin oli ollut nytkin. Eipä siellä juuri uutta ja ihmeellistä nähtävää ollut, mutta kivahan siellä on käydä katselemassa ja tuttuja tapaamassa. Aika monen kanssa vaihdettiinkin kuulumisia. 

Tarjonnasta voisin kertoa sen verran, että tavanomaisia käsityöjuttuja oli tietenkin. Lankojen myyjiä ehkä vähemmän kuin edellisinä vuosina mutta kankaita taisi olla tarjolla enemmän kuin ennen. Oli myös tarjolla askaetelutarvikkeita, valmiita vaatteita, kirjoja ja lehtiä sekä erilaisia  terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä juttuja, koska samassa yhteydessä on myös Hyvinvointimessut. Minä olin Ouluhallissa heti ovien avauduttua, siis klo 10:n jälkeen ja tapani mukaan tallustelin suoraan Böökin myyntipisteeseen moikkaamaan äitiä ja tytärtä, jotka uskollisesti käyvät Oulun messuilla. Sitten päivemmällä käytiin äiti-Böökin kanssa kahvilla ja kertomassa viimeisimmät kuulumiset.

Tuntikausia kiertelin ja tutkailin tarjontaa ja kun olin mielestäni kaiken nähnyt ja juonut kahvit, aloin uuden kierroksen ja ostinkin jotain.Tässä ostoksistani suurin osa: Katia-lankaa Böökeiltä, mieliyrttiäni lipstikkaa kuivattuna, Homecaren Aloe geeliä ja uusi Bou boul. 

Lisäksi sain painetun kortin D-ruusun. Sen saanti oli hiukan yllättävä ja hämmensikin minua jotenkin, mutta positiivisesti. Olin nimittäin kävelemässä jonkun toisen pisteen ohi, kun viereeni tuli nainen ojentaen korttia ja kysyi, haluanko ruusun virkkausohjeen. Vastasin myöntävästi ja sain kortin. Sitten poristiin tovi käsitöistä kunnes kiitin ja poistuin korttini kanssa. Vasta myöhemmin rupesin ihmettelemään, ettei nainen kaupannut minulle mitään vaan antoi kortin eikä siinä tainnut olla edes lankakeriä pöydällä. Vasta kotona katselin korttia tarkemmin ja sehän onkin Demarinaisten ehdokkaiden kalasteluun liittyvä kortti. Mutta sanallakaan kyseinen naínen ei edes sivunnut politiikkaan liittyviä asioita. Suurin ja kallein ostokseni oli tämä risukranssi ulko-oveemme entisen monta vuotta palvelleen tilalle. Tämä avaimilla koristeltu kranssi houkutti minua kovasti ja niinpä se valikoitui monenlaisten kranssien joukosta matkaani. Naureskelin mielessäni, että siinä on vara-avaimet odottamassa, jos unohdan ottaa avaimet mukaan. :D

Kaiken kaikkiaan maltilliset ostokset, eikö vain. 

22 kommenttia:

 1. Ainahan käsityömessut ovat kivoja. Tampere jää tänä vuonna minulta väliin, mutta jos Lahteen jaksaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, Tampereen messut ovatkin aivan superjuttu, mutta harvoin minulla tulee siellä käytyä. Vaikka samalla voisi vierailla pojan luona, niin silti.

   Poista
 2. Minulla jäi messut tänä vuonna käymättä, vaikka olinkin tulossa.
  Olipa ovela ruusukauppias - vai pitäisikö sanoa, että kiero ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, mutta hienovarainenkin, kun ei varsinaista asiaansa esittänyt ollenkaan, jätti siihen tutustumisen minun omatoimisuuteen. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. TeSa, vain sukkalankakerä ohi tarpeen, mutta käyttöä sillekin varmaan löytyy. ;)

   Poista
 4. Hyvin on maltilliset ostokset, hyvä hyvä! Jaa-a, ensi kuussa on täälläkin messut, maltillinen aion olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, maltillisuus kannattaa, ei sitten tarvii kamalastii pähkäillä, mitä näillä teen. ;) Joskus ennen en aina ollut maltillinen! :D

   Poista
 5. Olipa hauska juttu toi D-ruusu. Toi kranssi on tosi kaunis, ton minäkin ostaisin.
  Täällä Seinäjoella oli käsityömessut, niin ystäväni sanoi että siellä oli yllättävän paljon kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, ilmeisesti kankaiden myyjät ovat aktivoituneet. :)

   Poista
 6. Onpa ollutkin upeat messut. Kauniit ostokset. Tuo kranssi on todella ihana.

  VastaaPoista
 7. Minustakin oikein onnistunut messut! Lankakauppiaita on usein ollut enemmän, mutta Böökillä tuli munkin rahoja tuhlattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, Böökillä on aina kiva poiketa, niin messuilla kuin liikkeessäkin. :)

   Poista
 8. Nyt alkaa olla jälleen messuaika. Tampereesta on tullut se vakiopaikka, mutta ehkä jätän tänä vuonna väliin. Mutta tosi kiva on tuo avain-risu-kranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Vekki*, Tampereella onkin aina upeat messut, mutta harvoin minulla tulee siellä käytyä. Ovat niin lähekkäinkin ajallisesti nämä Oulun ja Tampereen messut ja minulla on Ouluun niin paljon lyhempi matka. :)

   Poista
 9. Kävin minäkin Böökin kojulla muttä äiti-Böök oli just kahvitauolla. :) Hyvät ja kivat ostokset teit. Minäkin muista että katselin noita kransseja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, ai niinkö. Ja Irina kyselikin sinusta ja kertoi, ettei sinua ollut näkynyt messuilla. :)

   Poista
 10. Kivan kranssin olet löytänyt,erilainen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, niin löysin. :) Oli muuten monta kivaa kranssimallia, joista vaikea valita.

   Poista
 11. Järjelliset messuostokset! ;) Muistan aina kun yksi lapsista aikaan mietti aina: onko tämä tarpeellinen? Jos oli, niin seuraava kysymys oli :onko se välttämätön? Useimmat tavarat jäivät ostamatta, kun tuo välttämättömyys ei toteutunut. Joskus pitäisi itsekin kokeilla tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, enpä ole itseltäni hoksannut kysyä, onko joku ostos välttämätön. Taidanpa ottaa senkin käyttöön tuon tarpeellisuuden lisäksi, edes joskus. Kiitos, kun kerroit minulle tämän idean. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.