Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 18. tammikuuta 2018

Talven hittisukatko


Sukkaa pukkaa edelleen! Ja edelleen kirjoneuleena kuten tuossa edellä, tosin eri mallilla nyt. FB:n sukkaryhmissä on tehty ihan urakalla mökkisukkia, joita voi kai sanoa talven hittisukkiksi. Sieltä minäkin sain kimmokkeen niiden tekoon, kun katselin aikani saman mallin erilaisia versioita. Ja nyt esittelen oman versioni.

Mökkisukat koko 38-39, varsi 21 cm korkea
Langat punainen Maija ja valkoinen hyvin marinoitunut Novitan Wool, joiden menekki yhteensä 97 g (punaista 76 g, valkoista 21 g)
Silmukoita varressa 60, terässä 52, puikot 2.5 ja 3 mm:t sukkikset.

Ihan perussukan mallilla tein, kirjoneuletta varteen. Kaavio löytyy esim. Googlen kuvahaulla hakusanaksi mökkisukat. Kaavio on 15. silmukan levyinen, joten sopivasti neljästä mökistä sain sukanvarren. Aita ei ole kaaviossa, vaan se on oma versioni.En tiedä, mistä sukkamalli on alkujaan peräisin, mutta olen ymmärtänyt, että jotain erimielisyyttä mallista olisi ollut eikä kaaviota olisi ollut saatavilla. Mutta sitten osapuolet olisivat päässeet sopuun ja nyt kaavio on jaossa netissä. Pitäneekö paikkansa vai onko vain paisunut huhu.

Minulla on omatunto hieman soimannut, kun sytomyssyhaasteen heitin ja itse teen sukkia. Niinpä päätin, että kaikki ennen ystävänpäivää valmistuvat sukkani menevät OYS:n syöpäpolille syöpäpotilaille jaettavaksi. Ja nyt on jo sytomyssykin tekeillä. :)24 kommenttia:

 1. Hienot mökkisukat oot tehnyt. Iteki oon sytomyssyjä täällä kutonu ja kohta on taas niihin varatut langat neulottu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, kuulostaa lupaavalta sytomyssyasia, kiitos jo etukäteen! :)

   Poista
 2. Hienot mökkisukat. Minäkin ihastuin tähän malliin ja kudoin ennen joulua kahdet, toiset äidilleni ja toiset ihan itselleni. Noin hienoa aitaa en kyllä hoksannut tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, tunnustan, ei aita ole oma keksintöni, vastaavan näin jossain kuvassa netissä. ;) Itse vain kaavailin neulemallin siihen.

   Poista
 3. No voi jufe, ei sun mitään huonoa tuntoa pidä tuntea siitä, että sukkia oot tehny vaikka myssyhaasteen heitit. Myssyä sulta on tullu, ja tulee, niin paljon että kyllä välillä voit sukkia omaan tai lahjatarpeeseenkin tehdä.
  Kivat nuo mökit onkin, tuliaissukkana ois kivat viedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kyllähän minä itsekin sen ymmärrän, ettei huonoon omatuntoon ole aihetta, mutta silti se kolkuttaa.
   Alapa sinäkin kutomaan mökkisukkia! ;)

   Poista
 4. Olen nähnyt noita sukkia FB:n käsityöryhmissä. Sinun versiosi on kyllä yksi onnistuneimmista. Pitäisi varmaan itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kiitos! Voin suositella tällaisten tekoa, se oli erityisen mukavaa. :)

   Poista
 5. Nämä on kyllä ihanat :)
  Olen tuota mallia ihastellut jo pitkään ja taitaisi löytyä sopivat langatkin niihin, eli oisko seuraavaksi nuo mullakin puikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, sitten ei muuta kuin pirtit puikoille sielläkin! :)

   Poista
 6. Minne kaikkialle sytomyssyjä nyt kerätään? Hämeessä ei kai ole nyt keräystä?
  https://muijaneuloo.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivu, tällä hetkellä OYS:n ja muiden Pohjois-Suomen sairaaloiden lisäksi kerätään ainakin seuraaviin sairaaloihin TaYS, PHKS, TyKS, HUS, KYS ja VKS, ne tulevat mieleeni. Jos haluat tarkempia tietoja esim. osoitteista, niin voit kysyä minulta s-postilla, osoite esittelyn lopussa. Ja jos olet FB:ssa, niin tiedoksi, siellä toimii kaikkien mainitsemieni sairaalaoiden sytomyssyryhmät. :)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat sukat.. eipä tuu ittellä juurikan fB:n sibuja selattua ja kiva kun sain vinkin näin kivohin sukkiin täältä.:) Nämä pitää josku tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, en minäkään säännöllisesti seuraa noita kässäryhmiä FB:ssa, mutta aina silloin tällöin katselen. Saa joskus kivoja vinkkejä kuten nytkin. :)

   Poista
  2. Juu kyllä minäkin joskus niille Villasukka ym. sivuille eksyn.Nyt oon tosin ihan viime akoina jättänyt Facen lähes kokonaaan.. siellä tulee käytyä lähinnä messengerissä jossa on yhteydet lapsiin ja parhaisiin kavereihin. Itseasiassa oon alkanut käymäään enemmän blogieissa ja Raverlyssa. Mullahan on Youtubelistalla muutama podcast. Ne päivittyvät noin kerran kuussa eli viikossa katselen podcasteja parisen tuntia. Rverlyssa on ryhmä podcastaajille ja niiden katsojille ja sinnekin nyt sitten kuulun.:) Eli siksikin Face ei enää kiinnosta. :).. ei ehdi joka paikkaan . :)

   Poista
 9. Tuli vielä mieleen että sukissasihan on Lankapirtti.. kuva näistä sukistasi sopisi hyvin vaikka blogisi banneriin. Kävin itsekin möökisukkien kuvia katselemassa .. lisäämäsi aita sopii tosi hyvin malliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, niinpä onkin! :D Banneri kyllä kaipais uusimista, olen sitä miettinytkin, joten ehkä... :)

   Poista
 10. Tuo kuvio on julkistu suuri käsityölehdessä osana pitkiä kirjoneulesukkia. En nyt äkkiä hoksaa missä numerossa ilmestyi, enkä suunnittelijan niemeäkään muista. Pinterestsissäkin tuo kuvio on julkaistu myöhemmin.
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja, tiedosta! Minäpä käyn kirjastossa katselemassa käsitylehtiä, jos sattuisin löytämään. :)

   Poista
  2. Lehti on numero 11-12/2016. Ja sama ohje on Rakas villasukka -lehdessä, jonka ostin ihan omasta ruokakaupasta tuossa joulun alla.

   Poista
 11. Kyllä ovatkin kauniit. Minäkin olen ihastellut näitä fb:ssa, vaan kun en hallitse kirjoneuletta ollenkaan. Kauniit ovat nuo edellisetkin sukat. Sinulta se onnistuu kirjoneule niin tasaisesti, taitava olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, sitkeää harjoittelua on vaatinut minulta kirjoneuleeseen oppiminen. Olisitpa vain nähnyt minun ensimmäiset yritykseni v. -69! :D Nyt ne minua naurattavat, mutta silloin olin kyllä pettynyt taitoihini. Purkuun meni työ ja minulla monta vuotta seuraavaan yritykseen. :D Ja jäi kai ikuinen muisto. :)

   Poista
 12. Minäkin aion mökkisukta laittaa vihdoin puikoille. Kiinnitin minäkin huomiota tuohon aitaan. Se näyttää niin kivalta että taidan minökin sen tehdä. Helpolta sen tekeminen näyttää olevan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.