Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 30. tammikuuta 2018

Sydämelliset sukat


Edellisen postauksen jälkeen pääsin taas lempineuleitteni pariin, siis sukkia kutomaan. Kuten olen aiemminkin kertonut, niin sukkia taidan tehdä kaikkein mieluimmin. Mielelläni teen kyllä muitakin pienehköjä neuleita, kuten myssyjä, lapasia, huiveja...  Mutta sukat ovat ne eka juttu.Nyt valmistui kirjoneulesukat kokoa 40
Langat 7veikkaa, menekki yhteensä 151 g
Silmukoita 60, puikot 3.5 mm.

Sukat tein muuten "omasta päästäni", siis perussukat mutta kaaviot nappasin FB:n Taimitarha-ryhmän tämänvuotisista ystävänpäiväsukista, kun tuo sydänen malli miellytti silmääni. En osallistu itse kampanjaan, mutta seurailen sukkien valmistumista. Ja niinpä tulin valinneeksi kaaviot sieltä.Sukat ovat menossa saattohoitopotilaiden osastolle ja siellähän on potilailla monesti jalat kovin turvoksissa, niinpä panin silmukoita tavallista enemmän ja sain normaalia väljemmät sukat.


Huomisen jälkeen alkaa jo helmikuu! Se lupailee kevättä ja aurinkoisia päiviä, joita minä niin odotan. Olenhan maaliskuun aurinkoisena sunnuntaina syntynyt, niin kertoi äitini.


Valkohanki kimmeltää,
oksat peittää kuura, jää.
Hymyyn käy jo päivän suu,
onkohan nyt helmikuu?

(loru löytyi jostakin netistä ilman tekijän nimeä)11 kommenttia:

 1. Kauniit sukat jalkoja lämmittämään.

  VastaaPoista
 2. Sinä se saat aikaiseksi toinen toistaan kauniinpia sukkia.

  VastaaPoista
 3. Onpa nätit sukat :)
  Pitääpä käydä katsomassa tuota mallikuviota, kun just pähkäilen seiska veikalle jotain mallia. Ja kun menee lahjaksi ja koko on 41, niin tästä voisinkin napata silmukkamäärän. Oman kokoista sukkaa on niin helppo tehdä, mutta kun koko muuttuu reilusti, niin joutuu miettimään vähän tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota silmukkamäärää vielä, että jos varressa pidän tuon 60 ja meniskö jalkaterässä sitten 52, pitää katsoa :)

   Poista
  2. Virpi, 56 silmukkaa on sopivampi näille kaavioille kuin tuo käyttäni 60, joten suosittelen sitä "tavalliseen" jalkaan. Sitten on helpompi kaventaa terään 52 s. :)

   Poista
 4. Kauniit sukat ja ihana kun on jo melkein kevät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.