Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 2. marraskuuta 2009

Tuplalapaset


EDIT. 11.10.2013:  Uusittu tuplalapasten ohje täällä.  Tervetuloa!


Viime talvesta asti olen kutonut kaksinkertaisia lapasia eli tuplalapasia, kuten itse niitä nimitän. Aluksi tein lapaset kahtena eri kerroksena, mutta pian löysin onteloneuletekniikan ja siirryin sen käyttöön. Sukulaisperheen kymmenen vuoden tienoilla olevat lapset ovat näitä käyttäneet ja vakuuttavat niiden olevan "tosi lämpimiä". Niin paljon olen näitä lapasia täällä hehkuttanut, että monet ovat niistä kiinnostuneena kyselleet ja niinpä lupasin jo syyskuussa tehdä näistä ohjeen tänne blogiini. Valitettavasti aikaa on kulunut näin kauan ennen kuin ollaan niin pitkällä, että saan ohjeen julkistettua.

Ohjeen tekeminen kirjalliseen muotoon oli vaikeaa. Paljon helpompi olisi ollut neuvoa vieressä. Mutta toivottavasti ohje antaa vinkkejä tuplalapasten tekoon. Toivon saavani palautetta ohjeen toimivuudesta ja otan mielelläni vastaan sen parannusehdotuksia ja luonnollisesti korjaan mahdolliset virheet. Ohje on vapaasti käytettävissä, mutta toivon sinun jättävän minulle tiedon tällä ohjeella tekemistäsi lapasista.


Tuplalapasiani. Ohjeen esimerkkilapaset kuvakollasin oikeassa yläkulmassa.

Ensin muutama sana itse neulontatekniikasta. Muutamia tuplalapasten teko-ohjeita olen saanut eri lähteistä ja niiden pohjalta olen kehitellyt tämän oman tekniikkani. En muista juuri samanlaista nähneeni, mutta ei tämä varmaan mikään uusi keksintö ole. Tämä tekniikkahan on oikealta nimeltään onteloneulos. Useimmissa näkemissäni ohjeissa neuvotaan tekemmän ensin oikeat silmukat värillä A ja sen jälkeen nurjat silmukat värillä B. Siis kaikki silmukat siirretään kahdesti puikolta toiselle, että saadaan neulottua 1 kerros. Minä neulon molemmilla langoilla yhtä aikaa, tai siis vuoron perään: ensin 1s oikein värillä A ja sitten 1 s nurin värillä B, 1 s o väri A, 1 s n väri B jne. Se onnistuu hyvin, kun pitää langat erillään ja tekee tietyllä tavalla.

Ullassakin on muuten onteloneulejuttu, löytyy täältä.Kuvassa näkyy oikean silmukan valmistuminen. Minä pidän langat kuvan osoittamassa järjestyksessä ja hiukan erillään toisistaan, siksi että tila helpottaa työskentelyä. Värillä A (sininen) neulottaessa lanka on etummaisena ja siis lanka-B (valkoinen) on tuolla taustalla.


Nurjaa silmukkaa neulottaessa työskennellään A-langan takana. Näin tehdessä kumpikin lanka jää valmiissa työssä ”omalle puolelleen” eikä juuri näy toisella puolella. On siis tärkeää tehdä oikea silmukka aina työn päällypuolella ja nurja silmukka sen alapuolella. Tätä noudatetaan myös kuvioita tehtäessä, jolloin värit vaihtavat paikkaaNäin teen tuplalapaset

(oletan, että jokainen tätä käyttävä osaa peruslapasen teon)

Lanka esimerkkikuvissa käytin Nalle-lankaa väri A farkun sininen ja väri B luonnon valkoinen

Sukkapuikot 2.5 mm ja 3 mm. Puikot kannattaa valita 0.5 tai 1mm ohuemmat kuin muuten ko. langalle, koska onteloneulesta tulee normaalia löysempää.

Lapasen koko esimerkkilapasissa pienen naisen tai ison lapsen

Varsi: Loin 48 s sinisellä langalla ohuemmille puikoille ja tein 2 o 2n –resoria noin 6 cm.
Edit 10.12.09 Resorin silmukkamäärää kannattaa vähentää siirryttäessä kämmenosaan, ettei kämmenosasta tule ylileveä. Siksi olen ruvennut kaventamaan esim. 48:sta tasaisin välein 8. silmukkaa lapasosan ensimmäisellä kerroksella.

Lapasosa: ensin 1 krs oikeaa sinisellä langalla. Sitten otetaan työhön mukaan valkoinen lanka. Neulo valkoisella langalla jokaiseen silmukoiden välissä olevaan lankaan nurja silmukka. Näin saat jokaiselle puikolle on 12 sinistä ja 12 valkoista silmukkaa vuorotellen. Puikko kannattaa aloittaa oikealla silmukalla, siis tässä työssä sinisellä silmukalla. Nyt alkaa varsinainen tuplaneulos eli onteloneulos yllä olevan ohjeen mukaan. Tein 3 kerrosta ilman kuvioa, jonka jälkeen aloitin kuvion kädenselän puolella, siis puikoilla 3 ja 4. Näihin lapasiin tekemäni kuvion kaavio löytyy ohjeen lopussa.Kurkistus sisäpuolelle.Peukalolangat(8 s), puikolla 2, kun sileää on tehty n. 6 cm. Sinisille silmukoille oma lanka ja valkoisille oma, kannattaa käyttää molemmin puolin eri väriset langat.

Jatka työtä kunnes lapanen peittää reilusti pikkusormen tai haluttu pituus. Näissä lapasissa aloitin kavennukset, kun työn korkeus oli 20.5 cm. Ota huomioon, että kaksinkertainen rakenne vaatii hiukan enemmän tilaa myös lapasen korkeudessa.


Kärkikavennukset nauhakavennuksena. Kavennettavat silmukat pitää järjestää uudelleen kavennusta varten, siis kaksi sinistä ja kaksi valkoista vierekkäin.


1. ja 3.puikolla: Neuloin 1 s o, 1 s n (omilla väreillään), 2 o yhteen takareunoistaan, 2 n yhteen. 2. ja 4. puikolla vastaavasti kavennukset puikon lopussa viimeisiä silmukoita edeltävät 2. o yhteen ja 2 n yhteen.
Ensin kavennus joka toinen kerros ja, kun puikolla oli enää 6 s, kavennukset joka kerros.


Jatkoin kavennuksia kunnes työssä oli joka puikolla 2 o ja 2 n silmukkaa . Nyt jaoin siniset silmukat omille puikoilleen ja valkoiset omilleen kuvan mukaisesti. Vedin langan silmukoiden läpi ja päättelin langan päät.


Peukalo Poistin peukalolangan ensin siniseltä puolelta ja poimin puikoille 3 silmukoita yhteensä 19 (7+6+6) ja neuloin niillä oikeaa 6 cm, joka jälkeen kavennukset joka puikon lopussa 2 s o yhteen, kunnes työssä 6 s. Lanka silmukoiden läpi ja päättely. Käänsin työn (kuva) ja tein valkoisen peukalon samoin.

HOX! peukalo kannattaa tehdä 0.5 tai 1mm paksummilla puikoilla kuin onteloneule.


Ja sitten vain toinen lapanen peilikuvaksi.


Tällä kaaviolla tein esimerkkilapasten kuvion. Kaavio on yksityiskohta isommasta kaaviosta Madelein Westonin kirjassa Kauniit neuleklssikot. Kuvioiden väliin tein aina 3 välikerrosta.Kuvioita on mukava vaihdella ja etsiä uusia lapasiin sopivia malleja. Oman kokemukseni mukaan paras tuplalapanen on sellainen, jossa tulee myös kämmenpuolelle jotain pientä kuvioa, esimerkiksi vaikkapa vain yhden silmukan täpliä kuten tekemissäni tähtilapasissa on.


Nyt kun keksisin vielä, miten saan tämän ohjeen tuonne sivuun jonkun napin taakse. Apuja otan mielelläni vastaan!


Muiden tekemiä tuplalapasia:

Heleenan tekemiä täällä
Marleenan tekemiä täällä ja täällä ja täälläkin
Leenan tekemiä täällä

 

59 kommenttia:

 1. Tosi paljon kiitoksia, kun olet viitsinyt nähdä vaivaa ja kirjoittaa ohjeen! Nyt en vielä ehdi lapasia tekemään, mutta melko varmaan yritän sinun ohjeellasi tehdä lapaset talven aikana. Nuo sinun lapasesi näyttävät tosi kauniilta ja ovat taatusti lämpimät!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, kun laitoit kuvallisen ohjeen noiden lapasten tekoon. Pitäisikin kokeilla tuolla tekniikalla lapasten tekoa. Tulisi varmasti tosi lämpöiset talvipakkasia ajatellen. Täällä on ihan loskakeli nyt, joten pakkasia on vaikea kuvitella ;D

  Saapa nähdä ehdinkö tehdä Lapaskuun aikana yhtään lapasparia, kun näkyy kertyvän noita muita projekteja tälle kuulle niin paljon. No ens kuussa sitten, jos ei nyt ehi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Matleena. Eilisen päivän tuskailin ja tänä aamuna purin ensimmäisen ontelokokeiluni ja päätin neuloa kummankin puolen erikseen eli tuplalapaset. Tuollaisia ruudullisia yritin, ja neuloin kerroksella ensin oikeapuolen ja sitten nurjan, se kyllä meni hyvin, mutta kun ala ja ylälapanen kiinnittyivät toisiinsa noin tehden vain kerroksen taittumiskohdassa niin turhauduin ja päätin että yhtäaikaa neulominen on ajanhaaskausta. Kerroppa nyt, että kiinnittyvätkö nuo ruudulliset lapaset onteloksi aina värinvaihtumiskohdassa?

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania noi sun tuplalapset tuossa kuvassa.<3 Kiitos ohjeesta. Kokeilien aivan varmasti jossakin välissä.

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat kyllä nuo sinun tuplasi mutta aa-aa-apuva, tekeminen ei niin helpolta nakilta vaikuta! Mutta kokeilen, kunhan kiireet hellittävät, siis ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta! Täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kiitos selkeästä ohjeesta. Tätähän täytyy kokeilla joskus. Jätän tällä kertaa lapaskuun väliin kun on kaikkea muuta meneillään.

  VastaaPoista
 8. Ohje on hyvä. Tekeminenkin on helppoa kun vain aloittaa!

  Tsemppiä kaikille tuplista innostuville! :-D

  VastaaPoista
 9. uskoisin tulevani kokeilemaan ohjetta joululahjalapasia tehdessä! kiitos selkeästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 10. Kiitos vaivannäöstä ohjeiden tekemisessä! Olenkin miettinyt miten tuo oikein onnistuu, nyt on hyvä syy yrittää itse!

  VastaaPoista
 11. Kokeilin myös joskus 15-vuotiaana tällaisten tuplalapasten tekoa, ja ovat kyllä tosi lämpöiset. Enemmän hommaahan niissä on, mutta ovat sen arvoiset. Ja ne lapaset eivät vielä olleet kovin kauniit, kun intoa oli siinä vaiheessa ehkä noin tuhat kertaa enemmän kuin taitoa.:) Harmi kun en yhtään muista mistä ohjeen niihin silloin löysin, pitää varmaan kaivaa kaikki sukulaisilta perityt käsityölehdet läpi.. :)

  VastaaPoista
 12. Täälläpä oli ihania lapasia ja vielä ohjeen kera.. Pitänee joskus kokeilla, vaikken olekkaan mikään vanuutiden tekijä.. ne ei vaan oikein luista minulta, mutta yrittänyttä ei lannisteta.. Joten kiitos ohjeesta..

  VastaaPoista
 13. Kiitos ohjeesta! Olen lapasiasi monesti ihaillut ja nyt otan ohjeesi muistiin, pitää kokeilla heti kun ehtii :)

  VastaaPoista
 14. En minä ole ennenkään neuleen kanssa tieltä kääntynyt. Olinhan aamulla purkanut ja nostanut silmät uudelleen langalle toiset odottamaan ja toiset neulomista varten puikoille, joten ei tarvinnut paljoa muuttaa. Olen nimittäin tässä yksikseni pähkäillessäni neulonut viimeisen resorikerroksen kaksinkertaisella langalla, siitä saa helposti kahdet silmät. Nyt alkaa linnunsilmämalli edistyä niin että ensimmäiset pilkutkin on tehty. Ohjeesi on loistava, kaikki selviää. Iso rutistus!!!

  VastaaPoista
 15. Minun blogissa on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 16. Hyvät ohjeet!

  Sinun kannattaisi käyttää Google Docsia ja siellä tekstinkäsittelyohjelmaan laittaa tuo ohje (en ole ihan varma, saako siihen noita kuvia). Sille tiedostolle tulee sitten oma www-osoite, jonka voit linkittää tuohon sivuun. Esimerkiksi jos kurkkaat minun blogissani niitä sivupalkissa olevia "lankavarastoni", "käsityökirjastoni" jne., niin ne on tehty Google Docsilla ja linkitetty vain sitten blogin sivupalkkiin.

  Niin tai sitten linkität sinne sivupalkkiin vain tämän postauksesi, koska jokaisella blogikirjoituksellahan on oma osoite. Se on ehkä kaikkein helpoin tapa saada ohje palkkiin. :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos ohjeesta! Hyvät kuvalliset ohjeet! Luin läpi ja nyt pitää vain hakea lankaa ja aloittaa. Kerkesin jo aloittaa Baktuksen ja Shettiksen mutta saavat jäädä odottamaan.

  VastaaPoista
 18. Olet tehnyt ison työn kirjoittamalla ohjeen kaikien käyttöön.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 19. Kiitos hyvästä ohjeestasi. Kokeilen varmasti piakkoin.

  VastaaPoista
 20. Mari: Kiva, jos ohjeesta on sinulle iloa! :)

  Tess: Joskus joutuu muuttamaan suunnitelmiaan! ;)

  Leena: Joo, siinä värien vaihtumiskohdassa kiinnittyvät. Kiva, kun ohjeestani on sinulle apua. ;) Vastarutistus!

  Seijasisko: Kaikin mokomin! :)

  Eila: Ei se niin vaikeaa ole kuin äkkiseltään vaikuttaa. :)

  Päivikki: Kokeilehan! :)

  Annikainen: Ohje säilyy täällä, joten sitten kokeile, kun on sopiva aika. :)
  Kiitos muuten kutsusta, poikkean katsomaan mitä minulle blogistasi löytyy. ;D

  Marleena: Kiitos! ;)

  ullapulla: Kiitos! :)

  Paula: Siis kokeilemaan! :)

  annnn: Olisipa kiva nähdä lapasesi tai edes se ohje! ;)

  Rantapuikko: Kokeilehan joskus, tiedä vaikka innostuisit! ;)

  Sipi: Kiva nähdä sinunkin lapaset! :)

  Mari: Kiitos, pitääpä yrittää ohjeittesi mukaan. Jos vaikka onnistuisin. ;)

  Heleena: Minäpä jään odottamaan millaisia tuplia siellä syntyy! ;)

  TeSa: Olen saanut paljon monista blogeista, niin tässä nyt vastalahjaa! ;)

  Tumppuset: Kiva kuulla! :)

  VastaaPoista
 21. Olet sinä melkoinen mestari tässä lapas-asiassa. Kiitos paljon hienosti tehdystä ohjeesta.

  VastaaPoista
 22. Kiitos paljon ohjeesta! Ihan varmasti kokeilen, kunhan työjono hiukan hellittää:)

  VastaaPoista
 23. Olen jo aloittanut ja mallikuviota on pari kerrosta valmiina.

  VastaaPoista
 24. Kiitos ohjeesta! Minulla on lapasen neulominen ohjellasi vielä vaiheessa. Ohje toimii ja kuvat on hyvät!

  P.s minulla vasemman käden peukalo revähti lievästi ja sekös minua masentaa.

  VastaaPoista
 25. Sude: Kiitos kehuista! Ne aina lämmittävät mieltä vaikka olisivat liioiteltujakin. ;)

  Marjut: Kerrohan sitten, kun teet! :)

  Heleena: Jännänä odotan lapasiasi ja kommenttejasi ohjeesta. Kerrohan sitten rehellisesti parannettavat kohdat. :)

  TeSa: Oli siinä tosiaan iso työ, mutta nyt on hyvä mieli, kun sain sen tehtyä. ;)

  Villa Lankala: Ei se mitään, kaikki valmistuu aikanaan. :) Kommentteja ja korjausvinkkejä ohjeeseen otan edelleen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
 26. Onpas täällä ollut vilkasta! Hyvältä vaikuttaa tuo ohjeesi, kokeillahan se täytyy tämäkin tekniikka, joskus. Olen kyllä onteloa neulonut mutta yhdellä langalla, siis värillä vain. Ja se oli niinku putkea kun tein pannan. Siihen tämä onkin hyvä kun tulee napakka ohuellakin langalla.

  VastaaPoista
 27. Ihana, kun sinä olet laittanut tänne tuon tuplalapasen teko-ohjeen. Innokkaasti katsoin kuvia, jotta opin tuon teknikan. Hyvää päivän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 28. KristiinaS: Kaikkea uutta kannattaa aina kokeilla! Vaikka onteloneule ei sinulle olekaan kokonaan uutta, mutta lapasissa kuitenkin. :)

  Äipän touhut: Kiva, jos kuvat auttavat! Sellaisia yritin ottaa, että selventävät tekstiä. :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos ohjeesta. Tavalliset yksikertaiset lapaset onkin yleensä liian ohuet.

  Ensimmäinen lapanen on kohta peukalossa...

  VastaaPoista
 30. Marja: Hienoa! Pian pääsen ihailemaan sinun tupliasi! ;)

  VastaaPoista
 31. Kiitos tämä ohje on hieno! Kokeilin ja onnistuinkin tuolla. En mitään valmista vielä saanut aikaan, mutta testasin, että ymmärsin ohjeen:-)

  VastaaPoista
 32. Kiitos selkeästä lapasohjeesta.Alotin ohjeen mukaán elämäni ensimmäsiä ontelolapasia. Ohje on selkeä ja hyvin pääsin siitä"kärryille".Teen varmaan monet lapaset kun alkuun pääsin

  VastaaPoista
 33. Maria H: Kiva kuulla, että ohje on toimii! ;)

  Rippa: Kiva kuulla, että lapaset jo puikoilla. ;) Kerropa sitten, kun on valmiit. Kiva olisi nähdäkin kuva niistä.

  VastaaPoista
 34. Kauniita lapasia ja ohje vaikuttaa selkeältä. Olen itsekin yrittänyt ohjetta väsätä muutamaan neuleeseen, mutta se on kieltämättä yllättävän vaikeaa.

  VastaaPoista
 35. Anpali: Se on kyllä yllättävän vaikeaa kirjoittaa neuleohje. Paljon helpompaa on näyttää "kädestä pitäen". ;)

  VastaaPoista
 36. Ensimmäiset tuplalapaset ovat valmiit.Kiitos vielä hyvästä ohjeesta. Muutakin on valmistunut tässä välillä. Toteutin lapaset ilman kuviota seuraaviin laitan kuvion. Kuvaa en valitettavasti saa koska kamera on tällä hetkellä vielä kaupassa. Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 37. Rippa: Kiva kuulla, että ohje toimii ja olet siihen tyytväinen. :) Mukava olisi joskus nähdä kuvia lapasistasi, ehkä sitten, kun saat kameran kotiin. ;D

  VastaaPoista
 38. Kiitos, Matleena, tästä ohjeesta! Voit kurkata blogiini, siellä ovat ensimmäiset tuplalapaseni :)

  VastaaPoista
 39. Kiitos selkeästä ohjeesta! Aina löytyy meitä tuplaneuleen aloittelijoita, täältä sain mukavasti vinkkejä omaan kaulahuiviprojektiini ja lapaset siintää jo suunnitelmissa.

  VastaaPoista
 40. -maria-: Nätit lapasethan sieltä löytyi! :)

  Aarnilintu: Kiva kuulla, että ohjeistani oli hyötyä kaulahuivinkin teossa! :)

  VastaaPoista
 41. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla tv mtteri

  VastaaPoista
 42. mtteri: Kannattaa kokeilla, näin saa lämpimiä lapasia! :)

  VastaaPoista
 43. Ihanan yksinkertainen ohje! Helppo opetella! ^^

  Tuota, mielessä ois muutamia kysymyksiä ja nyt ku pääsee kkysymään mestarilta niin pitää käyttää tilaisuus hyväksi. :) Jos ei halua nurjan puolen lankoja missään vaiheessa näkymään etupuolelle, mutta kangas pitäisi kuitenkin sitoa, voiko langat kietoa toistensaympäri ja jatkaa sitten neuletta? näkyykö tällainen oikealla puolella jotenkin? entäs voiko etu ja takapuolen langat olla eri vahvuisia?

  VastaaPoista
 44. Maame: Kiitos kommentista ja kiinnostuksesta ohjeeseen! Välitettavasti kysyt sellaisia, ettei tämä "mestari" kykene sanomaan suoralta kädeltä muuta kuin olettamuksia.
  Siis luulen, että langat voi kiertää silloin tällöin toistensa ympäri siellä välissä ilman, että ne tulevat näkymään väärälle puolelle. Minä olen aina tehnyt vain noita kuviollisia eikä ole tullut mieleen edes kokeilla tuollaista. Entä voiko langat olla eri paksuisia sisä- ja ulkopuolella. Sitäkään en ole kokeillut, mutta nyt pohtiessani asiaa, luulen että voisi ainakin kokeilla. Ulkopuolihan tulee ontelomneuleessa ainakin minulla löysempää kuin sisäpuoli, joten ulkopuolen ohuempi lanka varmaan tasaisi neuleet ehkä samanlaisiksi. Mutta jos sisäpuolelle haluaa ohuemman langan, niin silloin voi olla, että sitä puolta ei voikaan kääntää päällypuoleksi.

  Jos kokeilet, niin kerropa miten onnistui. Tässä kevään aikana tulen varmaan minä itsekin kokeilemaan näitä asioita, vaikuttivat niin mielenkiintoisilta. :)

  VastaaPoista
 45. Kiitos ohjeesta :)

  Blogistani löytyy oma versioni näistä lapasista. Laitoin sivulleni linkin ohjeeseesi :)

  VastaaPoista
 46. Otin ohjeen, kiitos! Jossakin vaiheessa kokeilen, ehkä lapselle ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilkka, onpa kiva nähdä, millaiset tuplat sinä teet! :)

   Poista
 47. Kiitos ohjeista! Ontelolapanen on tulossa. Pientä opettelua vielä, mutta eiköhän se työn edistyessä helpotu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mollie, kiva kuulla uusista tulokkaista tuplalapasten ketjussa! :)

   Poista
 48. Kiitos tuplalapasten ohjeesta! Helppo oli opetetella selkeillä ohjeilla. Laitan blogiini linkin tänne ja kuvan bloggeriin kunhan ehdin. Novitan blogistani kuva jo löytyy. Neulerikasta kuluvaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisulit, niin nätit lapaset olitkin tehnyt, kissan tassu -kuvioin. :) Yritin kommentoida blogiisi, mutta jostakin syystä ei onnistunut.

   Poista
 49. Kiitos hyvästä ohjeesta. Ekat valmistumassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiva kuulla, että ohje toimii ja valmista syntyy. :)

   Poista
 50. Kiitos todella hyvästä havainnollisesta ohjeesta! Ensimmäiset valmistuneet enkä usko että jäivät viimeisiksi :). http://puikkonokka.vuodatus.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kiitos vinkistä! Minäpä kipaisen heti katsomaan niitä. :)

   Poista
 51. Hei,

  tämähän oli hauska löytö. Olen vastaavan neuletekniikan perusteella tehnyt lukuisia kaulahuiveja, ohje oli alunperin 70-luvun Muoti+kauneus-lehdessä, jonka olen aikapäiviä sitten hukannut (itse olen kutsunut tätä täkänäneuleeksi, kun liippaa niin läheltä täkänän kutomistekniikkaa). Käytin samaa tekniikkaa omalla ohjeella lapasiin, jotka jäivät myös aikoja sitten kesken peukalon osalta. Tästä tuli hyvä vinkki peukaloiden tekemiseen; ehkä saisin ne ennen tätä joulua tehtyä?? Itse olen tehnyt lähinnä kuviollista neuletta. Tosi lämpimiä kaulahuiveja on tullut ja varmaan vielä noista lapasistakin joku saa hyvä lämmikkeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, anonyymi, kommentistasi! :) Täkänäähän tämä "tuplaneule" todella muistuttaa. Olisipa mukava nähdä tuo 70-luvun lehti. Varmaan ovat kaulahuivitkin lämpimiä, kun nuo lapasetkin ovat. Itse en niitä ole käyttänyt, mutta monet sukumme teinit pitävät niitä parhaimpina ja lämpimimpinä lapasinaan.

   Poista
 52. Hei, kiitos selkeästä ohjeesta, sain ekat tuplalapaset valmiiksi.
  Muutama silmukkavärivirhe kun mustaa ja sinistä illanhämärässä kudoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tulin tosi iloiseksi, kun kuulin ohjeeni auttaneen sinua. :) Pieniä ovat tuollaiset virheet, eivät taida haitata mitään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.