Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 28. marraskuuta 2009

Kämmekkäitä
Kämmekkäitä olen kuluneella viikolla tehnyt kaksi paria. Ensin tein itselle koko syksyn tehtävien listalla olleet, tosin malli oli pitkään hakusessa. Kun ne valmistuivat, niin heti piti saamani seuraavat puikoille. Tänään nekin sitten tikutin valmiiksi ja saman tien tein loppukäsittelyt molemmille, joten olkaapa hyvät, tässä ne nyt tulevat!

Malli Della Mitts (löytyy Ravelrysta) pienin muutoksin: pidempi varsi ja kämmenosassa vain 49 silmukkaa
Lanka Regia Silk, jota kului miltei koko kerä eli 50g
Koko sopiva omaan käteen
Puikot 2,25 mm
Nämä siis tein itselle omien tarpeideni pohjalta, siksi pitkät varret. Minä kun tykkään lukea nukkumaan käydessäni ja siinä alkaa helposti vanhoja käsiäni palella, käytän siksi siinä kämmekkäitä. Ja niiden pitää olla pitkävartiset siksi, että yltävät yöpaidan hihojen päälle. Varsinaiseen käyttöönsä päässevät jo tänä iltana, mutta uskon, että tulemme hyvin toimeen keskenämme. Tuntuvat oikein mukavilta käsissä ja ovat mielestäni nätit.


Tämän mallin bongasin Päivikiltä, kun hän aloitti Lapaskuun tällaisilla. Hänen ystävällisellä avullaan sain myös ohjeen itselleni, kun minullahan ei edelleenkään ole niitä Ravelryn tunnuksia. Kiitokset vain sinne Piironkiin Päivikille!
Malli Ruostekenno Ullasta, nämäkin pienin muutoskin
Lanka hyvin marinoitunut Rondo Marimba, jota kului 40 g
Puikot 2.5 mmTässä kuvassa väri on sangen lähellä oikeaa. Lisäsin ohjeen silmukkamäärää neljällä ja tein reunan palmikot neljän silmukan levyisinä hiukan erilailla kuin ohjeessa. Samaten jatkoin näihinkin varren pituutta jonkin verran.


Nämä ajattelin eräälle käsikivuista kärsivälle henkilölle, mutta ovat ehkä hiukan naftit hänelle. Eihän kukaan varmaan halua pitää kipeissä käsissä tiukkoja kämmekkäitä. Siksipä nämä jäävät odottamaan sopivaa käyttäjää ja teen hiukan isommat joko tällä mallilla tai jollain toisella. Ehkä saan nekin vielä mukaan Lapaskuuhun, ehkä...Säätiedotetta sen verran, että eilinen outo valoilmiö oli todella lyhytaikainen, ehkä puolisen tuntia, ja nyt on palattu entiseen totuttuun säähän. Nytkin vesisade ropisee katollamme.


Rauhallista lauantaiehtoota kaikille!18 kommenttia:

 1. Kauniita kämmekkäitä!
  Minäkin olen tämän syksyn käytellyt kämmekkäitä aina kun mahdollista, ruokaa laitellessahan ne ei oikein toimi... Nivelissä kun on vikaa ja muutenkin kädet kremppaa, niin villalla yritän parannella. Odottelen, että pääsen käymään "isossa" kaupungissa ja saan sitä kipuapulankaa ja pääsen kokeilemaan, toimiiko mulla.
  Täällä eilen illalla KUU valaisi metsätietä tulomatkalla vartiolaista metsään viemästä. Oli se hauska tavata kuu-ukko pitkästä aikaa!
  Nuorimman kanssa ollaan kahden viikonloppu ja kun jalkansa on kipeä ja kepeillä könkkää, niin vaaditaan aika paljon aktiviteettejä energiapakkauksellemme. Parhaillaan koristelee leipomiaan pipareita, joulun tuntua alkaa olla.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Taas niin ihania kämmekkäitä! Meillä sataa tämän tätä, mutta ennustetaan kuulemma kovia pakkasia jo joulukuun puoleen väliin.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kauniit kämmekkäät, molemmat. Minäkin ajattelin kokeilla jotain tuon tyylistä, kaikki aiemmat kun on sellaisia joissa on neulottu vähän sormiosaakin.

  Hyvää lauantai ehtoota :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kämmekäitä ja varsinkin nuo ekat!

  VastaaPoista
 5. Oikein ovat kauniita kämmeköitä. Näihin kun tottuu, niin ei osaa enää ilmankaan olla.Olet sinä kova neulomaan, kun aina on jotain uutta esitellä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kämmekkäitä. Min oon tälläviikolla ollut niin laiska, etten ole muuta kuin olkia katkonut.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kämmekkäitä molemmat parit! :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kämmekkäitä:)

  Tuo Marimba on sellainen lanka jota kaipaan. Kyllä sun nyt täytyy liittyä raverlyyn;)

  Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 9. Mammutti: Villa kyllä hellii kipeitä kohtia, siitä on omakohtaista kokemustakin! ;) Tuota kipuapulankaakin olen kokeillut, mutta en huomannut eroa tavallisiin lankoihin. Paremman avun olen saanut Austerman Stepillä.
  Meillä muuten sataa nyt räntää, äsken alkoi.

  Heleena: Vai kovat pakkaset jo parin viikon päästä - sittenhän tuleekin äkkimuutos talveksi, jos pitää paikkansa. :o

  Annikainen: Kiitos kun kommentoit! Se auttoi minua muistamaan sen erilaisen peukalokiilan, josta kerroit joku aika sitten. Olin jo unohtanut, mutta nytpä olen jo tehnyt ensimmäisen. ;D

  Tupuna: Niin minustakin! ;)

  Sude: Kun pääasiassa kutoo, siis neuloo, niin syntyyhän siinä jotain valmistakin! Ja kun tekee pieniä töitä, niin valmistuu usein! ;DD

  Pirena: Ei sitä aina tarviikaan tehdä samoja juttuja, minä vain nyt olen juuttunut kutomiseen. ;DD

  Mari: Kiitos! :)

  Villa Lankala: Rondo on kyllä hyvä lanka, mutta taitaa minultakin pian loppua. Liekö kerä tai pari jäljellä.

  Ravelry on edelleen harkinnassa! ;D

  Hepsi: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Hienot käsien lämmittäjät!
  Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 11. Molemmat kämmekkäät ovat kauniita.
  Olet sinä ahkera tikuttelija.

  VastaaPoista
 12. Ihania kämmenikkäitä.. sekä koko sivu täynnä niin kauniita lapasia =D

  VastaaPoista
 13. Upean värisiä kämmekkäitä ja muutenkin kauniita! Neulomisessa on hienoa se, että kun näkee jonkin hienon ohjeen, sitä voi muokata juuri itselleen sopivaksi. Lämpöisiä iltalukuhetkiä!

  VastaaPoista
 14. Tosi kauniita molemmat mallit! Täällä näyttäytyi aurinko sunnuntaina monta kertaa ja se tekee heti mielen iloiseksi! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 15. Tosi hienoja kämmekkäitä! Minä pidän omiani töissä, kun siellä on niin tehokas ilmanvaihto, että mikään vaate ei riitä.

  VastaaPoista
 16. Kylläpä täällä puikot suihkii ahkeraan!
  Ihania kämmekkäitä, omalla to do -listallani on myös nuo ruostekennot.

  VastaaPoista
 17. Kauniita kämmekkäitä :) Mulla on samaten iltaluku-kämmekkäät, keljua jos käsiä alkaa palella vaikka muuten on lämmintä peiton alla ! Mukavia lukuhetkiä iltoihin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.