Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

KolmannetLapaskuuhan jatkuu vielä reilun viikon, joten lapasia ja muita kädenlämmittimiä esitellään ahkeraan monissa blogeissa. Monta paria lapasia olen minäkin tehnyt, taitavat nämä tänään esiteltävät olla jo kahdeksannet.


Malli Newfoundlandin lapaset kokoa pienen naisen
Lanka Novitan 7veljestä harmaata ja Puroa väri Ruska, yhteensä kulutus 65 g
Puikot 3.5 mm


Tähän lapasmalliin minä olen ihastunut niin lapasten ulkonäön puolesta kuin niiden tekemiseenkin. Muita suunnitelmia oli mielessä, mutta niin nämä vain hyppäsivät puikoille. Ja vieläkin voisin jatkaa näiden teolla, mutta nyt yritän tehdä jotain muuta välillä.Tässä kaikki kolme paria, valmistumisjärjestys oikealta vasemmlle. Samoista keristä tehdyt. Siis 7veikkaa riitti yksi kerä ja Puroa kaksi kerää näihin kolmeen lapaspariin . Yhdestä Puro-kerästä otin yhteen lapaseen ja sen pariin sitten toisesta kerästä. Seuraavissa pareissa jatkoin samaan tapaan, ollenkaan en muuten säädellyt värejä. Ehkä värit ovat oikeasti hivenen kirkkaammat kuin kuvassa.

Ja tässä työstä jääneet lankojen jämät. Ei kovin paljon jäänyt. No Puroa minulla on vielä täysi kerä ja 7veikkaa hiukan enemmän. Ehkä niistä vielä newfoundlandilaisia tikutellaan, ehkä jotain muuta.


Lapastelu jatkuu, mutta nyt on tarkoitus tehdä jotain muuta kuin yllä olevaa mallia. Suunnitelmissa on tehdä ainakin itselle uudet kämmekkäät ja leikki-ikäisen tuplalapaset lintukuviolla.


Mukavaa käsityörikasta loppuviikkoa kaikille!

19 kommenttia:

 1. Kyllä vaan kannustat minua edelleen kokeilemaan tuttua mallia käsinkehrättyihin; saas nähdä milloin ryhdyn - ehdinkö ennen joulua...

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset:) Väritys lapasissa on upea! Kyllä sinä olet ahkera lapastelija:)


  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Mitäpä tähän muuta sanoisi, kuin että nättejä ovat.
  Kun noita katselee, tekee enempi ja enempi mieli kokeilla kans tuollaisia ;-D

  VastaaPoista
 4. Kivoja lapasia! Kun katselin noita, huomasin heti ajattelevani, että minulta taitaa löytyä harmaata 7 veikkaa ja Puroakin:D

  VastaaPoista
 5. Komeita! Paksut ja lämpimät. Tiedän, kun omani ovat vaiheessa.

  VastaaPoista
 6. Ihania lapasia, pitäisikö tarttua tuohon malliin uudestaan...

  VastaaPoista
 7. Kyllä ovat kauniita,myös nämä! Ja huh,huh! Enääkö viikko aikaa,nim.lapaskuulle! Mitenkähän minun käy! Kaiken lisäksi tämä akkaporukka lähtee taas "romppeineen" viikon lopuksi tien päälle. Nyt tuonne "rajan tuntumaan".Vanhat vaatteet päälle ja menoksi.
  Kivaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 8. Niin kauniin väriset, ja taas kerran voi kun osais paremmin tehdä langasta jotain. Nuo langatkin on niin kauniin värisiä :)

  VastaaPoista
 9. Tupuna: Kiitos taas kehuista! :)

  Pirle: Onpa kiva nähdä millaisia ihanuuksia sinä teet! :)

  Villa Lankala: Kiitos kehuista ja suoranaisesta lupauksesta omassa blogissasi! ;D Ihanaa! ;)

  Mari: Kiitos taas! :)

  Marleena: Panehan puikoille jo tänä talvena eikä vasta ensi Lapaskuussa, niin kuin aiemmin taisit suunnitella. :) Nopeasti valmistuvatkin paksusta langasta. ;D

  Marjut: Tuohan on ihan selvä osoitus, että alitajuntasi on päättänyt, että sinäkin teet tällaiset. ;DD

  Heleena: Ja siellä on jo tulossa! ;)

  -sanna-: Suosittelen! ;)

  Iso gnu: Kiitos! :)

  Irina: Vai on siellä akkaporukka taas menon kelkassa ja vanhoissa vaatteissa! Taitaa olla taas mukava reissu, nauttikaa! ;)

  Marjo: Kiitos! :) Muistathan, että harjoitus tekee mestarin, alahan siis harjoittelemaan sinäkin. Kyllä sinäkin osaat/opit! ;)

  VastaaPoista
 10. Oi kuinka monet lapaset olet tehnyt ja niin kauniita. Just tää malli ja tuosta langasta on tosi hieno.

  VastaaPoista
 11. Kivoja jälleen! Hauskasti ne vaan hyppäävät puikoille:-) Jospa hyppäisivät mullakin kun jo on lankavaihtoehdot mietittynä...

  VastaaPoista
 12. Varastin sinulta ihanan idean lapasiin. Kiitos! Tein revontuli Purosta ja mustasta veikasta ja oli niin koukuttavaa, että tein lapaset valmiiksi miltei yhdellä istumalla. Ja uusi pari hyppäsi saman tien puikoille!! Ja lisää Puroakin hyppäsi ostoskärryyn tänään, kun olivat vielä halvennuksessakin. Olen kokeillut vähän erilaisia tapoja tehdä mallineuletta, ekat tein Novitan tapaa soveltaen eli pohjavärillä kolme kerrosta, joista ensimmäinen oikein ja kaksi nurin. Väliin tein kuitenkin 5 krs Purolla. Nyt teen niin, että ensimmäisellä pohjavärikerroksella teen nostetut nurin ja muuten oikein. Tuota "alkuperäistä" pitää kokeilla seuraaviin....

  VastaaPoista
 13. Intsu: Jäin kai koukkuun tähän lapasmalliin! ;DD

  Susu: Joskus ne vaan hyppivät! ;DD Ei auta, vaikka yrittäis vasustellakin. ;)

  Marjo-Riitta: Sinulle kävi siis samoin kuin minullekin, sillä melkeinpä samoilla istumisilla minäkin sen ekan tein valmiiksi. Ja kolmannen parin jälkeen piti komentaa kädet ottamaan jo muuta lankaa. ;DD Laitahan omasi näytille, niin tulen katsomaan niitä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.