Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. marraskuuta 2009

Kaisan päivää etukäteen


Harmaa ja sumuinen sää on tainnut jäädä pysyväksi, siltä ainakin vaikuttaa. Aste pari lämpimän puolella ja niin tasaisen harmaata kuin voi olla. Paksu sumu kastelee joka paikan. Lumesta ei tietoakaan. Mieheni on innokas hiihtäjä ja yleensä on näihin aikoihin jo päässyt ladulle, mutta ei tänä vuonna.
Tätä naputtelen nyt tyttären luona Kemissä. Tällaiset sukat toin hänelle tuliaisiksi ja ensi viikolla olevan Kaisan päivän lahjaksi. Joskus keväällä tai alkukesästä sain häneltä toivomuksen värikkäistä, puuvillaisista sukista. Jämälankoja oli kuulemma suotavaa käyttää. Samantapaiset kuin olin jo yhdet hänelle tehnyt. Ja kun sukilla ei tuntunut olevan kiirettä, niin niiden puikoille pääsy aina vain siirtyi ja siirtyi. Mutta nyt lapastelun välissä päätin nämä tikuttaa ja tässä ne nyt ovat. Ihan tavalliset perussukat.
Malli tavissukat n:o 39
Lanka Novitan Tenneseetä ja muita samanpaksuisia puuvillalankoja. Punainen lanka loppui hiukan kesken, joten kärkiin tuli muutama kerros tummansinisellä.
Puikot 3.5 mm (luultavasti, en enää muista tarkoin)Mutta Lapaskuuhan jatkuu vielä ja muutaman lapasparin ehdin vielä saada valmiiksikin sen aikana, niin oletan. Matkakäsityönä aloitin yhdet lapaset ja kotiin jäi pienet lintulapaset odottamaan peukaloitaan. Eiköhän ne ainakin nämä valmistu. Toiveissa on vielä saada itselle uudet kämmekkäät. Nyt on niihin sopiva lankakin ostettu, kun poikettiin tyttären kanssa täkäläisessä lankakaupassa Pienessä lankapuodissa. Kyllä sieltä lähti mukaan muutama kerä huopuvaa lankaa lapasia varten, kun oli tarjouksessa. Ensi syksyn Lapaskuussa voi sitten tarvita! Ja vain yksi kerä sukkalankaa pääsi kassiini. Se oli aivan heräteostos, kun oli niin ihana väri! Sen ostin itseni hemmotteluksi! ;DD.Hyvää lauantaiehtoota ja sunnuntaita kaikille!


12 kommenttia:

 1. Kaisan päivän terveiset täältäkin, jos olet vielä "Kaisan" luona.
  Kivat sukat olet jämistä saanut aikaiseksi.
  Mukavaa lauantai-ehtoota! :-D

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat! Varmasti mukavat jalassa.
  Meillä oli aamulla 9 astetta plussalla ja vettä satoi kovasti. Savipohjainen piha alkaa olla aika karmea, tai no, voishan siinä savikylpyjä ottaa...
  Rauhallista lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Samoin hyvää viikonloppua!

  Eilen harmaassa kelissä ajaessa kuuntelin musiikkia. Toimittaja sanoi että seuraavakin on Pärtin (en tiedä, luulen että olsi noin kirjoitettu)säveltämä ja "kaunista ja haurasta kuin marraskuun verhottu valo". Ajattelin, että osaapa miestoimittaja olla runollinen niin masentavan harmaassa säässä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sä olet ahkera,niin tiuhaan tahtiin sulla valmistuu töitä. Aina kun tänne poikkean , niin on joku työ valmiina. Tavalliset sukat ne ovat aina tarpeen ja ikinä sukkia ei ole liikaa. Harmaata on meilläkin. Harmaata ja kosteaa. Vähän valoja olen laitellut,mutta en vielä ihan kaikkein jouluisimpia.

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat! :)

  Minä sain tänään ihastella oikein lumista maisemaa, oli puiden oksatkin ihan notkollaan lumesta. :) Vaikka ei silti, tykkään kyllä tästä marraskuisestakin säästä ja vesisateesta. :)

  VastaaPoista
 6. Noin kivan väriset sukat saa varmasti harmaaseen päivään iloa! Meilläpäin paistoi eilen aurinko ja kyllä se vaan piristää kummasti. Länpöä yhdeksän astetta eikä lumesta tietoakaan...

  VastaaPoista
 7. Niin, jos ei nyt ehdi kaikkea, niin ensi vuoden lapaskuussa jatketaan! ;oDD Kyllä uutta lankaa aina tarttee.

  VastaaPoista
 8. Kaisanpäivä-onnittelut myös täältä tyttärellesi! Pirtsakat sukat hän saikin jalkoihinsa.
  Taisit ostaa sitä kauniin vihreää huopuvaa lankaa,mihin minäkin "iskin silmäni" perjantaina käydessäni Lankapuodissa.En kuitenkaan vielä ostanut.
  Hyvää illanjatkoa ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Olet kyllä nopea neuloja, lapasia ja sukkia tulee niin ettei perässä pysy :D Puuvillaiset sukat on varmasti mukavat jalassa, nätit ja niin pirtsakat väreiltään.
  Mukavaa sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 10. Mukavaa alkanutta viikkoa vain sinulle! Kivat sukat olet tekaissut:)

  VastaaPoista
 11. Marleena: Terveiset meni perille! :)

  Mammutti: Tytär tykkää tällaisista sukista, mutta minusta itsestä tuntuvat aika kovilta. Tenneseetä kun pääasiassa ovat.

  Meillä nyt mittarissa +5, harmaata, sumuista, kosteaa... Onneksi asutaan mäntykankaalla. ;)

  Iso gnu: Ai marraskuun verhottu valo! Meillä taitaakin olla nyt sitten paksut pimennysverhot, kun on tosi hämärää! ;DD Sitä kauneutta ja haurautta sensijaan en näe tässä säässä. ;D

  Intsu: Harmaa sää jatkuu, mutta kynttilät sentään tuovat valoa ja mielen piristystä! :)

  Mari: Missähän sinä sitä lunta ihailit! :) Minä tulin eilen illalla toiveikkaana kotiin, että olisi lunta. Mutta samaa sumua ja kosteutta edelleenkin täältä löytyi. ;D

  Susu: Sukat ovat tosiaan pirtsakan väriset! :) Mutta sää täällä jatkuu samana sumuisena
  harmautena.

  Pirjo-Riitta: Joo ei sitä kaikkea tarvii saada kerralla valmiiksi! ;DD

  Riikka: Niin minustakin! ;)

  Irina: Voi ei, oltiinko me taas peräkkäin käymässä siellä Lankapuodissa! :o Minä katselin muita asiakkaita kyllä tarkkaan, että sattuisko tuttuja, vaan ei... En ostanut sitä vihriää, vaan harmaata näinä harmaina aikoina. Jätin sinulle sen vihreän. ;)

  Kiitos onnitteluista tyttären puolesta, välitin ne hänelle. :)

  Sipi: Ehkä se neulomisnopeus on kehittynyt jonkin verran, kun on pian 60 vuotta harjoitellut! ;DD

  Marjuta: Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.