Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Heinäkuussa valmistuneet


Elokuu on jo hyvää vauhtia kulumassa ja minulla on raportti heinäkuussa valmistuneista töistäni tekemättä, mutta ei ole enää kauan. Tässä se nyt tulee.


3.7. Tavissukat koko 40 Novitan 7veljestä jämistä 120 g
10.7. Kesälaukku n:o 4 virkattu Tenneseestä 230 g
10.7. Sukat kokoa 39 vihreäsävyisestä Nalle Colorista 75 g
14.7. Linnéa-huivi Dropsin Lin-langasta 150 g
23.7. raitasukat kokoa 39 ruskeaa Nallea ja Regia raitalankaa 80 g
25.7. sukat n:o 39 leveä malli harmaata Nallea ja ruskeansävyistä Nalle coloria 105 g
31.7 sukat n:0 38-39 ruskeansävyisestä Nalle colorista 80 g
24-31.7. Tiskirättejä 8 kpl Novitan Bambu-langasta 170 g


Langankulutus yhteensä 1010 g.Kuvat kokosin taas kollaasimuotoon. Jos isompana haluat nähdä jonkun niistä, löytyy se valmistumisaikansa mukaan tuolta alempaa.

Minulla oli sellainen tunne, etten ole paljon mitään käsitöitä tehnyt koko kuukauden aikana. Mutta yllättävän paljon näitä löytyi sekä lukumäärältään että langankulutuksella mitattuna. Taitaa muuten olla tämän vuoden toiseksi suurin kuukausittainen langakulutus. Tänä vuonna olen kutonut tai virkannut yhteensä 6420 grammaa erilaisia lankoja.


Mukava kesäisen lämmin sää hellii meitä edelleen täällä Oulun seudullakin. Eilen ja tänään on satanut muutamista kuuroista vettä kovastikin, mutta sitten on taas aurinko paistanut. Eikä lämpö ole karannut sateen mukana minnekään, kuten usein käy. Eilen hekuttelin yksinoloani ja mitä kaikkea tekisinkään. Enpä ole mitään erityistä saanut tehtyä, kun eilen alkanut kurkkukipu on saanut seurakseen nuhan ja päänsärynkin ja olo on aika kehno. Sisällä ja terassilla olen istuskellut lukemassa tai tässä koneella.


Tämän kirjan sain hetki sitten luettua loppuun. "Hulluja nuo venäläiset", sattuuko olemaan tuttu jollekin. Suomenruotsalaisen pitkään Venäjällä asuneen Yleisradion kirjeenvaihtajan Anna-Lena Laurénin ajatuksia ja kokemuksia venäläisistä. Lainaus kirjan esittelystä takakannessa: "Hulluja nuo venäläiset" on kirjoitettu lämmöllä, huumorilla, ilolla ja ihmetyksellä - mutta myös kiukulla, aina silloin kun tarve vaatii. Sattumalta tähän kirjaan törmäsin kirjastossa ja nappasin mukaani tutustumista varten. Suosittelen niille, jotka kenties haluavat avartaa näkemystään itäisen naapurimme kansasta.


Lopuksi vielä kuva Ellasta, jolle tein mekon kesäkuussa. Kuva on pieni, mutta näkee siitä sen verran, että mekko on aivan passeli neitoselle. Kuvan julkaisuluvan antoi tyttären äiti, joka kertoi mekkoa käytetyn useasti ja tykkäävänsä siitä. Ja sammakkosukatkin ovat isolle veljelle sopivat, mutta odottavat viileämpää ajankohtaa päästäkseen käyttöön.


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Nautitaan upeasta kesästämme vielä, kuka lomaillen, kuka marjastaen, kuka neuloen, kuka mitenkin kokee mukavimmaksi. ;)

18 kommenttia:

 1. Tosi monta juttuahan sulla on valmistunut. :)

  Koitahan parantua lentsustasi. :)

  VastaaPoista
 2. Paljon olet saanut taas valmiiksi! Paranemisia, toivottavasti se ei ole possutautia!

  VastaaPoista
 3. Täytyypä laittaa lukulistalle tuo kirja, varsinkin, kun yhden hyvän tuttavan vaimo on venäläinen.

  VastaaPoista
 4. Paljonpa olet taas saanut aikaiseksi. Ei sitä varmaan niin huomaa, jos niitä ei noin mukavasti laita nähtäväksi.
  Koetahan tervehtyä!
  Halit sinne voimaksi :-D

  VastaaPoista
 5. Minä luin kesän alussa tuon kirjan ja se oli mainio! Toisinaan tuli päätä pyöriteltyä, varsinkin niitten hääjärjestelykuvausten aikana. Vaikka aika suureellisestihan täälläkin on nykyään naimisiin menty! Jännä, että ollaan naapureita. mutta kulttuurierot ajattelussa ovat monelta osin niin erilaiset!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa viikon alkua ja koitahan tervehtyä. Minäkin luulin viikko takaperin tulevani kipeäksi, mutta syy olikin auton ilmastoinnin. Ilmeisesti liian viileällä kun oli oikein kuuma. Onneksi oli vaan kurkku vähän arka.
  Paljonhan sinä olet saanutkin aikaiseksi käsitöitä.

  VastaaPoista
 7. Voi kun itsekin saisin noin paljon aikaiseksi. Aika vaan ei tunnu riittävän millään kaikkeen. Söpö vauva ja ihana mekko:)

  VastaaPoista
 8. Täytyy pistää kirjan nimi mieleen, koska J:hän on lähdössä sinne koko lukuvuodeksi.

  VastaaPoista
 9. Paljon olet neulonut;) Aivan ihanan prinsessamekonkin!
  Hilloista vielä - ei minunkaan paikassa paljon ole ollut, mutta muutaman litran kerralla olen saanut ;) Toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
 10. OLetpa ahkeroinut henäkuun! Ihana tuo mekkokuva. Se on kyllä yksi kauneimmista pienistä mekkomalleista.
  Ahkeraa elokuuta!
  (Kait niin voi toivottaa?)

  VastaaPoista
 11. "Hiljaa hyvä tulee", voipi joutua joskus yllätetyksi itsekin, niinkuin sinä käsitöittesi määrästä. Mulla on toista viikkoa yskä, pää ja kurkku kipeänä; aika vaarallista jo, kun suklaa pahentaa oloa...
  Ihana tyttönen mekkoineen!

  VastaaPoista
 12. Tupuna: Vielä ei ole lentsu hellittänyt! :( Mutta ei vaivuta epätoivoon! :)

  Mari: Ainakin vaikuttaa aivan tavanomaiselta lunssalta eikä possutaudilta! :)

  Päivi, Lankakomero: Kannattaa lukea, sen avulla ehkä oppii ymmärtämään venäläisiä paremmin. :)

  Marleena: Halit auttavat aina! ;)

  hanhan: Niinpä helposti kuvitellaan, että naapurit ajattelee ja elää samoin kuin mekin! ;D

  Pirena: Minä olen selkeästi räkäinenkin. :( Mutta kyllä se tästä vielä! :)

  Katharina: Ainahan ne toisen tekemiset tuntuu enemmältä kuin omat! ;) Mutta vauva on tosi suloinen! <3

  MarjutJ: Kirjaa voi tosiaan suositelle J:llekin ja muille Venäjälle meneville vaihtareillekin! Voi auttaa monessa pulmatilanteessa. :)

  Leena: Minäkin tykkään tuosta mekosta ja vauva varsinkin on söpö! :)

  Mammutti: Enpä pahastu ollenkaan tuollaisesta toivotuksesta! ;) Sitä samaa sinullekin!

  VastaaPoista
 13. malli45: Lohdullista kuulla, että joku muukin potee kesälunssaa, vaikka ei tätä kenellekään toivoisi. Minua ei (vielä?) yskitä, pää vain on vissiin täynnä räkää. ;D Älä sano kenellekään, mutta äsken kaupassa käydessä ostin oikein ihanan mansikkaleivoksen päiväkahville! Ja maistui! ;DD

  VastaaPoista
 14. No onhan siinä vaikka mitä: hienoja käsitöitä vaikka kuinka paljon heinäkuullekin! - Minäkin ajattelin heti, että toivottavasti ei sikainfulenssaa... Vaikka tautihan se on muiden joukossa, ja sairastettava, jos kohdalle sattuu. Toisaalta nämä vaihtelevaiset kesäsäätkin voinevat tepposet tehdä?

  VastaaPoista
 15. Liperistä: Meillä se kasvaa parimetriseksi, että siksi on tapana leikata se matalaksi. Ei se siitä ainakaan huonoa ole tykännyt. Itse olen pahaksi onneksi allerginen liperille, enkä voi sitä käyttää, olisi niin mainio mauste.

  VastaaPoista
 16. Paljon kauniita käsitöitä on heinäkuussa valmistunut:)

  Ihastuttava tuo Ellan mekko:)

  Voi sinua! Toivottavsti tuo kurkkukipu ja päänsärky jättää sinut mahdollisimman piaan. Paranemisia!

  Tuo kirja on varmasti hyvä. Pidän kirjoista, jotka avartavat tuota omaa maailman kuvaa.

  Täällä voidaan paremmin: Kiitos parantavista ajatuksista! Nyt laitan niitä parantavia ajatuksia sinne.

  VastaaPoista
 17. Aivan ihania neuleita olet tehnyt! Etenkin nuo harmaasta Nallesta ja Nalle Colorista neulotut sukat ovat mieleeni. Täytyypä taas laittaa idea mieleen! Useassa blogissa olen tiskirättejä nähnyt ja siulla erityisen kauniita. Koskahan mie saan aikaiseksi tiskirätin?

  VastaaPoista
 18. Pappi puikoissa: Tuskin tämä on sitä ittiään! ;) Niin minäkin muuten olen ajatellut, että tautihan se vain on muiden joukossa tuo sikainfluenssakin ja suurella todennäköisyydellä sen joudun minäkin sairastamaan. Kävikin tässä mielessä, että jos tämä sitä olisi, niin vähällä tästä pääsisi ja saisi immuniteetin. :

  Päivi, Lankakomero: Ai koko siinä vain on leikkausaiheena! ;D Onpa muuten harmi, että olet sille allerginen! :( Minä käytän sitä paa-aljon! Tällä asuinpaikalla minulla on vasta huonosti kasvuun lähtenyt pieni alku, mutta edellisessä pihassa kasvoi mielestäni hyvin, mutta jäi kuitenkin vain n. 1.5 metriin. ;D

  Villa Lankala: Kiva kuulla, että potilaan vointi on jo parempi! Ja kiitokset parantavista ajatuksista! ;)
  Mukava oli pienen pieni rupattelutuokiommekin! ;D Ei muuten ole tullut vielä s-postia.

  Päivikki: Kiitos kehuista! :) Laitahan tiskirättikin aluilleen, niitä on mukava tehdä ja ovat hyviä käytössä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.