Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 6. elokuuta 2009

Hellepäivän jorinoita

Voi ystävät, eikö olekin ihana kesä! Ainakin täällä meidän seutuvilla on ollut jo monta viikkoa mukavan lämpimiä päiviä. Ja vaikka on välillä satanutkin, se ei ole viilentänyt ilmaa. Sadehan on tietenkin hyväksi kaikelle kasvustolle kuin myös puhdistaa ilmasta pölyjä. Tällaisesta ilmasta minä pidän ja kyllä minä olen nauttinutkin tästä säästä. Vielä iltamyöhään voi käydä ulkona pukematta lämmintä päälleen.


Käsitöistä ei ole mitään kerrottavaa, on ollut hiukan hiljaista sillä rintamalla. Pihallakaan ei ole mitään esiteltävää ihanuutta, mutta lupeissa on. Tai oikeastaan se on terassin pöydällä, nimittäin tämä gerbera, jonka sain kesäkuussa. Saadessa siinä oli muutamia kukkia ja yksi nuppu, jotka ilahduttivat minua aikansa. Ja kuten jo tuolloin taisin kertoa, en ole koskaan onnistunut saamaan gerberaa jatkamaan kukintaansa. Niin uskoin nytkin käyvän, kun ei uusia nuppuja ilmaantunut pian kukinnan loputtua. Mutta kun lehdet olivat kauniin vihreät ja terassilla oli tilaa, niin annettiin sen olla siellä. Lomalla ollut tytär otti terassikasvien hoidon huolekseen, joten hänen ansiotaan on, että gerberassa on nyt peräti kuusi nuppua.


Tässä se suurimmaksi ehtinyt nuppu ponnistelee kohti valoa. Malttamattomana odotan kukan avautumista. Jään seuraamaan tilannetta, tulen kyllä raportoimaan täälläkin kukinnan etenemisestä.


Minulla kävi tänään mieleinen vieras ja tuli oikein tuliaisen kanssa. Nimittäin blogiystävä Seijasisko oli käymässä muulla asialla täällä lähettyvillä ja samalla poikkesi hakemaan minun tekemiäni Etiopiaan lähteviä nuttuja. Seijasisko ystävällisesti hoitaa ounelaisten tekemien nuttujen postituksen yhtenä pakettina.



Tällainen ihana kynttilä oli hänellä tuomisinaan, kun pian tämä ihana kesä on takana päin ja syyspimeinä on mukava poltella kynttilöitä. Kuvausta varten sijoitin kynttilän tuohon vanhan radion viereen. Radio on peräsin vuodelta 1967, jolloin vastavalmistuneena muutin ensimmäiseen omaan asuntoon. Siinä on myös levysoitin tuossa vasemmassa reunassa. Vielä se toimii, vaikka eipä sitä ole tullut käytettyä pitkään aikaan.


Ai niin, kynttilästähän minä olin kertomassa. Siinä on niin herkän kaunista kukkakuviointia, että mahtaakohan tätä raskia polttaakaan. Taidan pitää ainakin aluksi vain ihailtavana.


15 kommenttia:

  1. Taitaa tytär olla perinyt äidiltään vihreän peukalon:)

    Tuota radiota katsellessa tulee mieleen varmasti monia nostalgisia muistoja:)

    Minustakin on ollut tänä kesänä kivat ilmat. Meidän ihmisten lisäksi myös luonto on nauttinut tuosta sateen ja aurinkon sopivasta vuorottelusta.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Lämpimästä on kyllä nautittu!
    En minäkään ole gerberaa saanut menestymään, seurataanpas nyt tuota sinun kukkaa ihan kukkaan asti.
    Kauniissa kynttilässä on just se harmillista kun sitä ei sitten raaskikaan polttaa:)

    VastaaPoista
  3. Mukavaa, aurinkoista säätä meilläkin. :)
    Kauniissa kynttilöissä on se huonopuoli, että ei tahdo raaskia polttaa.

    VastaaPoista
  4. Voi gerberra uudelleen kukkii! Minä kun olen sen tappanut joka kerta heti kukinnan jälkeen:D Mutta Santtukukkani kukkivat yhä. Oli se niin hyvä vinkki. Ihana tuo sun radio!

    VastaaPoista
  5. Tuonnäköinen radio oli meilläkin kotona kun olin pikkutyttö ja sitä kans kuunneltiin kun ei ollut vielä telkkariakaan ! Levysoitin oli kyllä sitten erikseen. Kiva kun kynttilä löysi paikan kaunissa kodissanne.:)

    VastaaPoista
  6. Niin ihanat on ilmat ja illat lämpimät. Tänään tuli paketti, lapsenlapsi oli mukana noutamassa. Mummi aukaisi paketin, ja hän totesi langat syötävän hyviksi. Laitan myöhemmin kuvia koneelle. Mutta siis suurkiitos jo näin!!Huomenna aion nautiskellen avata uudelleen ja tutkia paketin kunnolla, kun tänään oli muuta puuhaa. Pakko oli van hakea postista.

    VastaaPoista
  7. Sanoin kuvaamattoman ihana kesä ja jatkuu edelleen! Kaikki kukatkin nauttivat ja loistavat! Tästä kesästä jää lämpimiä ja mukavia muistoja.

    VastaaPoista
  8. On ihana kesä! Meillä on helleaaltoa riittänyt - öö - en enää edes muista kuinka pitkään. Tulevan viikon alussa näkyvät lupaavan, että lämpötila "putoaa" johokin 22:een asteeseen... :)

    VastaaPoista
  9. Onpa muuten kaunis vanha radio/soitin! Minun levysoitinaarteeni on vasta 80-luvulta, mutta nostalginen sekin: isännän ensimmäinen joululahja minulle, ensimmäiseltä seurustelujoulultamme -82 :)!

    VastaaPoista
  10. Ihanat on ilmat meilläkin olleet. Eilen oli oikea hellepäivä, edellisillan ukkoskuuro vei kosteuden pois. Alkuviikko oli lämmin, mutta niin kostea, ettei edes pyykit kuivuneet ulkona. Maanantaina jo alkaa pikkulikoilla koulu, kyllä kesä meni nopeasti.
    Hyvää ja lämmintä viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Gerberan pitäisi todella kukkia pitkään vaikka sen istuttaisi maahan. Talveksi se pitää noukkia kyllä ylös, mutta pitäisi voida keväällä taas istuttaa uudelleen. Olen yhden kesän onnistunut kukittamaan Gerberaa kukkamaassa, mutta minulla ei ollut sille talvehtimispaikkaa, joten jatkosta en uskalla mitään luvata.

    VastaaPoista
  12. Palasimme lomalta ja paketti odotteli postilaatikossa. :) Kiitos kovasti, bloggaan kunhan tässä ehdin matkustamisesta toipua! Kovin oli mieluinen paketti, ja kaikki sen osat pääsevät taatusti käyttöön. :)

    VastaaPoista
  13. Villa Lankala: Oikeaan osuit, nostalgisia muistoja tuli kyllä mieleen paljonkin. Pieni kurkistus niihin tämän päivän päivityksessä. ;)

    Eila: Jos minun gerberani saadaan kukkimaan uudestaan, pitää sinunkin ottaa asia uusiksi! ;)

    Tupuna: Kaunis lämmin sää on nii-in ihanaa! :)

    Intsu: Näköjään voi oppia kaikenlaista uutta kukkien kasvatuksessakin! ;D

    Seijasisko: Ainahan kaunis kynttilä paikkansa saa! :)

    Iso gnu: Kiva, että paketti tuli perille! Ja sinulla oli hyvä apurikin pakettia avaamassa! ;D

    Heleena: Tämä on kyllä ollut ja on edelleenkin niin ihana kesä, että säilyy kyllä muistoissa! :)

    Kaisa: Kaipa me kestetään moinen sään viileneminen! ;D

    Pappi puikoissa: Ihania muistoja sinullakin liittyy levysoittimeesi! :)

    Mammutti: Niin se kesä taas livahti ohi, kun koulutkin jo alkavat. Mutta ihanaa on ollut ja vielähän ihanuus tuntuu jatkuva! :)

    Sari: Ai maahankin olisi voinut istuttaa. Meillä tämä on ollut vain tuossa terassilla. Panenpa mieleeni, jos saan tämän nyt menestymään. Pitänee kokeilla, saanko talven yli menemään ja istuttaa sitten ulos penkkiin ensi kesäksi.

    eva: Kiva kuulla, että paketti saapui onneliisesti perille! :)

    VastaaPoista
  14. Kyllä on radion kuuntelu vähentynyt; joskus autossa ja töissä kotona ei oikeastaan koskaan.

    VastaaPoista
  15. MarjutJ: Minä ehkä kuuntelen enemmän radio kuin katson TV:ta, mutta kumpaakin teen vain vähän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.