Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 28. elokuuta 2009

Samaa näköä vai...

Elokuu kallistuu lopuilleen tämän alkavan viikonlopun myötä. Vielä on kesää jäljellä, siltä tuntuu, vaikka ei nyt yhtä lämmintä olekaan kuin vielä viikko sitten. Asteita täällä Oulun kupeella tänään meidän oman mittarin mukaan +18, vaikka olikin pilvistä. Minusta se on ihan kesälämpöjä.
Täksi päiväksi lupasin kuvaa viimeisestä mökkikäsityöstäni, joista kerroin edellisessä päivityksessä. Ja tässäpä se nyt tulee, olkaapa niin hyvät!

Pupulapaset Veeralle 2v. Onkos muuten pupuissa ja pupussa samaa näköä? Idean lapasten somistamiseen pupuilla sain jostakin blogista ihan hiljattain. Valitettavasti en muista blogin nimeä, jos jollakin on tietoa, hihkaiskoon siitä kommentissa, niin panen tänne idean keksijän nimenkin. Lapaset ovat ihan peruslapaset ja kudoin ne 2.5 mm:n puikoilla Novitan Woolista, jota kului 30 g. Somisteeksi pieni tilkku jämäkangasta ja pätkä muliinilankaa kirjailuun ja toinen helmilankaa kiinnittämiseen. Eiköhän nämä lämmitä syyskylmillä mukavasti Veeran kätösiä.

Terassin kaiteella roikkuvassa parvekelaatikossa ovat pelakuut kai upeimmillaan. Saisikohan näistä jonkun talvehtimaan ja kukkimaan uudestaan ensi kesänä. Meillä kun ei ole sopivan viileää säilytystilaa talveksi. Sellainen ainakin joidenkin ohjeiden mukaan tarvittaisiin. Onko sinulla kokemusta? Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä.

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! Nautitaan syyskesästä vielä hetken aikaa.

18 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset. Ja ovat kaikki saman näköisiä pupusia. :)

  VastaaPoista
 2. Samaa näköä on!
  kiva idea tehdä tuollainen aplikointityö lapsten selkämyksiä koristamaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset:)

  Itse olen joskus talvettanut pelargoniani kodonhoitohuoneen ikkunalla. Onnistui:)

  Hyvää viikonloppua myös sinne!

  VastaaPoista
 4. Söpöt lapaset!
  Mä voin kysyä mun äidiltä tuota talvehtimista. Sen pelakuut tekee vuodeta toiseen aina enemmän kukkia! Palaan asiaan ens viikolla:-)

  VastaaPoista
 5. Minä vien pelargoniat mummolaan talvehtimaan. Siellä ne ovat ulkoeteisen vetoisalla ikkunalaudalla, ja tuntuvat tykkäävän.

  VastaaPoista
 6. Kovasti lämmintä on täälläkin, ja ensi viikolle luvattiin jopa +23 - +24 astetta!!

  Minä en ikinä onnistunut elättämään parvekepelargoniaa sisällä...

  VastaaPoista
 7. Samaa näköä on. Veera varmasti pitää noista kauniista lapasista.
  Minulla ei myöskään ole viileää paikkaa talvettamiseen. Kokeilin joskus alakerran lämpöisessä varastossa. Epäonnistunut kokeilu. Seuraavan kesä kukista tuli kitukasvuisen näköisiä. Niinpä olen keväisin ostanut uudet yksilöt.

  VastaaPoista
 8. Kivat lapaset!

  Meillä pelakuut talvehti autotallissa. Asteita ehkä jotain kympin tienoilla. Lämpötilasta en ihan varma, mutta korjaan asian kysyttyäni isännältä, jos olen väärässä.

  VastaaPoista
 9. Mie saan pelargoniat talvehtimaan eteisessä, jossa on kyllä lämmitys ja valoa, mutta ei varmaankaan kovin kuumaa. Kastelen n.kerran kuussa. Ainoa ikävä juttu on se että kun keväällä ei ole oikein hyvää, aurinkoista paikkaa pelargonioille, saan ne kukkimaan vasta aika myöhään kesällä.

  VastaaPoista
 10. Söpö lapaset :)
  Kauniin värisiä pelakuita, aaah !

  VastaaPoista
 11. Minä olen pyöritellyt muutamaa pelakuuta huoneeni ikkunalla. Kukkalaudan alla olevan sähköpatterin lämpötila on alhainen, sillä lämmitän talvisaikaanleivinuunia puilla useamman kerran viikossa.

  VastaaPoista
 12. Ihanta lapaset pienelle!

  Hyvä viikonloppu!

  VastaaPoista
 13. Ihanat pupulapaset! Oikein suloiset.

  VastaaPoista
 14. Villikissa: Kiitos! :)

  Leena: Minustakin tuo aplikaatio somistaa mukavasti yksivärisiä lapasia. :)

  Villa Lankala: Mjaah, kodinhoitohuoneen ikkunalle nämä pelakuut meilläkin voisivat sopia.

  Susu: Voi olispa kiva, jos äitisi kertoisi salaisuutensa! :)

  eva: Joku viileä paikkahan niille pitäisi olla, niin olen kuullut. :)

  Kaisa: Olispa se ihanaa, jos kesä vielä jatkuisi ensi viikollakin! ;)

  MammaMyy: Meilläkään ei ole sellaista viileää säilytyspaikka kukille talven ajaksi. :( Siksi minäkin olen aina ostanut uudet keväällä, mutta kiinnostaisi kokeille talven yli viemistä taas.

  Tupuna: Meillä valitettavasti tuo autotalli on lämmittämätöntä tilaa. :( Mutta kiva on kuulla, missä lämmössä toiset säilyttävät, jos sattuisi jostain kekkaamaan semmoisen tilan.
  Kiitos kutsusta Resoriin, minäpä käyn kohta! ;)

  Päivikki: Ai eteisessä... onnistuisikohan sama meidän tuulikaapissa. Pitääpä miettiä! :)

  Lettu: Kiitos! :)

  Palaga: Ai ikkunallakin on onnistunut talvettaminen! Siis meilläkin sitä voisi yrittää, kun meillä ei ole pattereita vaan lattialämmitys.

  iso gnu: Kiitos! :)

  Omppumato: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Minä olen onnistunut parhaiten pelargonioitten talvettamisessa ihan olkkarin ikkunalla. Kylmäkellarissa ei onnistunut eikä keittiön ikkunalla.
  Olkkarissa on lämmintä yleensä 24 astetta, mutta pidän pelargoniat parvekkeella jonnekin marraskuuhun asti. Sitten leikkaan ne noin 15 senttisiksi eli pisimmät oksat lyhentelen. Annan vähän kuivahtaa ja kastelen aika nuukasti. Siinä maaliskuun paikkeilla leikkaan vielä varret noin 10 senttisiksi ja kastelen vähän sen mukaan miten uudet lehdet kasvaa. Mieluummin vähän kuivana kuin liikaa kosteutta. Lämpiminä päivinä vien parvekkeelle karaistumaan.
  Tänä kesänä parina talvena talvehtineet kukkivat ainakin yhtä komeasti kuin kaupasta ostetut.

  VastaaPoista
 16. Eihän noita toisistaan erota:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.