Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

Hyviä sytomyssyohjeita


Päivitetty 9.1.2018
Seijasisko, jonka kanssa perustimme aikoinaan  ensimmäisen sytomyssykampanjan, lopetti hiljattain bloginsa *Seijasiskon käsityöblogi* pitämisen. Blogi on edelleen olemassa ja sieltä löytyy hänen kokoamansa sivu Hyviä sytomyssyohjeita. Mutta varmistaakseni, että voin tarvittaessa lisätä siihen uusia ohjeita, katsoin viisaimmaksi siirtää ohjeet myös tänne omaan blogiini. Siirrän Seijsasiskon suostumuksella sieltä kaikkien ohjeiden linkit tänne, mutta osaan niistä vaihdan kuvan, jos olen esim. itse tai tyttäreni tehnyt ohjeen mukaan myssyn. 


Sytomyssyissä on tärkeintä materiaali, sillä myssy ei saa kutittaa, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkää päänahkaa. Hyvä olisi myös, että myssy kestäisi hyvin pesua. Malliltaan ja väriltään se voi olla millainen tahansa. On vain hyvä, että tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija voisi valita mieleisensä. 

Puuvilla ja bambulangat ovat paras ja varmin valinta sytomyssyihin. Villalangoista voi suositella ainoastaan merinovillaa.  Jotkut puuvillan kaltaiset ja tuntuiset keinokuitulangatkin käyvät, esim. Novitan Puro Batik on havaittu hyväksi sytomyssylangaksi.Ohjeet olen jaotellut niin, että ensin ovat virkatut ohjeet, sitten neulotut ja lopuksi muut (ommellut, englannin kieliset). Valitettavasti minulla ei ole kaikkiin ohjeisiin kuvaa. Klikkaa hiirellä haluamaasi mallia ja pääset ohjesivulle.


Virkattuja malleja
 
  


 


  
 

 

- ohjeen lopussa myös kiva kukkaohje

  


 
Ohjeita englanniksi 

 Caroline-hat
Butterfly-hat 

Faye-hat (Ravelryn maksullinen ohje)7 kommenttia:

 1. Katselin myssymalleja täällä niin tiedoksi ,että tuon "Isoäidinneliömyssy Matleenan tapaan" linkitys ei toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, testasin heti kaksi kertaa ja toimi molemmilla kerroilla. Olikohan siinä joku Bloggerin häikkä tai muu, kun sinä kokeilit.

   Poista
  2. OK-.toimiihan se mullakin , kun klikkasin "Isoäidinneliönmyssy"-sanaa. Klikkasinkin luultavimmin väärästä kohtaan eli tuota "Matleenan" tai "tapaan" sanoja

   Poista
 2. Hei, MammaMyyn sytomyssylinkki ei toimi syystä että vaihdoin blogini nimeä.

  VastaaPoista
 3. 20.10.2015
  On täällä kivoja sytomyssyjen ohjeitakin ja noista muhveista olen kiinnostunut ja aion yrittää tehdä sellaisen. :)
  t. pirjoko
  Pirjo Koponen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, kiitos kommentistasi! Myssyjähän olet jo tehnytkin, joten nyt muhvinkin tekoon. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.