Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 13. joulukuuta 2021

Unikkoja talven keskellä

Talvi etenee ja vaikka kovat pakkaset ovat ohi tällä kertaa, niin lämpimiä vaatteita tarvitaan edelleen. Siis villaisia lisää vaikkapa villasukkina ja lapasina. 😉 Niitähän täällä syntyy!


Lunta on kertynyt paikoin paljon kuten tähän pihamme vuorimäntyyn, joka nöyränä kumartuu taakkansa alla.Mutta käsitöistähän minä aioin kertoa, sukista ja lapasista..


Ensin valmistuivat tuplalapaset teinille
Langat Novitan Nallea, menekki yhteensä 68 g 

Muistiinpanojani työn etenemisestä, joita on muiden ehkä vaikea ymmärtää, mutta itselleni apuna seuraavissa vastaavissa lapasissa:
Silmukoita 44-38, puikot 2.5 ja 3 mm 
resori 1 o, 1 n 6 cm,  kämmen 44 krs, jonka jälkeen kärkikavennus 
unikot aloitin kerroksella 4, kämmenpuolelle pienempi unikko sormien kohdalle
peukalolanka 8 s krs:n 16 jälkeen,


Lapaset menevät hyvän tuttavani tyttärelle, jolle tein edellisetkin tuplalapaset. Tytär oli toivonut unikkolapasia tai -sukkia ja jotenkin päädyin lapasten tekoon. Toivottavasti nämä ovat toiveen mukaiset.Tässä lapasten kääntöpuoli. Ja ohjehan tuplalapasten tekoon löytyy täältä Lankapirtistä. Unikkokaaviot löysin jostakin googlettamalla.


Seuraavaksi valmistui kirjoneulesukat kokoa 36-37, varren korkeus n.18 cm
Langat Novitan 7veljestä ja menekki yhteensä 107 g.Nämä sukat tein omaan tapaani tehdä perussukat toteuttaen saajan toivetta ja hänen valitsemilla väreillä. Kuvan perusteella yritin toteuttaa toivetta ilman ohjetta ja kaaviotakin. Nämäkin odottavat vielä sovitusta, mutta ehkä ovat sopivat, kun olen tehnyt aiemminkin tälle henkilölle sukkia.Jouluun on enää vajaa kaksi viikkoa, mutta vielä aion jotain käsityötä saada valmiiksi. Meillähän vietetään taas aikuisten ihmisten hiljaista ja rauhallista joulua eikä suuria valmisteluja tarvita.


8 kommenttia:

 1. Marimekon kuvioita neulotaan nyt todella paljon. Unikot mä nyt jotenkin vielä ehkä ymmärrän mutta kun sukkiin neulotaan marimekko-teksti pystyy ja poikkiraitoina yms. nii sitä mä en oikein ymmärrä. Langat ja työ maksaa mutta neuloja tekee kuitenkin ilmaisen mainostyön Marimekolle. Samanlailla ihmettelen sitä, että esim. laukun hihnassa lukee Marimekko ja maksat laukusta muutamankin satasen. Kyllähän se brändi voi tuotteessa näkyä mutta niin isosti. Mieluummin käytän logotonta kestokassia kuin mainostan muovikassilla s- tai k-kauppaa. Noh, muovikassia en ole ostanut naismuistiin, joka on piiiitkä aika.

  VastaaPoista
 2. KrostiinaS, olen kanssasi samaa mieltä marimekko-nimen käytöstä yksityishenkilöiden neuleissa (Marimekkohan voi tietenkin tehdä sen). Jos joku pyytäisi minua tekemään vaikkapa sukat kyseisellä tekstillä, niin tuskinpa tekisin.

  VastaaPoista
 3. Kivat lapaset ja sukat taas on valmistunut. Mulla on nyt keskeneräisten töiden kausi menossa. Mutta valmistuvat aikanaan. Kortti-urakka vei aikaa, tein varmaan 250-300 kortin paikkeilla. osa itselle ja suuri osa myyjäisiin (useampiin ja siis hyväntekeväisyyteen). Mutta niitä kortteja on kiva väkerrellä. Osan tein yksin ja osan jälkikasvun kanssa. Tänään sain lopulta kaikki kortit postiin.

  VastaaPoista
 4. Iso Gnu, oletpas ollut tosi ahkera korttien parissa! 😍 Ennen minäkin saatoin tehdä kortteja, mutta en enää pitkiin aikoihin. Eikö muuten korttien tekoakin voi pitää käsityönä ja esitellä niitä blogissaan.

  VastaaPoista
 5. Unikkosukkia olenkin netissä nähnyt, mutta nämä ovat ensimmäiset lapaset. Nämä sinun tuplalapaset ovat niin lämpimiä ja kauniita ei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista
 6. Sude, monissa unikkokaavioissa on liikaa silmukoita lapasiin, joten useimmat päätyvät sukkiin. Muuten vieläkö sinulla on tuplalapaset käytössä? Apinat jaksavat ilahduttaa edelleen. 😀

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.