Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 6. joulukuuta 2021

Kettuja siellä ja täällä

Marraskuu vaihtui joulukuuksi ja saimme kunnon talven tänne Oulunkin kupeelle. Lunta on statanut reilusti ja pakkaseenkin olemme joutuneet sopeutumaan. Vaikka en talvi-ihminen olekaan, niin mieluummin kunnon talvi kuin loskainen keli. Ja nyt se on, pakkastakin tällä hetkellä vajaat 20 astetta.


Kovin hitaasti saan kirjoiteltua tänne Lankapirttiin. Mutta edelleen on tarkoituksena jatkaa tätä touhua kuten käsitöiden tekoakin. Niitähän minulla teen kuitenkin jatkuvasti. Joten jos haluat nähdä käsitöitäni jatkossakin, niin seuraile vaan blogiani.


Kettuja on vilissyt täällä Lankapirtissä viime aikoina käsitöissäni. Onpa valmistunut jotain muutakin. Harvinaisen paljon samana päivänä. Minähän teen yleensä työn loppuun ennen kuin aloitan seuraavan, siis päättelen langat neuleesta ja höyrytän sen. Nyt vain sattui sikäli kumma juttu, että sain samana päivänä viisi eri käsityötä valmiiksi. Alla näet ne kaikki ja aloitusjärjestyksessä.


Kahdet kettusukat kettusukat koko 28 ja 26
Langat Novitan Nallea, jonka menekki oli pienempiin 94g ja  isompiin 96 g
Puikot 3 mm:n sukkikset


Olen aiemminkin tehnyt yhdet kettusukat ja samaan tapaan tein nämäkin nyt. Kettukaaviot löysin netistä googlaamalla. Niitähän siellä on useita enempi tai vähempi samantapaisia. Pitkien valkoisten osioiden vuoksi käytin avukseni tikapuutekniikkaa, jonka opastusvideoita niitäkin löytyy samalla tavalla useita. Silmät ja tassut ompelin silmukoita jäljentäen valmiisiin sukkiin mustalla langalla.


Toiset sukat saa sama pieni mies, jolle tein ne ensimmäisetkin. Lapsen mummo kertoi, että sukat ovat jo pienet mutta niin rakkaat, ettei poika halua käyttää muita kuin kettusukkia. Jospa näillä pärjättäisiin toiset pari vuotta ja sinä aikana ilmaantuisi joku muu yhtä mieleinen sukkamalli.


Tupsulakki teinille ihan omasta päästä nyhjäistynä mallina
Lanka myssyssä Novitan Isoveli ja tupsussa joku  vyötteetön langanloppu, menekki yhteensä 99 g.

Tämä myssy sai alkunsa käsityökerhomme kokoontumiseen, kun sinne tarviin jonkun helpon käsityön siksi, että voin keskittyä juttelemaan muiden kanssa. Niinpä nappasin tämän kerän ja puikot mukaani ja panin tämän alulle.Seuraavaksi kaksi lasten myssyä kirjan JonSukat lastenneuleet ohjeella JonttuMyssy, tosin hiukan mukaillen
Langat Drops Merino Extra fine, joiden menekki isompaan 60g ja pienempään 56 g
Puikot 3.5 mm pyöröpuikko


Näiden tekoon päädyin aivan kyseisen kirjan innostamana, kun myssyt näyttivät niin kivoilta kuvissa. Sopivaan lankaakin löytyi varastostani villatakkien teon jälkeen. Nyt tallennan nämä odottamaan, että villatakkien saajat voivat sovittaa, olisivatko myssyt sopivia heidän päähänsä.


Itsenäisyyspäivä on sujunut kotosalla perheen kanssa. Poikammekin oli käymässä luonamme, mutta lähti pari tuntia sitten junalla kohti Tamperetta.


10 kommenttia:

 1. Sinä olet ollut taas niin ahkerana ja nyt on kaikki niin somia töitä. Teini tykkää varmasti tuosta sinisestä lakista, se on kiva tuolla punaisella tupsulla varustettuna.

  VastaaPoista
 2. Nuo kettusukat on kyllä suloiset. Jonsukkien pipot on raikkaita. Täällä Keski-Suomessakin on lunta ja kaunista ja pakkasta. Astma ei oiein tykkää pakkasesta, mutta kyllä siihen taas tottuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, astmaatikon äitinä ymmärrän sinun kammosi kovia pakkasia kohtaan. 😒 Pakkasta on ollut useana päivänä 20 asteen tienoilla ja reilusti ylikin ja maisemat kauniita, kun pakkanen huurruttaa puut ja pensaat.

   Poista
 3. Kauniita ja taidokkaita neuleita. Tuo kettukuvio on erityisen viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! On kiva saada lämpimiä arvosteluja töistään.

   Poista
 4. Huomenta ! Nuo kettusukat on tosiaan söpöt ja nättejä on pipotkin. Ahkerana olet tosiaan ollut, kun uusia valmiita töitä on aina kun poikkeaa pirtissä. Omat puikkoni eivät oikein kovasti ole kilisseet, mutta jotain olen vuoden aikana kuitenkin tehnyt että oli pussillinen villasukkia viedä keräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, niinhän se on, että jokainen saa tehdä käsitöitä omaan tahtiinsa. Minulle käsityöt ovat intohimo ja eläkeläisen minulla on siihen aikaakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.