Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 31. lokakuuta 2019

Villatakit


Lokakuu on loppumassa, mutta vielä ehdin tehdä postauksen muutamista tämän kuukauden aikana valmistuneista töistäni. Minulla on muuten ollut puikoilla poikkeuksellisia töitä, kun olen tehnyt kaksi villatakkia. Neulevaatteitahan en ole innostunut tekemään ollenkaan, olenkohan pari vauvannuttua ja vauvamekkoa tehnyt  koko liki 11-vuotisena blogiaikanani.

Veljentytär oli aikonut tehdä villatakit kahdelle pienelle lapsenlapselleen (3v ja alle 1v). Oli löytänyt kivan mallin ja aloittanutkin jo. Mutta sitten työ oli alkanut takkuamaan ja  veljentytär kyseli, jatkaisinko hänen aloitustaan. Jostain syystä ei villatakkien kutominen tuntunut nyt yhtään vastenmieliseltä hommalta, joten niinpä lupauduin.


Ja tässä näet lopputuloksen.Ensin syntyi isomman tytön villatakki
Lanka punainen, valkoinen ja beige Drops Merino Extra Fine, joiden menekki yhteensä 223 g
Puikot 3.5 mm.

Alkuperäinen ohje oli Dropsin kaarrokeneule Little Red Nose Jacket, mutta sen tekeminen takkusi minullakin niin paljon, että pyysin lupaa saada muuttaa ohjeen mieleisekseni ja sainkin vapaat kädet tehdä mieleiseni villatakit. Niinpä päädyin ylhäältä aloitettuun ja helmastaan raidoitettuun raglahihaiseen villatakkiin. Hyvänä tukena minulla oli Trio neuletakin ohje, jota mukailin sopivilta osin. Lisäksi hain parista muustakin paikasta villatakin mittoja, koska en voinut poiketa sovittamaan takkeja lapsille, koska perhe asuu liki 300 kilometrin päässä.

Napit puuttuvat vielä takeista, koska niiden hankinta ja kiinnittäminen jäävät mummon huoleksi.Sitten pienempi villatakki vajaan vuoden ikäiselle 
Lanka punainen, valkoinen ja beige Drops Merino Extra Fine, joiden menekki yhteensä 157 g
Puikot 3.5 mm.


Tässä kuvassa taitavat värit olla lähinnä todellista

Yllättävän kivalta tuntui kutoa näitä ja aika monta omaa niksiäkin otin käyttöön kutoessani. Ja lankaa täytyy kehua, oli mukavaa kudottavaa eikä säepuolia tullut. Tulipa jopa mieleen, että lisääkin voisin näitä pieniä villatakkeja tehdä, kun omia ideoita syntyi työn ohessa. Mutta saapa nähdä, miten ajatusteni käy, sillä nyt olen luvannut tehdä ainakin yhdet kirjoneulesukat.Välikäsityönä syntyi sytomyssy, jonka tein suurimmaksi osaksi Asukastuvan käsityökerhossa 
Lanka kahta eri turkoosia Svartafåret Tildaa, joiden menekki yhteensä 39 g
Puikot 3.5 mm, silmukoita 107.


Tänään eletään jo lokakuun viimeistä päivää ja muutama päivä sitten siirryttiin talviaikaankin. Mukavasti ollaan saatu kuluvalla viikolla nauttia pikkupakkasista ja ohuesta lumikerroksestakin. Nähtäväksi jää, miten talvi etenee.


8 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä niin nätit villatakit. Jouluna passaa laittaa päälleen kun on niin kivan värisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kiitos, nätit ovat minustakin ja niin perinteiset tyttöjen värit.

   Poista
 2. Voi kun sievät villatakit :)
  Varmaan mukava tehdä pienessä koossa, vaikka mutkia olikin matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, oli tosi mukava tehdä ja nopsaan valmistuivat, kun lanka on noinkin paksua.

   Poista
 3. Söpöt takit. Hyvä se on välillä pikkusen poiketa mukavuusalueeltaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, totta, mukavuusalueeltaan poikkeaminen tekee hyvää ja saattaa avata enemmänkin uusia suuntauksia.

   Poista
 4. Kiva välillä tehdä muutakin. Kauniit neuletakit olet neulonut. Kiva lankakin. Aika on hurahtanut ja blogivierailuni ovat jääneet ihan olemattomiksi. Nyt sunnuntai-iltana vierailen blogeissa, kun pitäisi lukea kokousasiakirjoja. :/

  VastaaPoista
 5. Iso Gnu, sama ilmiö täälläkin blogivierailuissa, ei enää tule kierreltyä blogeissa kuin ennen vaikka aikaa kyllä löytyisi. Taitaa olla yleinen suuntaus, vierailut ovat vähentyneet omassakin blogissani kommenteista puhumattakaan. Ovatkohan blogit jäämässä pois suosiosta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.