Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kissoja ja tähtiä


Täällä valmistutaan tulevaan talveen vaikka säät ovat olleet vielä syksyisiä. Nyt parhaillaan sataa märkää lunta ja maa alkaa olla jo valkoinen, mutta lämpömittari on nollan seutuvilla. Taatusti pakkasetkin tulevat, näin uskon. Siksipä olen tikuttanut lisää tuplalapasia eli kääntölapasia.Kolme erikokoista paria niitä on valmistunut.


Ensin valmistuivat nämä pienimmät tuplalapaset, lienevät sopivat 8-9 vuotiaalle
Langat Novitan Nallea sinisenä ja vaalean harmaana, joiden menekki yhteensä 68 g
Silmukoita resorissa 44 ja kämmenosassa 40, peukalossa 18
Puikot 2.5 -3 mm.

Kuvioiksi valitsin jostain netin syövereistä löytämäni tähdet ja syämen, joita en musita ennen käyttäneeni tuplalapasissa.Toinen puoli on melko vaalea.Sitten puikoille pääsi ennestään tuttu malli "kissatuplat" koko S-M, 
Langat Novitan Nallea ja Gjestalin Jannea, joiden menekki yhteensä 99 g
Silmukoita 44-48, peukalossa 19 s
Puikot 2.5 ja 3 mm

Kerrosmääriä en näistä kahdesta ensin valmisuneesta lapasparista muista, kun en kirjannut niitä mihinkään ylös.Vaaleanharmaa kääntöpuoli näyttää tältä. 


Eilen valmistuivat seuraavat "kissatuplat" koko M, 
Langat Novitan Nallea okrana ja tumman harmaana, joiden menekki yhteensä 86 g
Silmukoita 44-48, puikot 2.5 ja 3 mm

Muutamia muistimerkintöjä itselle ja miksei myös muillekin, jotka ehkä tekevät joskus samanlaisia lapasia Nallesta:
Resoria 7 cm
Kämmenosaan onteloneuletta 6 krs, jonka jälkeen aloitin tassujen teon, väliin 4krs. Käsiselän puolella 12 krs ennen kissakaavion aloitusta
Peukalolanka 8 s onteloneulee
n krs:n 19 jälkeen. Peukalossa 6+6+7 silmukkaa, joilla 22 krs ennen kärkikavennuksia.
Kämmnenosan kärkikavennukset aloitin onteloneuleen kerroksen 50 jälkeen.

Ja kääntöpuoli näyttää tältä. Näistä lapasista jäi vahingossa tuo lattiaa markkeeraava viiva pois, mutta kaipa nämä asiansa ajavat ilman sitäkin.

Näiden tuplalapasten ohjeeni löytyy blogistani täältä 


Kävin tänään kässämessuilla, siis  Oulun Kädentaitomessuilla. Kuvan nappasin jo poislähdön hetkellä.

Reilun pari tuntia siellä kiertelin ja katselin, mitään en ostanut. Sitä mitä kaipasin, ei ollut, mutta kaikkea muuta paljonkin. Oli lankakuppiaita, laukkukauppiaita, takkikauppiaita, tunikakauppiaita.... mutta niistä mitään en tarvinnut enkä sortunut ostamaan. No tunikan ostoon olisin voinut sortua, mutta en löytänyt mieluisaa väriä. En muista, olenko koskaan ennen poistunut messilta ilman ostoksia.

Kävin moikkaamassa myös sukkaguru Niina Laitistakin, jonka sukkaohjeita olen käyttänyt hyväkseni ja varmaan tulen käyttämään jatkossakin.10 kommenttia:

 1. Mä en tunnu saavan edes yksiä lapasia tehtyä ja sulla on taas noin monet valmiina. Kivoja nuo tuplat. Onneksi mä en tarvitse noin lämmintä, pärjään vähemmälläkin. Yhdet TiiQ sukat kyllä valmistui just. Kuivumassa ovat niin ehkä huomenna saan ne kuvattua ja esittelyyn.

  VastaaPoista
 2. Kristiina, minulla taas ei valmistu sukkia, vaikka TiiQn kirja odottaa vieressäni jatkokäyttöä. No, onneksi jokainen saa tehdä näitä hommia ihan omaan tahtiinsa. :)

  VastaaPoista
 3. Olet sinä semmoinen lapasmestari. Kuinkahan moni onkaan jo hyödyntänyt sinun ohjeitasi tuplalapasiin. Ne ovat parhautta lapasrintamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, varmaan aika moni on tehnyt ohjeellani tuplalapasia, oispa kiva, jos jostain laskurista sen vois nähdä. Kävijöitä ohjesivuilla on ollut yhteensä liki 100.000 ja näyttävät molemmat olevan lähes jatkuvasti suosituimpia tekstejäni.

   Poista
 4. Hienoja lapasia taas on valmistunut. Mulla on sukkakasa kuvaamatta ja parit ihan yksinkertaiset lapaset. Kunhan syysloma on takana ja vierrat kodeissaan.

  VastaaPoista
 5. Iso Gnu, hyvää syysloman loppua vieraidesi kanssa!

  VastaaPoista
 6. Voi noita sun tuplalapasia, kun ne on ihania :)
  Minäkin kävin sunnuntaina messuilla ja yllättäen en ostanut lankoja ollenkaan,
  mutta löysin kivan maljakon, mikä oli tehty viinipullosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, eipä satuttu törmäämään messuilla vai liekö oltu aivan eri aikaan, minä olin aloittamassa kierrosta heti kymmeneltä.

   Poista
  2. Samoihin aikoihin olin minäkin siellä, mutta olihan tuolla paljon porukkaa jo silloin. Tulostin muuten nyt nuo tuplalapasten ohjeen, jos vaikka tulevana talvena saisin edes yhdet tehtyä :)

   Poista
  3. Virpi, kuljettiin kai samaan suuntaan vähän matkan päässä toisistamme! :D Kiva, jos hyödynnät tuplalapsohjettani, jään odottamaan. Jos tarviit tulkinta- tai muuta apua, niin olen käytettävissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.