Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 12. maaliskuuta 2015

Sukat piparkakkualoituksella


Hitaasti etenevät minun käsityöni nyt, mutta eipä niillä ole mihinkään kiire, onneksi. Ja mottonihan on käsitöissä "fiiliksen mukaan mennään".  Nyt on fiilis vähän hiljentänyt tahtiaan, mikä minua itseäni kummastuttaa, ja siksi siitä nyt täälläkin mainitsen. Mutta pikku hiljaa sentään jotain valmistuu.
 Tänä aamuna sain valmiiksi nämä raitasukat koko 39
Muuten ihan perussukat mutta varrensuussa "piparkakkureunus"
Raidoituksessa apuna "raitakone", mutta lopun sävelsi Matleena
 Langat vaaleanpunainen ja harmaa Pikkusisko ja luumunpunainen Austermann Step, joiden menekki yhteensä 70 g
Silmukoita 60 ja 2.5 mm:n sukkisilla mentiin.

Kuvassa näyttää, että vasemmassa jalkapöydässni olisi muhkea turvotus, mutta se on vaan joku harha. Minä ihan riisuin sukat ja tarkistin jalkani, kun kuvan näin, ja huokasin helpotuksesta. Onneksi ei ole ollut turvotuksia jaloissa eikä muutenkaan.

Sukat on tarkoitus viedä OYS:aan sytosukiksi, kunhan on sopiva aika. Lisäksi nämä ovat minun PHHT -työni n:o 3. Siis osallistun näillä Paastonajan Haaste Hyvän Tekemiseen -tempaukseen.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein tällaisen piparkakkualoituksen sukkiin tai mihinkään muuhunkaan. Idean ja opin sain Puikkomaisterin Mysteerisukkien ohjeesta täältä.  Alkuhankaluuksia tämän teossa oli hiukan, kuten monesti uutta opetellessa on, purin kai kolme yritystä ja vasta neljäs onnistui. Mutta nyt uskallan tehdä tällaisen aloitukseen vaikka myssyyn, johon tulee paljon pitemmästi noita palleroita.

Itse mysteerisukan kanssa olikin niin paljon hankaluuksia (niistä en halua tarkemmin kertoa näin julkisesti), että minä turhaannuin koko hommaan ja malli muuttui yllä näkemiksesi sukiksi. Piparireunat vain jätin purkamatta.Eilen meillä oli mieluisia vieraita, kun ystäväni Marleena kävi miehensä, tyttärensä ja tyttäretyttärensä kanssa.  Mukavaa meillä on aina yhdessä, mutta nyt pieni ilopilleri Sophia 3v teki vierailun erityiseksi ja monenlaista touhua meillä olikin.


Illalla mieheni keksi ottaa Sophian jalkakiikkuun, joka oli tälle uusi ja hyvin mieluinen paikka.  Ja vauhtia oli niin, ettei koko pää mahtunut edes kuvaan. Voi sanoa, että meillä kaikilla oli niin mukavaa, sen todistanee Sophian ensimmäiset sanat, kun oli tänä aamuna herännyt "äiti, minä haluan takaisin Ouluun".  (Ei, emme ole muuttaneet, mutta Sophialle ei kuntarajoilla ole vielä merkitystä!)


26 kommenttia:

 1. Tosi nätit sukat. Onneksi jätit piparialoitukset purkamatta, sillä ne on tosi sievät!

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat; pitänee joskus itsenikin kokeilla tuota.

  VastaaPoista
 3. Minäkin mietin tuon reunuksen kokeilemista...

  VastaaPoista
 4. Nätit sukat ja ilahduttavat varmasti tuntematonta saajaa!

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat , kivat raidat ja reunukset.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! Tuo väriyhdistelmä on hyvä ja herkullinen.

  VastaaPoista
 7. Sievät sukat, piparireunus piristää kummasti :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit pipari sukansuut. Ja sukan värit ja raidat ovat niin kauniit ja hyvin sointuvat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megi, kiva kuulla, että sukat viehättävät sinuakin. :)

   Poista
 9. Nätit sukat, ilahduttavat varmasti saajaansa.
  Pikkutytöt on ihania - vaikka ihaniahan me vähän isommatkin kaikki ollaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, ja noista ihanista pikkutytöistä kasvaa lisää ihania isoja tyttöjä! :D

   Poista
 10. Tulipa nätiti sukat!!
  Tulin vilkaisemaan, miten sulla nuo mysteerisukat edistyvät, kun itsekin niitä aloitin. Pääsin jopa sen seuraavan vihjeen tekoon, tuli ihan nätit ruusut. Mutta mulle se tahti oli ihan liian nopea, luulin, että vihjeet tulevat paljon hitaammin. Niin jäin sitten heti kyydistä, kun ei ollut yhtään neulomisaikaa.... ja sitten huomasin, etten oikein edes tykännyt niistä seuraavista vaiheista.... Niin nyt mietin, puranko siihen ruusuraitaan asti, vai jatkanko kuitenkin.
  Tuo piparkakkureunus oli kyllä tosi kiva oppia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmis, ei siis oikein edistynyt. :D Nopeana minäkin pidin sitä vihjeiden julkaisutahtia, mutta siihen ei minun yritykseni kilpistynyt. Kantapään ruusut ovat kivat ja meinasin tehdä ne näihin raitasukkiin, mutta luovuin kuitenkin ajatuksesta. Ja täytyy myöntää, etten minä oikeastaan pidä siitä sukkamallista enkä olisi edes lähtenyt mukaan, jos olisin nähnyt sukan valmiina ennen aloitusta. Mutta mysteereissähän ei tiedä etukäteen, mitä on tekemässä. Mutta piparireunan oppimisen takia kannatti lähteä mukaan. :)

   Poista
 11. Hei, oon tekemässä blogiini sivua, jonne kerään kivoja jämälankavinkkejä. Yritin löytää blogistasi kuvia sytomyssyistä, mitkä on tehty langanpätkistä, mutten en löytänyt. Olisikin kiva saada kuva langapätkämyssystä blogiini ja tietysti laitan linkinkin alkuperäseieen postaukseen. Samalla mainitsen sytomyssyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, minäpä etsiskelen niitä myssyjä vielä tämän päivän aikana, mutta nyt ihan heti en ehdi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.