Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Katsaus helmikuuhunMaaliskuu alkoi hiukan helmikuun päiviä kirkkaampana. Näen siinä kevään lupauksen. Keväiseltä ovat viime aikojen lauhat päivät tuntuneetkin, mutta aurinkoa ei vielä olla juuri nähty ainakaan täällä Oulun kainalossa. Mutta sekin aika tulee, siihen uskon suht' pitkällä elämänkokemuksellani.

Mutta nyt katsaus vielä helmikuuhun, mitä käsitöitä silloin sain valmiiksi ja mitä muuta tapahtui käsityörintamalla.  

Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -keräyksemme päättyi taas ilahduttavaan määrään myssyjä ja villasukkia, joita viimeksi mainittujakin nyt kerätään OYS:aan. Sukkatoivomus tuli syöpäpolin hoitajilta lämmittämään syöpäpotilaiden palelevia jalkoja. Keräys tuotti ystävänpäivään mennessä 509 myssyä ja 41 paria villasukkia. Niiden lisäksi "jälkijunassa" oli Lankamaailman-keräyspisteeseen tuotu 68 myssyä ja 25 paria sukkia, jotka toimitan jossain vaiheessa sairaalaan. Voin siis todeta iloiten, että OYS:n sytomyssykeräys tuottaa jatkuvasti ilahduttavia määriä myssyjä ja sukkiakin. 

Sytomyssyt saivat julkisuuttakin, tosin aika suppealla alueella. Nimittäin tämän alueen paikallislehti Rantalakeus julkaisi hienon jutun Kempeleen asukastuvan käsityökerholaisista, jota ovat ahkeroineet jo satoja sytomyssyjä. 

Mari J julkaisi PHHT -haasteen, johon minäkin innolla lähdin mukaan. PHHT eli Paastonajan Haaste Hyvän Tekemiseen, jossa jokainen osallistuja saa tehdä mitä tahansa käsitöitä ja lahjoittaa ne haluamaansa kohteeseen 18.2 -4.4.2015 välisenä aikana.  Minähän teen aika paljon hyvätekeväisyyteen muutenkin, niin lähdin tietenkin mukaan tähänkin. Kaksi ensimmäistä työtä on jo valmiinakin. 

Ja sitten ne helmikuussa valmiiksi saamani käsityöt. Aika suppea valikoima niitä on, nimittäin vain sukkia ja myssyjä.Sukkia kahdeksan paria ja ne valmistuivat seuraavasti
4.2. yllärisukat koko 36, jämäkeriltä 55 g
7.2. yllärisukat koko 40, jämäkeriltä 65 g
9.2. perussukat koko 39-40, 7veikkaa 105 g
10.2. perussukat koko 38-39, 7veikkaa ja Jannea 100 g
12.2. perussukat koko 41-42, 7veikkaa ja Jannea 125 g
21.2. rinsessasukat koko 30, Nallea 50 g
24.2. perussukat koko 30, kirjavaa Maijaa 50 g
26.2. September Socks koko 38 Nallea 85 g
Myssyjä valmistui viisi
1.2. sytomyssy omalla mallilla, Mandarin Classic ja Puro Batik 70 g
16.2. sytomyssy TiiQn raitamalli, Cotton 8 ja 2 jämää 40 g
17.2. sytomyssy TiiQn raitamalli, Cotton 8 kolmea väriä 40 g
18.2. sytomyssy Lullington-muunnelma,  M&K SommarGarn 55 g
20.2. sytomyssy Rombo, M&K SommarGarn 55 g

Myssyistä kaksi viimeistä ovat PHHT-töitäni.


Langankulutus oli helmikuussa siis yhteensä 895 g.


Lankavarastoni keveni edelleen, vaikka jouduin pitkin hampain ostamaan 200 g sukkalankaa (Nallea), kun sopivia värejä ei löytynyt varastostani. Päättyneen kuun aikana lankavarastoni siis keveni kuitenkin 695 g. Ja se ynnättynä tammikuun tilanteeseen, voin iloisena todeta lankavarastoni vähentyneen yhteensä 1810 g.2 kommenttia:

  1. Mutta upeita sukkia ja myssyjä olet tehny. Mukavaa maanantaita.

    VastaaPoista
  2. Virkkuumummo, hyvää alkanutta viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.