Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Värikäs jämälankahuivi


Virkattu huivi valmistui 20.3 muuten paitsi pingotus on tekemättä eikä huivi siksi vielä näytä parhaita puoliaan. Mutta nyt ei ole pingotusmahdollisuuksia enkä malta pantata huivin esittelyä niin pitkään, että olisin taas kotona ja saisin huivin pingotettua. Ollaan nimittäin keväiseen tapaamme Äkäslompolossa nauttimassa Lapin keväästä. Otan sitten kotona parempia   -toivottavasti parempia-  kuvia ja esittelen ne sitten täällä Lankapirtissäkin.

Idean huiviin sain täältä Langan päästä kiinni -blogista  ja samasta paikasta löytyi myös linkki Novitan Virkattu ympyrähuivi -ohjeeseen, joten helposti pääsin aloittamaan,
Lankoina lukematon määrä erivärisiä ja -kokoisia jämälangan nyssäköitä lähinnä ohuehkoa sukkalankaa esim. Viking Nordlys, Austermann Step, Regia jne
Virkkuukoukku 4 mm
Huivin mitat ennen pingotusta 55 cm x 280 cm, paino 295 g (punnitsin kaupan hedelmävaa'alla) 

Novitan ohjetta noudatin mukaillen. Aika usein minulla tuppaa käymään niin, että otan ohjeesta vain minulle tärkeät neuvot ja lopun sovellan omasta päästäni. Tässä huivissa oli oleellisin muutos, että tein huiviin vain yhdeksän sektoria, joten huivi ei ole täysi ympyrä. Niin ja tietysti lankavalinnat, joissa ei ollut juurikaan Novitan lankoja, joille ohje on kirjoitettu.

Huivin alkuun tein muutamia kerroksia puuvilalangoilla, että huivi ei kutita, mikäli se asettuu niskassa paljasta ihoa vasten. Huivihan jää itselleni ja oman herkän ihoni tuntien tämä on tarpeen.
 Missään kuvista eivät huivin värit ole oikeat, keskimmäisessä kuitenkin ehkä lähimpänä totuutta.

Olipa mukavaa virkkaamista, kun sai seurata raitojen syntyä. Työtä aloittaessa en suunnitellut tarkemmin, miten värit käytän. Ainoa ajatus oli, ettei kahta saman värin sävyäkään peräkkäin. Keräsin vain koriin samanvahvuiset jämäkerät ja niistä valitsin aina kerroksen päätyttyä seuraavan värin, joka sillä erää tuntui miellyttävän minua ja sopivan jatkoksi. Loppua kohden värit vähentyivät  joidenkin kerien loputtua, joten valinta oli helpompi tai vaikeampi, miten sen nyt ottaa.  

Tällä hetkellä tuntuu, että voisin aloittaa saman tien toisenkin jämälankahuivin, mutta eipä ole ohkaisia jämälankoja enää huivin vertaa, onneksi. Oli muuten nautinto saada noita jämäkeriä noin paljon tuhottua. Hmh, hätätilassa voisi tietenkin korkata uusia keriä, mutta siihen en nyt ala. 
30 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tulen tännekin kertomaan (Virkkausringin lisäksi), että tämä on aivan ihana ja todella upea! Kiitos ohjeen ja vinkkien jakamisesta. Heti aloin miettiä, että olisiko minulla tälläiseen sopivia jämälankoja tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari. kiitos! :) Tähänhän voi periaatteessa käyttää mitä lankoja vaan, tuskin kovin paksuja kuitenkaan. Jos ei jämälangat riitä, niin lisäksi voi korkata jonkun keränkin. Niin että toimeksi vaan! ;)

   Poista
 3. Tulipa tästä kiva! Ja mukavaa että sain toimia inspiraationa. :) Hauska miten tällä ohjeella saa värejä muuttelemalla niin eri näköisiä huiveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia N, kiitos sinulle! :) Värit tekevätkin ihmeitä juuri tällaisessa mallissa.

   Poista
 4. Upeasti sointuu värit yhteen, on todella kaunis!

  VastaaPoista
 5. Ihnan värikäs huivi :) Ja kiitos tuosta ohjelinkisä, saatanpa tekaista samantyylisen!

  VastaaPoista
 6. Vielä kerran totean, että onpahan mahottoman upea huivi.
  Novitan lehti löytyy kaapistani ja jo silloin kun se ilmestyi, ajattelin, että tuossapa olisi hyvä malli ja siihen saisi upotettua paljon noita ns jämälankoja. Saa nähdä, sainko nyt inspiraation uudestaan. Mukavia lomapäiviä teille sinne pojoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kiitos! :) Kannattaa antaa inspiraatiolle vauhtia, tällaista on niin mukava tehdä. Minä en ole nähnyt kyseistä Novitan lehteä, mutta heti kolahti, kun Tiia N:n sivulla huivin näin.

   Poista
 7. Voi mitä ihanaa värileikkiä! Tuota on varmasti ollut hauskaa tehdä ja aina kun sen laitat harteille, niin on pakko tulla hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, oli tosi hauskaa tehtävää ja ihanasti lämmittää harteita. :)

   Poista
 8. Vau mitä väri-iloittelua, minulla muhii ajatuksissa myös tuo huivi. Floricajämistä kera parin kokonaisen kerän/vyyhdin ajattelin sen virkkaaman.

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikäs huivi! Siinä ovat jämälangat jalossa muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, hyvin sanottu, että jämälangat ovat jalossa muodossa! :)

   Poista
 10. Kiitos ihanasta huivi vinkistä. Minulla ei ole noita jämiä vaan täytyy ostaa langat ja sitten virkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, eipä mikään estä ostamasta tällaista huivia varten lankoja. Tekeminen on varmaan yhtä kivaa. :)

   Poista
 11. Aivan ihanaa väri-ilottelua, hieno huivi jämälangoista :)

  VastaaPoista
 12. Oi sentään miten iloinen huivi, mie tykkään enempi juur tuollaisesta huivista, on sellanen ympyrä, eikä pitkää häntää, kuten kolmio huiveissa.
  Ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, minustakin tässä huivissa on hyvä muoto ja pysyy hyvin hartioillakin. :)

   Poista
 13. Ihanan värikäs huivi.

  Millainen on Äkäslompolon kevät ? Viime syksynä olimme siellä vaunuilemassa - mahtavat maisemat, mahtava lapin ruska. Ensimmäinen ruskareissuni, mutta ei toivottavasti viimeinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, Äkäslompolon talvi on meistä ihana, olemme viettäneet täällä eri pituisia ajanjaksoja n. 20 keväänä, siis 20 v sitten aloitimme. On aurinkoa, on lunta, on hyvät ladut, on rinteet laskettelijoille, on tanssia tanssijalan vipattaessa. Joskus tietenkin sataa lunta tai räntääkin ja tuuli tuivertaa tai on pakkasta, mutta talvea riittää yleensä lähelle vappua. Ja kylältä löytää monenlaisia palveluita. Ruska-aikana olemme olleet täällä vain muutaman kerran. Silloin meitä kutsuu mökki vielä, mutta ei sitten enää talvella. Jokohan kehuin tarpeeksi, että uskot tänne kannattavan tulla vastakin ja ympäri vuodenkin. :)

   Poista
 14. Niin iloinen huivi, sopii hyvin kevääseen ja luonnon heräämiseen ♥

  VastaaPoista
 15. Tosi herkullinen ja piristävä huivi ja jämälangat hyvässä käytössä.

  VastaaPoista
 16. Ihana, pitääkin katsoa löydänkö tarpeeksi lankoja. Tuollainen olisi kiva mökillä
  kylminä iltoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, tällainen on tosi kiva ja lämmittääkin mukavasti hartioita. Jäänpä odottamaan sinun versiotasi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.