Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Sukat tutulla malilla


Kevät tekee tuloaan, alkoihan jo maaliskuu.  On harmaata ja pilvistä, välilla sataa lunta ja räntää, mittari on asteen pari lämpimän puolella, loskaa siis riittää. Aurinkoa ei juuri ole näkynyt, mutta jaksan odottaa sitä. Sen ilmestyessä alkaa oikea kevät.

Mutta vaikka kesää kohti mennään, niin villasukkia tarvitaan. Ja niitähän minä tykkään kutoa. Milloin perussukkia, milloin jotain pintaneuletta, vaikkapa palmikkoisia kuten nyt.Maaliskuun alkajaisiksi sain valmiiksi nämä Susun sukkamallin muunnelmani. Ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 10/2014
Koko 38 ja menevät eräälle teinille
Lanka Nallea ja menekki 75 g
Silmukoita 56, joita tikutin 3 mm:n sukkiksilla.


Ohje on paksummalle langalle, joten lisäsin silmukoita 48:sta 56:een.  Sijoitin ne ohjeen palmikoiden välissä oleviin aina oikein -raitoihin, joista tuli nyt neljä silmukkaa leveitä (ohjeessa 2 s). Muuten tein kaavion mukaan.  Lisäksi tein tavallisen vahvistetun kantapään ristiinvahvistetun asemesta ja kärkeen sädekavennuksen.Tässä vertailuun edelliset kapeammalla aina oikein -raidalla ja nyt leveämmällä raidalla tehdyt sukat, samoin erilaiset kärkikavennukset näkyvät.


Näitä sukkia on helppo ja mukava tehdä. Helppo siksi, että mallineule on looginen ja sen oppii pian ulkoa. Ja mukavuus tulee siitä, kun saa mielestään nättiä aikaan. Joten veikkaanpa, että näitä näette täällä vastakin jonkilaisena versiona. Susu, taas kiitän ohjeesta! 6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.