Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Raidallinen tuubi


Edellisessä postauksessa alkanut huivikausi jatkuu vaan. Tänään esittelyssä on tuubihuivi, joka poikkeaa vain hiukan edellisestä. Mutta seuraava huivi onkin jo enemmän erilainen sekä kooltaan että malliltaan, valmistunee ehkä jo huomenna.

Raidallinen tuubihuivi kooltaan 120 cm x 21 cm
Langat kahta ruskean sävyä Rose Mohairia molempia vajaa kerällinen, yhteensä 65 g
Silmukoita 151 ja niitä tikutin 5 mm:n pyöröllä

Edellisen tuubihuivin korkeus taitaa olla hiukan liian matala, koska lankaa oli vain yksi kerä ja se kaikki meni tuohon korkeuteen.  Niinpä päätin lopuista Mohair-keristäni tehdä "raitatuubeja", että tulee muhkeampia huiveja.

Huivin alkuun ja loppuun tein 4 kerrosta helmineuletta rullaantumisen estämiseksi, muuten huivi on sileää neuletta pyörönä. Raidat ovat vain kahden kerroksen korkuisia siksi, etteivät langanjuoksut näy rumina, jos huivi kääntyy kaulassa nurin päin.

Tämän huivin valitsin matkakäsityöksi 5. tunnin automatkalle. Silmukat loin kotona ja pari ensimmäistä kerrostakin kudoin, mutta loppu sitten autossa. Huivi valmistuikin jo matkan aikana ja puolisen tuntia sain istua vain maisemia katsellen. Voin siis sanoa, että tällaisen huivin teen viidessä tunnissa.
Tämä tuubihuivi on PHHT-työni n:o 5, menee  siis hyväntekeväisyyteen kuten edellinenkin. Tämä Paastonajan Haaste Hyvän Tekemiseen -kampanja on jatkunut jo reilun kuukauden ja pari viikkoa on vielä aikaa tehdä haluamiaan töitä hyväntekeväisyyteen.  Seuraava huivi ei kerrytä tämän kampanjan saldoa, mutta vielä minä jotain ehdin tekemään tuon kaksiviikkoisen aikana. Yksi uusi myssymallikin on pyöriskellyt mielessä, joten ehkä sytomyssy tai pari, ehkä.10 kommenttia:

 1. Huivi on nätti. Mohair vain lankana ei minulle herkkähipiäiselle käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, tuttua on minullekin tuo mohairin ja monen muunkin villalangan kutittaminen enkä voisi tätäkään huivia itse käyttää kuvausaikaa pidempään.

   Poista
 2. Kivan näköinen, tuo raidoittaminen onkin mainio tapa käyttää yksittäiset kerät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia N, niin on, onneksi saamani Rose Mohair -langat olivat toisiinsa sopivia värejä. Onnistuu siis raidoittaminen hyvin. :)

   Poista
 3. Hyvän mallinen tuubi. On sopivasti kaulaa myöten ja nousee tarpeeksi ylös pitämään kaulan lämpimänä, mahtuu silti takinkauluksen sisään. Oikein onnistunut koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kiva oli kuulla, että pidät tekelettäni sopivan kokoisena. :) Minulla itsellä kun ei ole kokemusta tuubihuivista, niin piti hiukan "arpoa" ja kuvista katsella tuota kokoa.

   Poista
 4. Todellakin hyvän mallinen ja rauhallisen värinen tuubihuivi. Itelläni on jäänyt lenkkialpakakan jämäkeriä, taidanpas kokeilla kutoa tällaisen huivin tekoa. Kiitos silmukkaohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, minäkin olen tehnyt yhden tuubin lenkkialpakasta. Jos kiinnostaa, niin kurkkaapa, esittelin sen täällä http://lankapirtin.blogspot.fi/2014/11/pakkasten-varalle.html

   Poista
 5. En ole ehtinyt käydä blogeissa muutamaan viikkoon ja sillä välin sie olet ehtinyt neuloa vaikka mitä ihanaa! Piparkakkusukat ovat superihanat, samoin kaulurit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki! Kiva kuulla, että pidät teoksistani, :) Tuttua on minullekin, ettei aina ehdi eikä jaksakaan kierrellä suosikkiblogeissakaan, mutta sellaistahan elämä on, ettei aika riitä kaikkeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.