Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 1. lokakuuta 2019

Syyskuun raportti


Tänään alkoi jo lokakuu, talvi siis lähestyy vääjäämättä. Vielä on kuitenkin mukavan kirkas ja melko lämminkin päivä, mittarissa +11 astetta, vaikka aamusta satoi melko ravakasti vettä. 


Ruskaa saamme ihailla ihan koti-ukkunastakin. Tässä yksi talomme päädyn pihlajista syksyn juhla-asussaan. Eilen siinä oli vielä paljon marjoja, mutta vieraillut rastasparvi söi marjat huuhunsa.


Portaalla oven pielessä kukkivat kesäkukat ruukussaan vielä.


Mutta sitten päivän pääaiheeseen syyskuussa valmistuneisiin käsitöihini.  Eniten tein erilaisia sukkia, sitten myssyjä ja käden lämmittimiäkin.


2.9. sukat koko 36-37, Nalle Garden 57 g
4.9. tossukkat koko 38-39, 7veikan ym. jämiä 89 g
5.9. vauvan sukat, Nallen jämiä 30 g
10.9. Cupica-sukat koko 39. Nallea 94 g
16.9. tossukat koko 39, 7veikkaa 89 g
16.9. tossukat koko 36, jämälankoja 75 g



1.9. briossipipo sininen, Exrafine merino 70  90 g
9.9. sytomyssy, Cotton Soft 46 g
13.9. sytomyssy, Cotton Soft 46 g
14.9. briossipipo itselle, Odin 75 g



19.9. kämmekkäät koko S, Drpos alpaca 35 g
21.9. tuplalapaset 8-9 v, Nallea 65 g
25.9. tuplalapaset koko M, Nallea ja Woolia 88 g.


Lankaa näihin kului yhteensä 899 g.  Lankavarastoni kasvoi syyskuun aikana peräti 4.1 kg. Näiden perusteella laskin, että vuoden aikana on lankavarastoni kevennyt vain 2919 g, kun se oli vielä kuukausi sitten 6120g.

Jo pitkään minulla on ollut aivan turhan paljon lankaa kotona. Olen sitä itse hankkinut ja jonkun verran saanut myös lahjoina muilta. Ja jo muutamia vuosia sitten päätin pienentää varastoani, siis hankkia mahdollisimman vähän uutta lankaa. Ja siksi olen seurannut kulutuksen lisäksi, paljonko lankaa hankin tai saan kuukauden  aikana. Kuukauden lopussa teen yhteen vedon, samoin vuoden päättyessä. Pyrin siihen, että kulutukseni on suurempi kuin hankkimani/saamani lankamäärä.

Nyt syyskuussa tämä tavoite ei kuitenkaan toteutunut vaan lankavarastoni kasvoi moninkertaisesti kulutukseen verrattuna. Kävi nimittäin niin, että veljeni tytär pyysi minua jatkamaan hänen keskeneräiseksi jäänyttä käsityötä. Ja samalla hän halusi lahjoittaa oman lankavarastonsa minulle, koska hänen neuleintonsa oli häipynyt jonnekin. Niinpä hän toi keskeneräisen työnsä lankoineen sekä kaikki muut neulelankansa minulle. Ja niitä oli yhteensä 4,1 kiloa!

4 kommenttia:

  1. Voi miten palon kaunista olet taas tehnyt. Katselen uusin silmin noita myssyjä joita toimita sairaalaan, nyt kun itse kuljen hoidoissa pävittäin.
    oikein hyvää lokakuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, voin hyvin kuvitella, että tuossa tilanteessa ikäänkuin silmät aukeavat ja näkee asioita hiukan eri kantilta. Toivon sinulle paljon voimia sairautesi hoitojen ajalle ja nopeaa toipumista. Muutenkin kaikkea hyvää sinulle!

      Poista
  2. Pitkästä aikaa täällä. Jotenkin on jumittunu tuonna instan puolelle että unohtuu käydä blogeja lukemassa. Koitan parantaa tapojani. Ahkera kutoja olet ja kiva on katsella töitäsi. Tuo Brisossimyssy on kiva malli ..laitanpa todo-listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, niin se aika rientää jokaisella omissa jutuissaan, jotka vaihtuvat itsekullakin aina joskus. Blogit ovat jääneet minullakin vähemmälle seurannalle vaikka itse bolggaankin, samoin myös FB:kin seuraaminen. Mutta kutominen jatkuu edelleen. Oli muuten kiva, kun poikkesit ja jätit kommentinkin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.