Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Karuselli pyörii


Minä olen viihtynyt viikon päivät karusellien parissa. Kaikki sai alkunsa, kun Sude esitteli veikeän näköiset sukat. Hassun hauskoiksi hän itse niitä taisi sanoa. Minähän ihastuin sukkiin ja kiinnostuin niiden tekotavasta. Ne nimittäin aloitetaan kantapäästä, mitä tapaa en itse ole aiemmnin kokeillut. Ohjeitahan on kyllä näkynyt vuosien varrella, mutta minua ne eivät ole koskaan kiinnostaneen. Mutta nyt!


Siinä karusellini pyörii!

Sukkien maksuton ohje löytyy FB:sta Hipsulaisen Karuselli -ryhmästä. Ohje on suunniteltu raitalangoille ja niistä tehtyjä sukkia on tuo ryhmä pullollaan. Minulla ei ollut tarpeeksi raitalankaa jemmassa, joten ostin aivan tähän tarkoitukseen pari kerää ja pääsin tekemään ensimmäisiä Karuselli-sukkiani.


Karuselli-sukat koko 39 ohje FB:ssa Hipsulaisen Karuselli -ryhmässä
Lanka 7Veljestä Polaris väri n:o 849, menekki 108 g
Puikot 3.5 mm lyhyt pyörö ja sukkikset.Jalassa sukat tuntuvat mukavilta, tosin niihin jää halposti löysiä kohtia nilkan seutuun. Nämä minun tekemäni menevät joko syöpä- tai saattohoitopotilaille, joilla molemmilla saattaa olla jaloissa turvotusta. Silloinhan sukkien väljyys on vaan hyväksi.

Valitsemani lanka ei ole paras mahdollinen tähän sukkamalliin, kun värit vaihtuvat kovin tiuhaan. Sukkien muoto ei pääse oikeuksiinsa vaan sukat näyttävät värien sekamelskalta.
Seuraavat Karuselli-sukat, koko 38-39
Langat edelleen 7veikkaa, mutta nyt yllämainittua lankaa rauhoittamaan yksiväriset beige ja vihreä, menekki yhteensä 107 g
Puikot samat kuin yllä.

Keskiosaan tein kullakin langalla kaksi kerrosta kerrallaan ja kärjen kokonaan raitalangalla ja varren pelkällä beigellä.Näyttävät jo minun makuuni kivemmilta, mutta vieläkin on melko rauhaton tuo keskiosa ja kärki.Seuraavat Karusellisukat ovat kokoa 38, varsi valepalmikkoa 
Nyt lankoina yksiväriset tummanruskea ja oranssi Gjestal Janne ja beige 7veikka, menekki yhteensä 101 g 
Puikot samat kuin yllä.Nämä sukat miellyttävät näistä kolmesta parista eniten minun silmääni.


Näiden tekoon jää helposti koukkuun, mistä Sude minua jo varoittikin. Kolmet tein peräjälkeen ja edelleen malli houkuttaa. Mielessäni haeskelen sitä ihaninta väriyhdistelmää ja pieni muutoksia ohjeeseen. Mutta saapa nähdä, mitä seuraavaksi puikoilleni. Nyt niillä ei ole mitään.10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen malli: vaihtelua sukan neulontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neili, niin on. Ja tunnetustihan vaihtelu virkistää! :)

   Poista
 2. Sinäpäs nyt vallan innostuit =) Kivempi näitä on välillä tehdäkkin kuin aina niitä normaaleja malleja. Minunkin silmääni nuo alimmat ovat parhaat, niissä malli pääsee oikeuksiinsa oikein kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, sinulle kiitos, kun opastit minut näiden pariin. :)

   Poista
 3. Hauskan näköisiä. Voi sitä näemmä sukan näinkin tehdä.

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköiset sukat ja varmasti juuri hyvät noihin keräyksiin. Itekin oon viimeaikoina "törmännyt" useasti netissä näihin sukkiin ja mallin testaaminen on alkanut kiinnostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, FB:n kässäryhmissähän näitä vilisee. :D On muuten tosi koukuttavaa hommaa muuten.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.