Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Ilona-sukat

Niin on juhannuskin taas takana päin. Sää ei ollut ollenkaan suven suloisin, aattona ja juhannuspäivänä satoi vettä ja oli koleaa. Mutta eipä se haitannut meitä, kun meillä ei ollut mitään suunnitelmissa mitään erityistä ja jäätiin jopa kotiin. Vietettiin hiljainen viikonloppu omalla porukalla ja puuhasteltiin mitä puuhasteltiin. Minä itse tuietenkin viihdyin käsitöideni parissa, kuten tavallista.

Jokin aika sitten kokeilin taas uutta sukkamallia ja totesin kivaksi malliksi. Näitä voisin tehdä lisääkin.


 Ilona-sukat kokoa 39, ilmainen ohje löytyy täältä
Lanka Gjestal Jannea, menekki 109 g
Silmukoita 50 ja 3.5 mm:n sukkapuikoilla mentiin.

Muuten tein ohjeen mukaan, mutta lisäsin kaksi silmukkaa, koska käytin hiukan ohuempaa lankaa kuin ohjeen suosittelema 7Veljestä. Noudatin ohjetta jopa kantalapun neuleessa. Olen tottunut nostamaan neulomattomat silmukat työn oikealla puolella, mutta nyt nostin nurjalla kiltisti ohjeen mukaan. Eikä se muuten ollut helppoa, sillä monta kertaa piti purkaa, kun olin kutonut vanhalla totutulla tavallani. Eikös sitä sanota, ettei vanha koira opi uusia temppuja. On ainakin hankalaa! Sukista tuli mielestäni kivat, kuvio on selkeä ja rauhallinen, eikä ole liian reikäinen. Kaavio on helppo oppia muistamaan ja sen teko sujui hyvin autokäsityönäkin mökiltä paluumatkalla.

Lisääkin sukkia on syntymässä, taas erilaisella mallilla. Niiden parissa olen juhannuksen viettänyt, mutta niistä kerron seuraavassa postauksessa.6 kommenttia:

 1. Kaunis malli. Minäkin olen tulostanut tämänkin ohjeen talteen joskus toteutettavaksi. Minusta on kiva kokeilla uusia malleja ja kivoimpia teen toiseenkin kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, uusia malleja on minustakin kiva kokeilla ja parhaat niistä jäävät pitemmäksikin ajaksi käyttöön, mutta silti tulee usein palattua niihin perinteisiin perussukkiin. :)

   Poista
 2. Kauniit sukat ja teen monen värisiä sukkia, niin valkoiset valitaan aina ekaksi. Pitsit ja palmikot erottuvat hyvin.
  Me olimme lastenperheiden luona pääkaupungissa ja siellä Juhannuspäivä oli kaunis. Olimme Linnanmäellä, katselin ja istuin ja neuloin välillä. :)

  VastaaPoista
 3. Iso Gnu, taidanpa ruveta suosimaan valkoisia sukkalankoja! ;) Minä olen tehnyt aika vähän valkoisia sukkia, mutta erilaiset pintaneuleet kyllä pääsevät niissä paremmin esille kuin värillisissä. Ja valkoista on helppo tehdä, kun näkee helpommin kuin tumman. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.