Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Toukokuun raportti

Niin kevät hurahti ja ollaan jo kesäkuussa, on juhlittu jo ylioppilaat ja ammatteihin valmistuneet. Voidaan siis keskittyä kesän viettoon. Se alkoikin tänä vuonna jo toukokuun puolivälissä, niin lämmintä ja aurinkoista on ollut. Nyt luonto jo kaipaa vesisadetta.

Minun käsitöistäni ei kyllä huomaa, että on ollut kesäisen lämmintä. On valmistunut vain sukkia ja yksi sytomyssy. Osan käsityöajastani on vienyt Kalevala-peitto, joka on sanan mukaisesti viimeistä silausta vaille valmis.


Sukkia tein kuusi paria:
2.5. raitasukat koko 39, 7veikan jämiä 114 g
4.5. Hienohelmat koko 38, 7veikkaa 116 g
8.5. Hile-sukat koko 39, Nallea 88 g
15.5. raitasukat koko 39-40, Maijaa ja Novitan Oodia 110 g
23.5. raitasukat koko 40, Maijaa ja Novitan Oodia 115 g
28.5. raitasukat koko 39, kolmea 7veikkaa 119 g Ja se sytomyssy valmistui 29.5, lanka Mistral 48 g.


Langanmenekkini näihin töihin oli yhteensä 710 g. Uutta lankaa hankin 200 g ja taas pienen laskutoimituksen jälkeen voin todeta, että vuoden alusta alkaen olen keventänyt lankavarastoani yhteensä 1778 g. Hitaasti, mutta varmasti se luku on alentunut. Toivon mukaan jatkuukin edelleen, sillä haluan saada sen mahdollisimman pieneksi. 

2 kommenttia:

  1. Olen purkanut äidin kotia. Monella tapaa rankkaa, vaikka äidillä ei ollut mitään turhaa paljoakaan. Pakko oli miettiä, että oma tavaran määrä on melkoinen. Lankaakin on vaikka muille jakaa. Pakko ruveta oikeasti lankajonesa suhteen miinus-merkkiseksi eli talouteen tulisi vähemmän kuin kulutan. hyvä Sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, voin suositella lankavaraston keventämistä muillekin. Itse olen oikein hyvillä mielin jokaisesta miinusmerkkisestä kuukaudesta. Olen myös ylpeä itsestäni, kun saan jätettyä ihanat lankakerät ostamatta, jos en juuri nyt niitä tarvitse. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.