Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kolme pientä käsityötä


Kesäkuun käsityöt alkoivat kolmen pienen työn tekemisellä. Oli jopa pari päivää väliä niin, etten tehnyt yhtään käsityötä. Vaikka jotain muuta puuhastelin, niin tuntuipa jotain päivästäni puuttuvan. Voi kai sanoa, että käsityön teko on minulla verissä kuten kai monella muullakin Lankapirtissä poikkeavalla.


Mökillä aloitin paluumatkan matkakäsityöksi sytomyssyn Sinikan Unelma-myssyn ohjeella
Lanka Lankamaailman Mistral (merseroimaton ohut 100% EcotecTM -kierrätyspuuvillalanka), sen menekki 45 g
Puikot 3.5 mm;n pyörö ja sukkikset.

Helposti toteutettava ohje, mutta kavennusta aloittaessani olin kylllä aivan hukassa. Ohjeessa ei ole mitään vikaa, mutta minä en meinannut tajuta sitä. Mutta aloin vain tehdä ohjeen mukaan ja hetihän se juju kirkastui ja työ sujui. Oli taas tilanne, jossa ei luetun ymmärrys oli kohdillaan.Seuraavaksi tennarisukat koko 39
Lanka Hjerte Sock 4 (polyamid 25%, villa 75%), menekki 25 g
Silmukoita 60 ja puikot 2.5 mm:n sukkikset

Varsi 2 o, 2 n -resoria n. 2.5 cm, tiimalasikantapää, resori jatkuu terän päällisessä, kärjessä leveä nauhakavennus.

Nämä sukat tein itselle tarpeeseen ja heti pääsivät käyttöön. Minun suosikkikengät ovat kesällä pistokkaat ja niissä tykkään käyttää tennarisukkia. Olen aika monet itselle tehnytkin, mutta ne kaikki ovat kirjavia ja nyt halusin yksiväriset ruskeat. Ja kun oli yksi kerä Hjerte Sock4, niin päätinpä testata sen langan näissä sukissa. Tuskin siitä tulee minun suosikkilankaani, hiukan on karkeahkoa kutoa ja ainakin sukkina hiukan liukkaat, jos kävelee sukkasillaan.


Tänään tein ovistopparin. Ensin hain sopivan kiven ulkoa ja sitten virkkasin sille pussin, johon se sopivasti mahtuu. Pussin suuhun nauhakuja ja siihen vielä nyöri. Ja siinä pussi odottaa kiveä sisälleen.
Lanka Mistral, menekki 17 g
Työvälineenä virkkuukoukku 3.5 mm


Nythän on ollut kai koko maassa jo kolmisen viikkoa, jos oikein muistan, varhainen kesä. Ihan hellelukemien rajalla meilläkin on päivälämpötilat pyörineet. Ja silloinhan on kiva pitää ovia aukia ja saada raikasta ulkoilmaa sisällekin. Kun talossa on kaksi ovea, joista toinen on auki ja avaat sen suljetun oven, niin läpiveto paukuttaa helposti ovia. Niinpä tarvitaan ovistoppareita. Vuosia sitten virkkasin samantapaisen ja se on palvellut niin hyvin, että päätin tehdä toisenkin. Nyt ei pauku enää kumpikaan ovi.


Eilen meillä viileni ilma ja sama on jatkunut tänäänkin. Lisäksi on kova tuuli puhallellut ja saanut ilman tuntumaan paljon kylmemmältä kuin lämpöasteiden perusteella olettaisi. Sanoinkin, että oli kesä ja se menikin jo, kun eilen hesalainen tuttava soitti ja kyseli meidän säästämme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.