Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 23. toukokuuta 2013

Jämätöitä


Jämäkuuta vielä eletään ja moni pyrkii tuhoamaan jämälankojaan, niin minäkin.  Hiljattain näin Jämäblogissa Pirjon tekemiä ihania pöllöjä. Ja niistä sain sellaisen kimmokkeen, että melkein samalla istumalla valmistui ensimmäinen pöllöni.


Tämä, joka ikuistettiinkin saman tien takapihan pihlajassa.


Sitten noita on tupsahtanut meille jo pari lisää ja pelkään, että niiden invaasio jatkuu vieläkin. Kuvauspaikkaa etsittäessä kaikki kolme pöllöä lennähtivät halkopinon kylkeen.  Lopullinen sijoituspaikka ei ole vielä tiedossa.


Pöllöt on tehty samoilla silmukka-ja kerrosmäärillä, mutta ovat eri kokoisia johtuen eri paksuisista langoista. Silmiksi sopivia helmiä minulla ei ollut kuin ensimmäiseen, joten sylttäsin jonkunlaisen palleron langasta ja se saa luottaa. Yhteen pöllöön menee lankaa 15-20 g. Itse käytin villa- ja villasekoitelankoja.  Ensin uusimmat tulokkaat meinasivat ujostella ja käänsivät aluksi selän kuvaajalle.  Kuvasta vasta huomasin, että isoimmalla pöllöllä ovat siivet eri korkeudella.  Ja pienin pöllö saa tyytyä olemaan ilman siipiä, on kai niin untuvikko vielä.


Idean siis sain blogin Violettia ja villalankaa Pirjolta. Pöllön englanninkieliset teko-ohjeet löytyvät täältä.  Ohjeen kuvat ovat niin selkeät, että niiden perusteella nämä tein. Englannin neulesanastosta jotain hallitsen, mutta virkkaussanasto puuttuu täysin. Kiitos Pirjolle ideasta ja linkistä ohjeeseen!


Pöllöt ovat siis pelkästään hupijuttuja ainakin vielä (monta ideaa näiden käyttöön olen virkatessa keksinyt), mutta olen minä tehnyt ihan suoraan käyttöönkin päässeen virkkaustyön.  Siis jotain tarpeellistakin. ;)


Saanko esitellä uuden ovistopparimme. Nämä lämpimät päivät ovat taas avanneet meillä terassille johtavan oven auki koko päiväksi. Ja kun joku kulkee etuovesta, niin ristiveto saa ovet paukkumaan.  On siinä oven pönkkänä ollut milloin mitäkin, mutta nyt siinä on ihan siihen tarkoitukseen tehty.  Jops tämä osoittautuu niin hyväksi kuin nyt vaikuttaa, pitänee tehdä toinen tuulikaapin ovelle.

Näin se tapahtui: nappasin joutilaan lankakerän ja virkkuukoukun ja hain pihalta kiven. Virkkasin pylväillä sopivan kokoisen pussukan, johon kivi sopivasti mahtuu. Punoin nyörin sulkemaan pussin suun. Ja valmis!  Kiveä paikalleen asettaessani huomasin, että pussukka sopii mainiosti mattojen väreihin. Niissä kun on pinkkejä raitoja. Lanka on vuosia marinoitunutta Järbo Garnin 100% akryylilankaa, jonka nimeä en enää muista. Menekki tähän pussiin oli 25 g. 
21 kommenttia:

 1. Miten söpöjä pöllöjä! Pönkkä olisi tarpeellinen meilläkin; täytyy pistää harkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjut! Alahan vaan pönkän tekoon, se valmistuu nopsaan ja jo värejä muuntelemalla saa erinäköisiä. :)

   Poista
 2. Hauskoja nuo pöllöt :) Itsellänikin ovat olleet suunnitelmissa jo jonkin aikaa, en vaan ole saanut tehtyä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, yhden pöllön tekoon ei mene paljon aikaa, mutta jos meinaa parven tehdä... ;)

   Poista
 3. Kivoja noi pöllöt, hyvä lahjaidea:)

  VastaaPoista
 4. Niistähän tuli kerrassan suloisia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, minulla olikin hyvä esimerkki! :)

   Poista
 5. Kyllä on söpöt pöllöt ja varmaan kiva sommitella värejä! Ovipönkkäidea on myös hieno! Meillä isäntä harrastaa kahvakuulailua, pitäisköhän päälystää kuulat virkkaamalla niin ne miellyttäis esteetikonkin silmää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Silmukainen, sehän onkin hieno idea virkata kahvakuulan päälliset! :) Luulisi niitä mieluummin heiluttelevankin kuin jotain yksivärisiä. :D

   Poista
  2. Höh, nyt vasta huomasin, että oletkin Rouva Silmukkainen, siis kahdella k:lla.

   Poista
 6. Mainio ovitoppari, taidan napata vinkin!
  Aika hienot nuo hirvisukat! Ja vai että ikääntynyt!
  Miten se menikään; ennen oltiin nuoria ja nättejä, nyt vaan nättejä.....?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, sitten vaan virkkuukoukku heilumaan. :)

   Joo, nyt ollaan vain nättejä! :D

   Sophialle isot halit, muille vähän pienemmät! <3

   Poista
 7. Pöllöt ovat hauskoja ja ovitoppari-ideaa tulen käyttämään itse. Mukavaa viikonloppua sinulle, minä olen Kaarinassa ja tiedät kyllä miksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eevamummo, olen ajatuksissani mukanasi tänä päivänä.

   Poista
 8. Suloisia pöllöjä! Itse olen vasta yhden pöllön saanut virkattua,mutta taitaapi noita meillekkin vielä lisää tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa, kiitos! Pöllöjä syntyy varmaan täälläkin lisää, sillä lankapussit ja virkkuukoukut ovat odottamassa sopivaa hetkeä. :)

   Poista
 9. Pöllöt on hauskoja, mut mulle kolahti tou pönkkä! Tosi hyvä idea. Ajattelin heti et meille tuollainen vessan oven pönkäks ettei ovi mee vahingossa kii (siis et kissu pääsee laatikolleen). Mut luulenpa et Tassu pitäis sitä leluna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, pitäis keksiä semmoinen lanka, jota Tassu inhoais, niin sitten pönkkä sais olla rauhassa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.