Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 7. toukokuuta 2013

Nuttu Etiopiaan


Tällä kertaa aiheena vain yksi pieni käsityö jämälangoista, kun Jämäkuuta eletään.Punasävyinen Etiopian nuttu, jonka tein viidestä punaisen sävystä ja kolmesta harmaan sävystä.  Langat olivat lähes kaikki Novitan Woolia, pari harmaata sentään Palinoa ja Maijaa. Pyörönä tein (ohje täällä) ja  langan menekki oli yhteensä 80 g.


Nyt tuntuvat käsityöni etenevän hitaasti, on niin paljon muuta houkuttelevaa. Puikoilla on ison miehen kirjoneulesukat, joten kyllä täällä jotain sentään tapahtuu käsitöidenkin saralla. Nyt kuitenkin taitaa tulla jonkinmoinen tauko postauksiini, mutta palaan kyllä, kunhan on kerrottavaa.


Hyvää helatorstaita ja muutenkin ihanaa toukokuuta!18 kommenttia:

 1. Kyllä onkin sievä nuttu!
  Nyt pitää jo ottaa tuo ohje talteen!
  Mukavaa heilaista helluntaita ja toukokuuta samalla! :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, eiköhän me helluntaikin mennä vanhoilla heiloilla, kun ollaan hyvät aikoinaan saatu! ;)

   Poista
  2. Vanhoilla mennään! Nythän onkin ensin helatorstai, mennään se ensin, sitten helluntaikin! :D

   Poista
  3. Marleena, joo pian se helluntaikin tulee. :) Mehän muuten mentiin helluntaina kihloihin, mutta päivämäärä oli eri kuin tänä vuonna.

   Poista
 2. Kiitos Matleena kun olit laittanut sen langan-jatkamis-ohjeen osoitteen minulle blogiin. Juuri sitä ohjetta olin tarkoittanut. Aika kätevä keino, jos ei välitä että pieni solmu näkyy.
  Kauniin värinen Etiopian nuttu. Tuon värisestä puserosta tykkäisin itsekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, ole hyvä vaan! Minä en ole käyttänyt sitä ohjetta, mutta arvelinkin, että pieni nyppy saattaa jäädä näkymään. Nytpä sen sitten tiedänkin. :)

   Poista
 3. Kauniisti sointuu nuo värit, tuli jämistä kaunis nuttu!
  Hyvää helatosrstaita sinullekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, niin minustakin sointuvat yhteen hyvin! :)

   Poista
 4. Jotenkin niin ihanaa punaista. Tuollaista olen etsinytkin, kun en millään ole omasta mielestäni saanut punaisista sävyistä kauniisti sointuvia raitoja. Onko se tuo harmaa, mikä tekee sen "oikean" säväyksen? Täytyypä kokeilla. Ja kiitostapa taas vinkistä.
  Sie olit nähnyt västäräkin, meillä oli eilen pääskynen. On siis kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, wau, jo pääskysen näit! :) Sehän on sitten jo kesä, jos vanhaan sanontaan uskotaan.
   Harmaa punaisen kanssa on hyvä yhdistelmä, joten kokeilehan sinäkin.

   Poista
 5. Kaunis Etiopian nuttu,eikä se ole "vain yksi pieni käsityö". Se on kallisarvoinen saajalleen.Voi,minä myös olen häärinyt pihatöissä,oikeastaan niin kovin,että tänään otti oikein lujille aamulla ylösnousu. Joka läskinpalaakin kolottaa:D Niin ja astmalääkettä olen hönkäillyt enempi kuin sais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, totta haastat, että tämä yksi pieni jämälangoista tehty nuttu voi olla jollekin äidille ja hänen pienelleen elämän arvoinen vaate. Pitäisi muistaa arvostaa näitä "vähäisiäkin" töitään.
   Voi sinua, kun et malta levätä vaan uurastat niin kovasti. Minä olen sen verran laiska ja tunnen kroppani, että yleensä osaan hellittää ajoissa ja huilata riittävästi, etten tule kovin kipeäksi. Sinä olet vielä niin nuori, että et ole vielä sitä oppinut. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.