Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hirvet törmäilevät


Nyt voin kyllä sanoa, että meillä ovat hirvet törmäilleet. Tai minulla. Ja tehneet minulle ihan kiusaa, mokomat.  :D 


Mutta lopulta minä sain niistä niskaotteen ja kellistin ne! Nyt ne juoksevat aivan sopuisasti näissä sukissa. Malli oma hirvisukat, joihin hirvikaavio on peräisin jostakin lehdestä tai kirjasta ainakin kymmenen vuoden takaa.  Muut kuviot tempaisin taas omasta päästä tai joistakin vanhoista kirjoneuleistani.
Koko n. 43 (kuvissa mannekiinina mieheni, jonka jalat ovat 44-45 kokoa)
Langat Gjestalin Maijaa paitsi vihreä on Novitan Woolia. Yhteismenekki 150 g.
Puikot 3 mm, joilla silmukoita varren aloituksessa 74 ja terässä 64.
 


 Ajatus hirvien törmäämisestä lähti siitä, kun halusin tehdä näihin hirvisukkiin eteen hirvet puskemassa toisiaan. Aiemmin tekemissäni hirvisukissa (esim. näissä) ne ovat kiltisti juosseet peräkanaa ympäri sukkien.  Ja kun tämä työ ei meinannut millään onnistua haluamallani tavalla (väärä värivalinta, väärä koko, epätasainen käsiala...), niin sehän oli tietenkin hirvien törmäilyn syytä.  Niin paljon törmäily häiritsi minua, että samalla työmäärällä olisin tehnyt kahdet samankokoiset sukat, jos työ olisi onnistunut kerralla.  Mietin jo, että vanhuus taitaa tulla vaivaamaan, kun tuttukaan työ ei suju.  Mutta en minä vielä periksi anna.


 
 
 Takaa sukat näyttävät tältä.Kun tuo vanhuus tuli puheeksi, niin muistui mieleeni uusimman Kodin Pellervo -lehden (5/2013) juttu Tie hyvään vanhuuteen ja siinä olleet määritykset vanhenemisen nimityksistä.  Ainakin minulle on ollut hiukan epäselvää, olenko jo vanhus vai mikä olen.


Mutta tämän mukaan olen vasta ikääntynyt ja vanhukseksi asti on vielä pitkä taival.  Selvennuksen vuoksi sanottakoon, että kuulun tuohon ikääntyneiden luokkaan vielä pari vuotta.
17 kommenttia:

 1. Upeat sukat! Terveisin toinen ikääntynyt (lohduttavaa tietää tämäkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LeaP, meitä ikääntyneitäkin on aika paljon bloggaajissa. :)

   Poista
 2. Hienot hirvisukat! :)

  Minulla on myös parin vuoden päästä hirvisukkien teko edessä, olen nimittäin ottanut tavakseni kutaista sisaruksilleni 50-vuotislahjaksi villasukat, ja kahden vuoden päästä on vuorossa hirvenmetsästäjä-veljeni, olen jo häntä ajatellen printannut Garnstudion hirvisukkien ohjeenkin, kun siihen netissä törmäsin. :)

  Minun äitinikin on näemmä vielä "ikääntynyt", kuten sinäkin, mutta ensi vuoden alussa hänestäkin tulee "vanha". Isäni on näemmä vasta "ikääntyvä". Mutta lasketaanko kaikki alle 65-vuotiaat ikääntyviksi, silloinhan minäkin olen sellainen. ;) Meidän suvussa ei olekaan yhtään "vanhusta" tuon mukaan, mutta ensi vuonna olisi miehen mummolla ysikymppiset, jos elinpäiviä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, nämä hirviskuat menivät miehen veljelle 60v-lahjaksi, joten samantapaiset lahjomiskäyntännöt sinulla ja minulla. :)

   Tuossa jutussa ei mainittu alarajaa ikääntyville. ;)

   Poista
  2. Ai niin, Mari, piti vielä sanomani, että jos haluat tämän minun käyttämäni hirvikaavion, voin lähettää sen s-postina, vaikka en sitä blogissa halua julkaista.

   Poista
 3. Hienot hirvet sukissa:) Miten pitkä on 45-koon jalkapohja? Pitäisi tehdä sen koon sukat eikä tuttavapiirissä ole yhtään lähellekään tuota kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, mieheni ei ole nyt juuri kotona, että voisin mitata hänen jalkapohjansa, mutta mittasin yhdet hänen villasukat. Niissä pohjan pituus oli 29cm, siis kutakuinkin sama pituus kuin Novitan taulukossa. Se taulukko löytyy täältä http://www.novita.fi/public/File/sukkamitat_7_veljesta.pdf

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.