Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 25. toukokuuta 2013

Kuva 9/10
On kulunut jo kahdeksan kuukautta siitä, kun tämän haasteen ensimmäisen kuvan nappasin keittiömme ikkunasta ja julkaisin täällä blogissani. Sen jälkeen olenkin kuvannut tätä näkymää joka kuukausi ja vielä on yksi kerta jäljellä.


Kuva on otettu tänään 25.5 iltapäivällä kello 14:n tienoissa.  Aurinkoinen lämmin päivä hellii meitä. Varjossa oleva mittarimme näyttää ulkona olevan +20.2.  Sopivan leppeä tuuli leyhyttelee pyykit kuiviksi nopeasti. 
Verrattaessa kuvaa tähän ylläolevaan huhtikuun kuvaan ei suurta eroa huomaa. Puistikko on männikköä ja tuolla toisella reunalla on muutamia lehtipuita, mutta niiden vihreys on vielä vielä niin vähäistä, ettei erotu juurikaan kuvassa.  Tosin  se näkyy selvemmin, kun katselee suoraan ikkunasta eikä valokuvaa.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan aurinko nousi täällä tänään klo 3:19 ja laskee klo 23:14. Päivän pituus on 19 h 55 min. Eikä tuo muutama tunti nousun ja laskun välissä ole sekään pimeää vaan hämärää. 

Linnut (tiaiset, kirjosiepot, västäräkit, harakat, kyyhkyt, fasaanit), oravat, rusakot ja siilit elävöittävät maisemaa, vaikka nyt niitä ei kuvassa näy. Lintuja tosin on vähemmän kuin muina vuosina, mutta kirjosieppopariskunta on vallannut kuvan ulkopuolelle jäävän pesäpöntön. Kuvassa näkyvä pönttö ei kai kelvannut millekään lintupariskunnalle tänä keväänä, ainakaan sitä ei ole vielä valloitettu.


Vielä yksi kuva kesäkuun lopulla ja kuvakollaasi kaikista kuvista ja haaste on hoidettu.  


4 kommenttia:

 1. Ihanaa. Kesä on tullut. Ihanaa sunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Enkuli, kiitos samoin sinulle! :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa ja kesäistä sunnuntaita teille sinne pohjoiseen!!!
  Eilen oltiin Iivarin kastejuhlassa, tänään lähden ipanan kans kaksistaan Hämeenlinnaan!
  Aiotaan viipyä pari yötä!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, FB:ssa jo näin kuvnakin eilisestä juhlakalusta. :)
   Tänään mennään linturetkelle, on niin kaunis päiväkin: aurinko paistaa ja pieni tuulenhenki häätää toivottavasti itikat jonnekin kauas.
   Ipanalle ja sinulle mukavaa matkaa, viihtykää! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.