Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 31. toukokuuta 2013

Myssyjä helteellä


Huh hellettä! 


Eilen meillä mittari kipusi ja kipusi aina vaan suurempiin lukemiin, ainakin tämä 29.7 bongattiin iltapäivän aikana muutamaan kertaan.  Ja mittarin anturi on varjossa lähes koko päivän, vain varhain aamulla ja yömyöhään siihen paistaa aurinko. Sanoisinko, että kyllä tarkenee.  Varmaan monelle aivan liikaa, mutta meillä ei kärsitä vielä ainakaan. Onneksi me olemme kutakuinkin terveitä, ei ole siis mitään sairautta, joka hankaloituisi helteellä.


 Mutta niin lämmintä oli, että minä riisuin villasukat pois jaloistani, vaikka ne jalassa tepsuttelen yleensä kesälläkin. Eikä palellut minunkaan varpaitani, kun istuskelin iltapäivällä varjoisalla terassilla kutomassa. Minun jalkanihan ovat yleensä aina kylmät ja käytän siksi ympäri vuoden villasukkia. Toinen muutos oli eilen, ettei käyty tavanomaisella iltalenkillämme. Mehän käymme joka toinen ilta tunnin kestävän reippaan sauvakävelylenkin, mutta nyt siis jätettiin väliin.Kaksi sytomyssyä olen saanut valmiiksi, toisen niistä eilen.


 Ensin  valmistui tämä Väreilyä-myssy pari päivää sitten. Näitähän olen tehnyt ennenkin ja tykkään edelleen tästä mallista.
Ohje löytyy täältä Ullasta.  Lankana oli minulle uusi tuttavuus Essentials Cotton (100% Co), jonka menekki oli 55 g. Puikot 3.5 mm:t.


 Lankaa ostin pari kerää á 50 g tutustuakseni siihen ja tykkään, niin että varmaan tulee käytettyä vastakin. Monestihan puuvillalangat ovat aika löyhäkierteisiä ja tahtovat mennä säiepuoleksi kutoessa, mutta tämä ei juurikaan tehnyt niin.  Lanka on muuten nyt tarjouksessa Lankamaailmassa  (3.90/50g).


 Ja kun lankaa jäi melkein täysi kerä, niin sehän pitää käyttää pois, ettei jäisi jämälankoja. Päätin tehdä kirjoneulemyssyn ja kaivoin valkoista jämälankaa kaveriksi tälle.Samantapainen kirjoneulemyssy kuin ne huhtikuussa tekemäni.  Valkoinen lanka oli vyötteetöntä siitä samasta kasasta kuin huhtikuussakin. Ja vielä sinne jäi varmaan parin myssyn verran valkoista ja tuota punaistakin yhden myssyn verran, joten saattaapa näitä syntyä lisääkin.  Silmukoita 102, puikot 3.5 mm:t ja lankaa kului yhteensä 40 g.  Omasta päästä vetelin taas noita kuvioita ja muuten ihan  perusmyssyn malilla mentiin.

Jämäkuu päättyy tänään, joten tästä myssystä tuli viimeinen työni siihen.


  On se aika vuodesta, jolloin monissa kodeissa vietetään lakkias- tai valmistujaisjuhlia. Luultavasti useimmat juhlijat tänä vuonna saavat viettää juhlansa kauniissa säässä. Voisi kai sanoa, että kerrankin. Onnea kaikille juhlakaluille! Ja kaunista kesäistä viikonloppua kaikille!
6 kommenttia:

 1. Juu tarkenee täällä 'etelässäkin'. Mittari näytti meillä samoja lukemia. Minullakin jäi siksak-hameestani aikalailla Essentials cotton-jämiä, jotka päätyvät sytomyssyiksi kyhäilyssä. Saanko napata idean kirjoneulemyssystäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihalaiska, idean saa napata aivan vapaasti! On vain kiva nähdä, millaisia kirjoneulemyssyjä toiset tekevät. Saatan minä saada vuorostani vaikka uusia kuvioita. :)

   Poista
 2. Meillä ei ihan noin kovia helteitä ole tänä kesänä vielä ollut. Ja vaikkei minulla mitään sairautta olekaan, en vain pidä noin kovista helteistä, joten olen ollut vain tyytyväinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, vaikka lämpimästä pidänkin, niin kyllä minullekin hiukan vähempi riittäisi. :)

   Poista
 3. Kiva kesäinen kuva sinusta ja aivan ihania sytomyssyjä. Minä kestän hyvin nuo kelit varjossa mutta kun lähemmäs kolmekymmentä mittarissa niin hakeudun mieluusti varjoon. Mies ei kestä yli kolmenkymmenen asteen helteitä olleekaan vaikka terveitä ollaan molemmat.Tänään täällä oli 26 C. Keskikesällä en matkustaisi tänne kun tääällä saattaa jopa 40 asetta. Ihana tulla kesään etelän-lomalta eikä räntäsateeseen niin syksyn lomilla on jouduttu tulemaan. Katsoin että ensi viikolle ennustettu ihanteellista säätä eli 22C ja 23C. Mukava nähdä myös kaunis Suomen luonto kesäisenä kun lähdettiin niin lumet olivat vasta sulaneet ja oli harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, niin luonnossa ehtii tapahtua paljon neljässä viikossa. Minusta tuntuu, että tänä vuonna kesä tuli huippunopeasti ja tavallista aikaisemminkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.